تحولات منطقه

قدس آنلاین _ هنگامه طاهری_ وزارت بهداشت در خصوص بستری شدن و مرگ تعدادی از مصرف کننده های داروهای لاغری تبلیغ شده در ماهواره از جمله داروی هربال اسلیمینگ HERBAL SLIMMING هشدار داد.

داروی لاغری هربال اسلیمینگ کشنده است/کلیه 50 ایرانی فدای داروی لاغری امریکایی شد/مصرف کنندگان این دارو معتاد میشوند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:این داروها اغلب با ادعای دارا بودن مجوز وزارت بهداشت، و تنها از طریق اعلام شماره همراه به فروش می رسد که ضمن عدم تایید وزارت بهداشت ، فروش آنها توسط تلفن همراه بیانگر بی پشتوانه بودن و عدم صحت اطلاعات ارائه شده است.
طبق این اطلاعیه از آنجا که نظارت وزارت بهداشت بر داروهای ارائه شده از طریق داروخانه ها و بیمارستانها به واسطه کنترل دائمی شرکت های تولید کننده، وارد کننده و شرکت های پخش دارو صورت می گیرد، شهروندان بدون نگرانی مجاز هستند داروی مورد نیاز خود را صرفا از طریق این مراکز تهیه و مصرف کنند.
وزارت بهداشت تاکید کرد: مسئولیتی را در قبال عوارض ناشی از تهیه و مصرف خودسرانه این فرآورده ها که با هدف سود جویی به فروش می رسد برعهده نخواهد گرفت.
در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است خانواده ها با کسب اطلاعات لازم خود را به عنوان طعمه در دام این گونه تبلیغات که با سلامت جان آنها مرتبط است، گرفتار نکنند.
 در همین خصوص رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در نخستین نشست خبری خود در سال 93، از مرگ سه تن از هموطنان‌مان در فروردین ماه جاری براثر مصرف داروی ماهواره‌ای لاغری با عنوان ( HERBAL SLIMING) خبر داد.

این اتفاق تلخ در حالی رخ داده که پیشتر هم داروهای لاغری دیگری با نام تجاری مختلف، مشکلات بسیاری برای هموطنان‌مان به وجود آورده و مرگبار ظاهر شده بودند.

از جمله این داروها، فرآورده‌ای به نام اکسی‌الایت (oxyelite) بود که آذرماه سال گذشته خبرساز شد؛ دارویی که تولید آمریکا بود و برای کاهش وزن توصیه می‌شد اما موجب بروز 50 نارسایی کلیوی در کشور شد و معلوم شد که پیشتر، دستگاه قضایی آمریکا نیز دستور جمع‌آوری آن را صادر کرده است.

 به گزارش سایت پزشکان بدون مرز هم افراد چاقی که داروهای لاغری مصرف می‌کنند به طور معمول اعتیاد به دارو ندارند اما به هر حال با ورود و عرضه قرص‌های جدید در جامعه می‌توان گفت اعتیادآور هستند .

این سایت همچنین عنوان میدارد:عوارض جانبی نظیر سردرد، اضطراب، یبوست، و فشار خون ، دفع مدفوع مکرر و چرب، اسهال، دل‌درد،سرگیجه و ناراحتی‌های روده‌ای بروز  و در موارد نادری خشکی پوست و اختلال در مفاصل از عوارض مصرف قرصهای لاغری است.
در هر صورت باید توجه داشت که داروهای بازدارنده اشتها معجزه نمی کنند. در واقع آنها به هیچ وجه نمی توانند جای یک رژیم غذایی خوب و مناسب را بگیرند. نقش اصلی این داروها کمک به فرد در گرفتن رژیم مناسب و انجام تمرینات ورزشی به منظور کاهش وزن اضافه و ثابت ماندن در وزن ایده آل است.

 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha