تحولات لبنان و فلسطین

اهواز- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نفوذ نتیجه یک برآورد غلط است و بسیاری از افرادی که به پروژه نفوذ کمک می‌کنند از وفاداران به نظام هستند، اما دچار برآورد غلطی شدند.

بسیاری از افرادی که به پروژه نفوذ کمک می‌کنند از وفاداران به نظام هستند

به گزارش قدس آنلاین، محمد حسین صفارهرندی در همایش نفوذ فرهنگی که روز یکشنبه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد اظهار داشت: موضوعی که برای این همایش پیش‌بینی شده نفوذ فرهنگی است و در ماه‌های گذشته که فصل پردازش به این مقوله بود را پشت سرگذاشتیم اما چون موضوع یک امر مستمر و دائمی است ارائه ارزیابی در این زمینه مناسب است.

وی افزود: مقوله نفوذ شاخه‌ها و اشکال متفاوتی دارد اما در مرور ایام برخی از آن اشکال قبلی رنگ باخته‌اند یا اینکه اهمیت گذشته خود را از دست داده‌اند. نفوذ نظامی از جمله مقوله‌هایی است که امروزه کشورها و حکومت‌ها می‌توانند با هوشمندی‌ها، مراقبت‌ها و رصدهای فنی رد جریانات منتهی به نفوذ نظامی را تشخیص  و  با آن مقابله کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان‌کرد: افرادی که در استان‌های مرزنشین هستند وقتی شرایط امنیتی کشور خودشان را با کشورهای همسایه مقایسه می‌کنند بیشتر می‌فهمند که فقدان امنیت چه مخاطراتی دارد و وجود آن با چه ارزش‌هایی همراه است.

وی با بیان اینکه کشور ایران هزینه‌های سنگینی را پرداخت کرد تا به نتایج متراکم امروزی رسید، گفت: نفوذ امنیتی در کشور وجود ندارد اما این عدم وجود به معنای این نیست که این شکل از نفوذ از دستور دشمن خارج شده است بلکه دشمن همیشه برای پیدا کردن راهکار در حال اندیشیدن به تمامی اشکال مختلف نفوذ است.

صفارهرندی تصریح کرد: تقویت بنیه کشور در این زمینه تا به امروز مانع تحقق خواسته‌های پلید شد اما اوایل انقلاب بهای سنگینی را در این زمینه پرداخت کردیم که نمونه بارز آن انفجار حزب جمهوری است که بیش از ۷۰ نفر از اشخاص برجسته کشور در یک عملیات دسیسه‌ای دشمن به شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه شهادت نخست وزیر، رئیس جمهور و برخی از مقامات  از جمله دیگر هزینه‌هایی بود که کشور ایران آن‌ها پرداخت کرد، افزود: نظام به یک جایی رسید که توانست در برابر تحرکات دشمن سطح بندی کند و امروز به لطف خداوند شاهد یک امنیت در سطح کشور هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم گفت: کشور ایران نفوذ از جنس سیاسی را نیز تجربه کرد البته تجربیات نفوذ سیاسی تجربیات تلخی است زیرا کسانی توانستند در اوایل انقلاب به موقعیت و مناسب عالی در نظام راه پیدا کنند که عناصر نفوذی بودند و  نمونه بارز آن ابوالحسن بنی‌صدر نخستین رئیس‌جمهور کشور ایران است که بعدها از طریق اسنادی که در لانه جاسوسی آمریکا به دست آمد ارتباط ارگانیک ایشان با سفارت آمریکا در اقامت کشور فرانسه مشخص شد.

وی با بیان اینکه بنی‌صدر ارتباط خود با سفارت آمریکا را رد نکرد اما با دلایلی مانند ارائه نظریه‌های اقتصادی این ارتباط خود را توجیه کرد، بیان‌کرد: ارتباط بین بنی‌صدر و آمریکا با کد و رمز برقرار می‌شد و بنی‌صدر در مقابل اطلاعاتی که به سفارت آمریکا می‌داد مقرری دریافت می‌کرد.

صفارهرندی گفت:  بنی‌صدر  در فضای کم اطلاع ابتدایی انقلاب این امکان را پیدا کرد که در جایگاه‌های مهم از جمله جایگاه مقام دوم کشور کسب کند و بعدها به دلیل خطاهای رفتاری و راهبردی و همچنین متحد شدن با عناصر برانداز و نفاق با یک وضعیت خفت‌باری از کشور فرار کرد.

وی تصریح‌کرد: بالاخره حضور افرادی مانند بنی‌صدر و مهندس بازرگان محصول کم‌تجربگی‌های اوایل انقلاب بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم با بیان اینکه هیچ تصمیم و اقدامی در کشور به مرحله اجرا نمی‌رسد مگر اینکه مطابق با شرع و قانون باشد، عنوان‌کرد: اوایل انقلاب مقدرات کشور با وجود اینکه جز مقدسات بودند در اختیار افراد نفوذی قرار داشت که این موضوع را به نوعی می‌توان پروژه نفوذ تلقی کرد البته راه این قبیل نفوذها به تدریج سد شد.

وی افزود: با شکل گرفتن شورای نگهبان که یکی از وظایفش رصد افراد و انطباق شرایط افرادی که می‌خواهند مسئولیت‌های بزرگ سیاسی و اجتماعی را به عهده بگیرند با شرایط مشاغل درخواستی است؛ پروژه نفوذ با شکست مواجه شد.

صفارهرندی گفت: یک نمونه دیگر نفوذ متفاوت داریم که شناخت، رصد و ارزیابی آن سخت‌تر و پیچیده‌تر است و از ابزارهای ناشناخته‌ای استفاده می‌کند البته این جنس از نفوذ از یک مقطعه‌ای در کشور برجسته‌تر شد.

وی تصریح کرد: دشمنان به این نتیجه رسیدند که در شاخص‌های نفوذی که برای کشور ایران به کار گرفتند نافذ بودند زیرا در اوج نفوذ نظامی و امنیتی متوجه شدند که نه تنها تغییری در کشور ایران رخ نداد بلکه با استحکامی بیشتر و مقتدرانه از موجودیت خود دفاع می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان‌کرد: یک ارزیابی را تمامی عناصر مخالف نظام در اوایل دهه ۷۰ دارند، اوایل دهه ۷۰ یک اتفاق نظری بین شاخه‎های مختلف ضدانقلاب ایران رخ داد. سلطنت‌طلب، ملی‌گرا، جریان نفاق و جریان مارکسیستی همه به این ارزیابی رسیدند که فصل اقدامات از جنس نظامی و شبه نظامی تمام شده است.

وی گفت: به عنوان مثال عنصر چریکی که تا قبل از دهه ۷۰ همیشه در حال مبارزه بود در تماس‌های خود با افراد در درون کشور خط می‌داد که دیگر برنامه ما ازجنس مبارزه مسلحانه نیست و به رفقا بگویید که کاری که امروز به صورت موثرتر باید انجام دهند کارهایی از جنس اجتماعی و فرهنگی است.

صفارهرندی افزود: این فرد در تماس‎های تلفنی خود به افراد درون کشور می‌گفت که به رفقا بگویید در کنار افراد صاحب‌نام و شخصیت‌های مهم کشوری قرار بگیرند.

وی تصری‌کرد: عناصر مخالف نظام معتقد هستند که باید به ازای هر یک نفر حزب‌الهی حاضر در ارکان نظام یک نفر از عناصر خودشان را جایگزین کنند تا به تدریج تمام مسئولیت‌ها به عناصر مخالف نظام برسد. این قبیل نفوذ کاری با پنهان کاری برای انفجار و اقدامات نظامی و شبه نظامی نیست بلکه این نوع نفوذ برای استحاله کردن نظام از هویت اصلی خودش به یک هویت بدلی و جعلی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم  گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی گفتند که دشمنان مشکلی با نام نظام جمهوری اسلامی ندارند اما قصد دارند محتوای نظام را طوری تغییر دهند که چیزی از ارزش‌های ابتدایی انقلاب باقی نماند. دهه ۷۰ بود که عناصر ضد انقلاب در یک نشریه رسمی اعلام کردند که ما حاضریم نظام ایران را به رسمیت بشناسیم و قانونی اساسی نظام را به غیر دو مورد یعنی اصل ولایت فقیه و شورای نگهبان  قبول داریم.

وی افزود: عناصر اعلام کردند که ما حاضر هستیم بر سر یک شعار مشترک فعالیت‌های مشترکی با ارکان نظام داشته باشیم  که شعار مشترک راه‌اندای جامعه صلح و آزادی بود.

صفارهرندی با بیان اینکه اولین حزب شکل گرفته در کشور ایران از اوائل دهه ۲۰ یا جلوتر حزب توده است، بیان‌کرد: حزب توده برای بسیاری از احزاب چپ در منطقه خاورمیانه یک مادر صاحب نقش و صاحب‌نظر بود.

وی گفت: عناصر نفوذی به این نتیجه رسیدند باید وارد نظام شوند تا بتوانند کاری انجام دهند. آن‌گونه که به نظر می‌رسد عناصر نفوذی در به ثمر رسیدن اهدافشان در نظام جمهوری اسلامی ناکام نبودند، زیرا برخی از شعارهایی مانند حذف ولایت فقیه و شورای نگهبان که تاکید داشتند بعدها با یک ملایمتی توسط افرادی که در کشور کار سیاسی می‌کردند قرار گرفت و  در یک مقطعی جزء شعارهای اصلاح‌طلبان در بیانیه‌هایی که در اعلام مواضع داشتند مطالبی از این جنس وجود داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم تصریح‌کرد: پیام‌های مخابره شده از خارج به داخل کشور پاسخ‌هایی دریافت کرد و ارتباطاتی برقرار شد که البته جزء وظایف دستگاه‌های ارتباطاتی است تا با کشف سرنخ‌ها در راستای تبیین موضوع برای مردم و پیشگیری از مخاطرات بعدی اقدام کند.

وی افزود: پیام عناصر نفوذی حامل برنامه‌هایی است که باید تاریخ ایران حتی تاریخ منتهی به انقلاب و پس از انقلاب را باید خودشان بنویسند و مخاطبان به خصوص نسل جدید که خیلی اتفاقات زمان انقلاب را درک نکرده اطلاعات تاریخی را  از زبان ما دریافت کنند.

صفارهرندی ادبیات را دیگر برنامه نفوذ عنوان کرد و گفت: عناصر نفوذ قصد دارند با استفاده از فرهنگ و هنر فضا را به سمتی ببرند که حرف‌های سیساسی‌شان راحت‌تر قابلیت درک پیدا کند.

وی بیان‌کرد: کسانی که در دهه ۶۰ از کشور فراری شده بودند و بعضا فعالیت سیاسی سخت داشتند و بسیاری از آن‌ها مسلحانه از کشور فرار کرده بودند در دهه ۷۰ شاهد بازگشت آن‌ها بودیم، اما با این تفاوت که این بار به جای اسلحه قلم و روزنامه را انتخاب کرده‌ بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم افزود: عناصر نفوذی با ورود به دانشگاه‌ها به دانشجو القا کردند که رها شدن از حاکمیت خدا و تن دادن به حاکمیت نفسانی شخصی می‌تواند انسان تراز امروزی را شکل دهد.

وی گفت: عناصر نفوذی معتقد هستند که امروز در قرن ۲۱ در دوره‌ای به سر می‌بریم که دیگر کسی بابت استقلال تحسین نمی‌شود، در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار در دوره اصلاحات نوشته شده که می‌گوید استقلال یک مقوله قرن ۱۹ است و دوره‌اش تمام شده و امروز دوره؛ دوره‌ی وابستگی است.

صفارهرندی با بیان اینکه استقلال یکی از پایه‌های مهم در انقلاب است، عنوان‌کرد: راه درست این است که از همان ابتدا تکیه ‌گاه را جایی قرار دهیم که در اختیار خودمان باشد  و خودمان نیز تعیین‌کننده سرنوشت کشور باشیم.

وی گفت: برخی در درون کشور می‌گویند که برای رهایی از مشکلات باید متوسل به آمریکا شوی و ارتباط با غرب کافی نیست بلکه باید با خود رئیس دنیا ارتباط اصلاح شود. این موضوع را به گونه‌ای القا می‌کنند که در پس زمینه ناخودآگاه ذهن جامعه نقش می‌بندد که تنها راه‌حل مشکلات کشور واقعا وابسته شدن به کشور آمریکاست.

صفارهرندی گفت: نفوذ نتیجه یک برآورد غلط است و بسیاری از افرادی که به پروژه نفوذ کمک می‌کنند از وفاداران به نظام هستند، اما دچار برآورد غلطی شدند. آن‌ها در یک برآورد غلط خیال کردند که اگر ما جلوی دشمن کوتاه بیاییم، اما با رونق مواجه می‌شویم بنابراین قول دادند که ۱۰۰ روزه مشکلات کشور را حل می‌کنند.

وی تصریح‌کرد: افراد درون کشور خیال می‌کردند که با کوتاه آمدن زمینه نرم شدن دل دشمن نسبت به این انقلاب ایجاد خواهد شد در صورتی که در عالم سیاست این‌ حرف‌ها معنا ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم  با بیان اینکه عده‌ای معتقد هستند به مصلحت ایران است که از انقلاب دور شود، گفت: معادلات منطقه‌ای بدون حضور ایران انجام نمی‌شوند به طوری که برای تصمیم‌گیری‌های سیاسی در کشور سوریه به سراغ کشور ایران می‌آیند زیرا می‌دانند نفوذی در آن کشور ندارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.