سردار کمال هادیانفر در بازدیدی که از فعالیتهای پلیس فتا خراسان رضوی داشت، درپاسخ به پرسش خبرنگار خط قرمز درباره میزان افزایش جرایم سایبری درمقایسه با سایر جرایم اظهار داشت: یک جرم سایبری در یک لحظه میتواند دو یا چندین کشور را درگیر خود کند و فقط همکاری و تعامل پلیس سایبری کشورهای درگیر است که میتواند بر این جرایم پیچیده فایق آمده و مجرمان سایبری را ناکام نماید.
وی افزود: ایران در طرح بینالمللی پانجیآ که 134 کشور در آن شرکت میکنند جزو 20 کشور برتر به لحاظ عملکرد و جزو 10 کشور اول دستگیری متخلفان فضای مجازی بوده است.
رئیس پلیس فتا کشور با بیان اینکه بیشترین آسیبهای شبکههای اجتماعی مربوط به تلگرام است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در این فضا استفاده مناسبی نداریم و حتی شاهد مواردی هستیم که سبب از دست رفتن فرصتهای مطلوب شبکههای اجتماعی برای آحاد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان شده است و باید با هوشمندی و اقدام درست از این فرصتها برترین استفاده را داشته باشیم.
هادیانفر با اشاره به اینکه طبق آخرین آمارها 70 درصد جرایم صورت گرفته در کشور در حوزه فضای مجازی بوده و این نوع نسبت به مدت مشابه با افزایش 60 درصدی همراه بوده است، گفت: این جرمها شامل 52 درصد برداشت غیرمجاز، 34 درصد هتک حیثیت و مزاحمت اینترنتی و 14 درصد مربوط به مابقی جرایم است.
وی افزود: با تلاش کارشناسان پلیس فتا در سراسر کشور بیش از 82 درصد پروندهها منتج به کشف میشود که با رضایتمندی بالای شهروندان همراه بوده است.
رئیس پلیس فتا کشور با اشاره به اینکه امروزه بیش از 40 درصد پروندهها مربوط به پیام رسانهای تلگرام بوده است، بیان کرد: این مزاحمتها در حوزههای مزاحمت، هتک حیثیت و مسایل اخلاقی و خانوادگی در کشور بوده است که این 82 درصد کشفیات شامل پروندههای تلگرامی هم میشود.
هادیانفر تصریح کرد: آمار جرایم فضای مجازی شامل 38 درصد اقتصادی، 37 درصد اخلاقی و 20 درصد اجتماعی و 5 درصد دیگر مربوط به سایر جرایم این حوزه بوده است.
وی تأکید کرد: متناسب با رشد جرایم فضای سایبری رشد 96 درصدی اینگونه تخلفات را در سطح استان شاهد بودیم که با تلاش کارشناسان 72 درصد آن کشف شده است.
سرهنگ جواد جهانشیری رئیس پلیس فتا خراسان رضوی هم در گفت وگو با خبرنگار خط قرمز درباره آخرین آمار جرایم فضای مجازی در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: متأسفانه در 5 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال آمار جرایم سایبری رشدی 80 درصدی داشته است که با آگاهیرسانی مطلوب و به موقع توسط رسانهها میتوانیم اطلاعات مردم را در این زمینه افزایش دهیم.
جهانشیری با اشاره به آمار نوع جرایم سایبری، تصریح کرد: در حال حاضر 38 درصد این جرایم اقتصادی، 37 درصد اخلاقی و 12 درصد اجتماعی و 13 درصد هم در سایر حوزهها هستند و خراسان رضوی در بحث تخلفات فضای سایبری پس از تهران در جایگاه دوم کشور قرار دارد.
وی تأکید کرد: 70 درصد از جرایم اقتصادی مربوط به برداشتهای غیرمجاز بوده همچنین نسبت به مدت سال گذشته در زمینه کشف جرائم سایبری 25 درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی با اشاره به افزایش 32 درصدی دستگیری مجرمان فضای مجازی در این استان، بیان کرد: 81 درصد این مجرمان را مردان و 19 درصد را زنان تشکیل میدهند و 11 طرح در زمینه فضای مجازی اجرایی شده است.
جهانشیری در رابطه با مکان وقوع جرم، گفت: 80 درصد از جرایم فضای مجازی در مشهد و 20 درصد این جرایم در شهرستانها اتفاق میافتد و به جهت کنترل بیشتر تخلفات فضای سایبری و رسیدگی بهتر و سریعتر به تخلفات صورت گرفته در این حوزه، پایگاههای پلیس فتا خراسان رضوی در پنج شهرستان استان راهاندازی شده است.
نظر شما