به گزارش قدس آنلاین به نقل از فردا، به عقیده بسیاری از افراد خامه، به دلیل پایه شیر خود، جزو مواد لبنی محسوب میشود اما به عقیده متخصصان تغذیه خامه از نظر غذایی در دسته چربیها قرار میگیرد. هرمیزان ویتامین محلول در چربی در شیر وجود داشته باشد حدود ۱۰ برابر آن در خامه و به همین دلیل غلظت ویتامینهای A و D در آن بیشتر است. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
چه کسانی خامه بخورند
برای بیان مضرات و فواید خامه باید به شریط مصرف کننده آن نگاه کنیم، به عنوان مثال مصرف خامه برای کودکان، نوجوانانی که با کمبود رشد مواجه هستند بسیار توصیه میشود چون در حجم کم، انرژی خوبی را به بدن داده و در ضمن رساندن مواد مغذی و ویتامینها، رشد بدن را تامین میکند.
چه کسانی خامه نخورند
افراد مبتلا به فشار خون و اضافه وزن باید از مصرف خامهها پرهیز کنند و حتی اگر عدم مصرف امکان پذیر نباشد باید به مقدار بسیار کم و به ندرت مورد استفاده قرار گیرند. البته مصرف زیاد خامه برای افراد عادی (بدون افزایش وزن و بیماری خاص) هم توصیه نمیشود. مصرف خامه باید به عنوان تفریح و در حداقل موارد نه این که در برنامه غذایی معمول افراد به طور مرتب قرار گیرد.
مصرف خامه فله ممنوع
معمولا نباید به خامهها ترکیباتی مثل خامه، انجیر، عسل یا شکلات را اضافه کرد. مادهای که تحت عنوان خامه فرم گرفته برای کیکها به مصرف میرسد جز سفیده تخم مرغ و مقدار زیادی شکر (که بدون هیچ نوع ارزش غذایی، مضرات فراوانی را برای بدن به همراه دارد) چیز دیگری نیست، لذا نباید نام خامه را روی آنها گذاشت.
استفاده از خامههای فله و بدون نام نشان میتوانند خطراتی همچون تب مالت را به همراه داشته باشند لذا فقط توصیه به مصرف خامههای شناسنامه دار است.
نظر شما