به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، نقش موثر معدن در اقتصاد، تولید و اشتغال استان یزد سبب شد تا فعالان معدنی استان یزد سومین همایش «نقش معدن در اقتصاد و توسعه کشور» را برگزار کنند.
عضو هیئت مدیره خانه معدن ایران در این همایش با اشاره به اینکه استان یزد یکی از استانهای معدنی کشور است، اظهار داشت: هفت درصد ذخائر معدنی جهان در ایران قرار گرفته است.
بهرام شکوری با اشاره به اینکه ایران یکی از منابع غنی سرب و روی جهان است و نیمی از تولید شمش سرب و روی جهان در ایران تولید میشود، افزود: بر اساس پیش بینی های انجام شده توسط بانک جهانی، قیمت سرب و روی از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۵ روند افزایشی قابل توجهی خواهد داشت.
مهدی آباد و انگوران دو معدن بزرگ ذخیره سرب و روی در ایران
وی بیان کرد: ایران دومین تولیدکننده بزرگ سرب و روی در منطقه بعد از کشور ترکیه است و این ویژگی، ظرفیت بسیار بزرگی در اقتصاد کشور به شمار می رود.
شکوری یادآور شد: دو معدن بزرگ و ذخائر عمده سرب و روی ایران یکی در منطقه مهدی آباد یزد و دیگری در انگوران واقع شده است.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی با اشاره به وجود معادن دیگری در ایران بیان کرد: متاسفانه تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد از این ظرفیت بزرگ معدنی فعال است.
امکان استخراج ۴ درصد روی مورد نیاز دنیا از معدن مهدی آباد
شکوری عنوان کرد: معدن سرب و روی مهدی آباد یزد پس از سه سال تحقیق و مطالعه به طور رسمی به بخش خصوصی واقعی واگذار شد و برآورد سرمایه گذاری در این معدن ۱.۵ میلیارد دلار است و در صورت بهره برداری کامل می تواند سه تا چهار درصد روی مورد نیاز دنیا را تامین کند.
معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این همایش با اشاره به اینکه فعالیت های معدنی در کشور روال بهتری پیدا کرده است، اظهار داشت: در طول سالهای اخیر شاهد احیای منابع طبیعی از سوی برخی معدنکاران و کاهش تنش ها در این حوزه بوده ایم.
دستورالعملهای جدید احیا و بازسازی معادن بهرهبرداری شده تدوین شد
مسعود منصور بیان کرد: به طور قطع استفاده از تکنولوژیهای جدید و فناوریهای نوین می تواند تا حد زیادی از تخریب منابع طبیعی در هنگام بهره برداری از معادن کاست.
وی افزود: بازسازی و احیای معادن نیز از ضرورتهایی بود که کمتر به آن پرداخته شده بود اما با هماهنگی های انجام شده، دستورالعمل احیا و بازسازی معادن بهره برداری شده، تدوین و ابلاغ شد.
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این همایش اظهار داشت: مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان منجر به حفظ و تثبیت هفت هزار شغل در حوزه معدن شده است.
۱۷۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به بخش معدن استان یزد تزریق شد
محمدرضا علمدار یزدی افزود: در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با بررسی ۳۳۳ پرونده مربوط به معدن و صنایع معدنی، ۳۶۰ مصوبه صادر شد که ۱۷۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در این بخش مصوب شده است.
استاندار یزد نیز در این همایش اظهار داشت: فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در اکتشافات معدنی یکی از راهکارهای موثر در راستای رسیدن به اهداف کلان اقتصادی در این حوزه است.
منافع مردم ساکن در اطراف معادن مورد توجه قرار گیرد
سیدمحمد میرمحمدی تاکید کرد: چرخه تولید در بحث معادن باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه در عین حال باید منافع مردمی که در اطراف معادن زندگی می کنند نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه کشور ما از جمله کشورهای ثروتمند دنیا است، افزود: نقش معادن در توسعه اقتصادی کشور به مراتب بیشتر ظرفیتهای نفتی کشور است.
نظر شما