به گزارش قدس آنلاین، مسئول بخش تاریخ شفاهی مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی گفت: طرح تاریخ شفاهی فریمان، از ۲۶ اسفند ۱۳۸۹ آغاز شد و در قالب آن، حدود ۱۴۵ مصاحبه، در زمینه تاریخ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فریمان انجام شده است.
محمد نظرزاده افزود: در این طرح سعی شده است در مورد بافت قدیمی شهر، آداب و رسوم و فرهنگ، توسعه شهری فریمان در دوره رضاشاه، آموزش و پرورش، کشاورزی و اقتصاد، تأسیس کارخانه قند و انقلاب ۵۷ اطلاعاتی گردآوری شود.
وی با بیان این که برخی از مصاحبهشوندگان عکس و اسناد مکتوب مرتبط با فریمان را نیز در اختیار مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی قرار دادند، گفت: خاطرات و روایتهای شفاهی افراد مصاحبهشونده در بازسازی تاریخ فریمان در کنار استفاده از اسناد و منابع مکتوب کمک مهمی میکند.
مسئول بخش تاریخ شفاهی مدیریت امور اسناد آستان قدس رضوی افزود: پروژه تاریخ شفاهی فریمان بر آن است که وقایع سیاسی و اجتماعی معاصر فریمان را بررسی کند، روستاهای اقماری آن و چگونگی شکلگیری مؤسسات تمدنی جدید و تبدیل فریمان به شهری مدرن با توجه به خاطرات شخصی افرادی که در دوره پهلوی اول و دوم حضور داشتند به کسب اطلاعات مفید بپردازد.
نظرزاده گفت: پروژه تاریخ شفاهی شهرستانها از اهمیت ویژهای برخوردار است و با انجام آن میتوان برخی از رویدادهای تاریخ شهرستانها که در اذهان مردم و به خصوص اشخاصی که از لحاظ سن و موقعیت با واقعه یا رویداد تاریخی شکل گرفته در آن شهر قرابت دارند بازسازی کند، به خصوص آنکه برخی از آنها در هیچ کتاب و سندی ضبط و ثبت نشده است.
وی افزود: پژوهشگران و علاقهمندان رشتههایی همچون تاریخ، مردمشناسی و جامعهشناسی، میتوانند از مجموعه مصاحبههای بخش تاریخ شفاهی با مراجعه به مدیریت امور اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی مستقر در ساختمان بنیاد پژوهشهای اسلامی واقع در ضلع شرقی دوربرگردان طبرسی حرم مطهر رضوی، طبق ضوابط این سازمان استفاده کنند.
نظر شما