تحولات منطقه

همدان- مدیرکل دفتر سلامت جمعیت کشور از آمار ۱ و ۹ دهم درصدی نرخ باروری در ایران خبر داد و گفت: تا سالخوردگی ۲۵ درصدی جمعیت ایران هنوز ۳۰ سال باقی مانده است.

کاهش نرخ باروری از عوامل تأثیرگذار بر سلامت جامعه است/ تا سالخوردگی۳۰ سال فرصت داریم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین محمد اسماعیل مطلق در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک برای ارتقای نرخ باروری کلی با اشاره به چالش‌ها و وضعیت‌های طلایی جامعه اظهار داشت: در رابطه با جمعیت و سیاست‌های ابلاغی در مورد جمعیت خانواده و با مروری بر این مطالب تشکیل کارگاه‌های آگاهی‌رسانی به مردم بسیار موثر است.

وی با اشاره به ۵ بند از سیاست‌های مقام معظم رهبری در رابطه با جمعیت و سلامت خانواده اظهار داشت: جمعیت شناسان و کارشناسان اعلام می‌کنند که اگر نرخ باروری در کشور زیر نرخ جانشینی باشد این یک تغییر در روند جمعیت است.

مطلق با اشاره به بند دوم سیاست‌های مقام معظم رهبری بیان کرد: دومین مسئله مربوط به جمعیت رفع منابع ازدواج، افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، حمایت‌ها از زوج‌های جوان و توانمندسازی این افراد است.

وی عنوان کرد: اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در دوران بارداری و شیر دهی، تحکیم بنیان خانواده و تاکید به فراگیری مهارت‌های زندگی، توسعه و تقویت نظام اجتماعی در راستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در جهت سلامت باروری و ارتقاع امید به زندگی و بحث سلامت و تغذیه سالم، جلوگیری از اعتیاد و سوانح رانندگی از دیگر بندهای سیاست مقام معظم رهبری در رابطه با جمعیت و سلامت خانواده است.

به گزارش قدس آنلاین، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس کشور اظهار داشت: آمریکا و انگلیس دو کشوری بودند که در زمان کاهش نرخ باروری با ایجاد تغییراتی در زمان کوتاه به حالت عادی در روند باروری بازگشتند.

مطلق تصریح کرد: در سال‌های ۱۳۶۰ الی ۶۲ کشور ایران شاهد بیشترین نرخ باروری بود یعنی ۶ و ۸ دهم درصد بود اما این رقم به تدریج رو به کاهش بوده و در سال ۹۰ به ۱.۸ دهم رسید که اعتقاد جمعیت شناسان با توجه بر سرشماری امسال این آمار باروری در کشور به ۱.۹ می‌رسد.

وی افزایش میانگین سن ازدواج را از دلایل کاهش نرخ باروری دانست و اظهار داشت: کاهش نرخ باروری از عوامل تأثیرگذار بر سلامت جامعه است که افزایش میانگین سن ازدواج، تزلزل بنیان خانواده، آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد از دیگر عوامل کاهش نرخ باروری در کشور هستند.

مطلق با اشاره به بررسی‌های موجود در زمینه ازدواج در کشور، عنوان کرد: بررسی‌های انجام شده در سال ۱۳۴۵ تا ۹۰ از افزایش سن ازدواج به ویژه خانم‌ها خبر می‌دهد تا جایی که در کشور این افزایش سن به ۶ سال رسیده و این افزایش سن ازدواج در تهران در بعضی موارد به ۱۰ سال می‌رسد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس بیان کرد: با توجه به میانگین سن ازدواج بهترین سن ازدواج در سنین ۱۸ الی ۳۵ سال است چرا که بهترین میانگین باروری نیز در همین سنین است که اگر سنین باوری به تأخیر بیفتد با عوارضی نظیر فشارخون بالا، دیابت و نارسایی کلیوی همراه است.

وی با اشاره به کاهش روند ازدواج در همدان اظهار داشت: ازدواج و طلاق در همدان روندی معکوس دارند چرا که روند ازدواج در همدان از سال ۹۱ تا ۹۴ با کاهش تدریجی مواجه است و روند طلاق هم از سال ۸۵ تا ۹۴ رو به افزایش است و امسال ۴ هزار ۲۶۵ طلاق در همدان ثبت شده که این نیازمند ورود روحانیون، بزرگان و ارگان‌های مختلف برای جلوگیری از امر طلاق است.

مطلق سقط جنین را از دیگر آسیب‌های اجتماعی موثر بر ناباروری دانست و اظهار داشت: ما در سال گذشته ۱ میلیون ۷۵۰ هزار باروری داشتیم که از این تعداد ۱ میلیون , ۳۰۰ هزار مورد منجر به فرزندداری شد و مابقی مربوط به سقط جنین است که عفونت‌های ناشی از سقط، افسردگی و عدم باروری مناسب از عوامل سقط جنین است.

وی بیان کرد: اخیرا دستور العملی برای کارشناسان مبنی بر راهنمایی خانواده‌ها در بارداری برنامه‌ریزی نشده و در صورت لزوم سقط صحیح جنین فرستاده شده و راهنمایی در بحث اعتیاد که دلیل فروپاشی خانواده و گسترش خشونت بوده که سبب کاهش نرخ باروری به ۲.۸ است از دیگر امور انجام شده توسط مشاورین در این زمینه است.

مطلق درصد بالای جمعیت جوان در ایران را یک فرصت طلایی دانست و اظهار داشت: درصد بالای جوانان در کشور ما یک فرصت ‌طلایی است که ما حدود ۱۳ میلیون جوان در سنین باروری داریم که ازدواج به موقع زمینه باروری به موقع را ایجاد می‌کند.

وی ازدواج و تشکیل خانواده را در جامعه ایرانی به عنوان یک ارزش دانست و اظهار داشت: سالیانه حدود ۱ میلیون ۱۲۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه می‌شود و ۷۰ درصد جمعیت کشور ایران بین سنین ۱۵ الی ۶۴ سال و جمعیتی مولد هستند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس کشور عنوان کرد: ترسی از جمعیت سالخورده کشور نیست چرا که تا سالخوردگی ۲۵ درصدی جمعیت ایران هنوز ۳۰ سال مانده و این یک فرصت مناسب است.

وی جلوگیری از مرگ مادران باردار را از چالش‌های جامعه دانست و اظهار داشت: مرگ مادران باردار، مرگ نوزادان و مرگ کودکان زیر ۵ سال از چالش‌های اصلی در زمینه سلامت است و در استان همدان آمار مرگ مادران باردار در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ با کاهش چند درصدی مواجه بوده است.

مطلق بیان کرد: ارتقاع مهارت‌های زوجین و سلامت جنسی با رعایت چهارچوب‌های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی، فرهنگ‌سازی به منظور ارزش دانستن ازدواج سالم و تشکیل خانواده و افزایش آگاهی جامعه از جمله اقدامات ما در این زمینه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.