وداع با آقای شهید ایران

موسسه علوم و امنیت بین‌المللی با انتشارجزییاتی از برنامه غنی‌سازی بلند مدت ایران مدعی است که به برنامه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه ایران دست پیدا کرده که نشان می‌دهد زمان گریز هسته‌ای ایران بر خلاف ارزیابی قبلی کاهش می‌یابد.

زمان گریز هسته‌ای ایران به ۴ ماه کاهش می‌یابد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ساعت ۲۴ ،دیوید آلبرایت، رییس موسسه علوم و امنیت بین‌الملل که همواره نقش کلیدی  در فضاسازی درباره‌ی برنامه هسته‌ای ایران داشته در پی انتشار گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در خصوص برنامه هسته‌ای بلند مدت ایران که در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته است، جزییات بیش‌تری از برنامه ایران را منتشر و ادعا کرده است که زمان گریز هسته‌ای ایران بر خلاف ارزیابی‌های پیش، پس از 13 سال از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تنها چهار ماه خواهد بود، نه شش ماه.

آلبرایت در مقدمه گزارش خود آورده است: طرح بلند مدت غنی‌سازی و تحقیق و توسعه غنی‌سازی ایران، شامل محدودیت‌هایی گسترده بر تعداد و نوع سانتریفیوژهاست که این کشور می‌تواند در طول 13 سال نخست اجرای برجام تهیه و نصب کند. به دلایلی که هنوز نامشخص است، این برنامه با وجود این که طرح ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای با آمریکا مورد بحث قرار گرفته است محرمانه مانده و این محدودیت‌ها بر اساس برجام تعیین شده است. هم‌چنین با توجه به این که بخش‌های دیگر مربوط به این محدودیت‌ها در برجام منتشر شده است، دلیل محرمانه ماندن طرح ایران بی‌منطق به نظر می‌آید، چرا که محدودیت‌های اعمال شده بر طرح بلند مدت ایران در برجام آمده است.

به طور خلاصه در 10 سال نخست اجرای برجام، یعنی از روز اجرای این توافق در 16 ژانویه سال 2016 ایران به طور مشخص ملزم به محدودکردن برنامه سانتریفیوژهایش شده است. ایران پس از هشت سال، اجازه توسعه ظرفیت‌ سانتریفیوژهایش و کار روی پیشرفته‌ترین سانتریفیوژهای خود، یعنی IR-6 و IR-8 را دارد. بین سال‌های 11 تا 13 می‌تواند تعداد آبشارهای سانتریفیوژهای پیشرفته 4-IR و IR-2m افزایش دهد و یک سطح سطح تولید آبشار برای هر یک از سانتریفیوژهای IR-6 و IR-8 ایجاد کند.

پس از سال سیزدهم، ایران در ساخت و استفاده و نصب سانتریفیوژهای پیشرفته IR-4 و IR-2M هیچ محدودیتی نخواهد داشت، هر چند محدودیت‌ها در خصوص تعداد سانترفیوژهای IR-6 و IR-8 که می‌تواند تولید کند تا دو سال بعد باقی خواهد ماند. بعلاوه محدودیت‌ها بر حجم تولید اورانیوم غنی شده در سطوح پایین و سطح غنی‌سازی اورانیوم با غنای پایین برای دو سال دیگر باقی خواهد ماند.

محدودیت‌ها بر برنامه سانتریفیوژهای ایران یکی از جنبه‌های مورد بحث در جریان مذاکرات هسته‌ای بوده است. طرح غنی‌سازی و تحقیق و توسعه غنی‌سازی ایران در جریان این مذاکرات بسط داده شد و محتوای آن در نهایت به تایید گروه 1+5 رسید.

بر اساس برجام، ایران به تعهدات داوطلبانه خود پایبند خواهد ماند، همانگونه که در برنامه غنی‌سازی و تحقیق و توسعه غنی‌سازی بلند مدت خود مشخص کرده و قرار است به عنوان بخش اولیه از اعلام پروتکل الحاقی در خصوص توافق پادمانی ایران ارائه شود. اجرای این برنامه ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد راستی‌آزمایی و نظارت قرار خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha