به گزارش قدس آنلاین به نقل از بی بی سی، در این نظرسنجی که انجمن سلطنتی بهداشت عمومی بریتانیا انجام داده، ۱۴۷۹ کاربر شبکههای اجتماعی در سنین ۱۴ تا ۲۴ سال شرکت کردند و از آنها خواسته شد بگویند که شبکههای اجتماعی چه تاثیری بر اضطراب، افسردگی، تنهایی، آزار و تمسخر و تصویر بدن دارد.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که اینستاگرام بدترین تاثیر را بر سلامت روانی جوانان داشته است. این شبکه اجتماعی که امکان همرسانی عکس و ویدیو را میدهد، بر تصویری که کاربران از بدن خود دارند، تاثیر منفی میگذارد. ۹۰ در صد از شرکتکنندگان زن در این نظر سنجی گفتهاند که از بدن خود راضی نیستند.
اینستاگرام اثر مخربی بر خواب کاربران جوان نیز دارد. بعلاوه، این کاربران اینستاگرام، همواره ترس دارند از رخدادها بیخبر بمانند، باید مدام در تماس باشند تا مبادا اتفاقی بدون حضور و آگاهی آنها رخ میدهد.
حدود ۹۰ در صد جوانان - بیشتر از هر گروه سنی دیگری - از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و در مقابل آن آسیب پذیر هستند.
اینستاگرام میگوید که حفظ این شبکه اجتماعی به عنوان مکانی امن و حامی جوانان از اولویتهایش است.
سازمانهای خیریه سلامت روان از اینستاگرام خواستهاند تا ایمنی کاربران خود را افزایش دهد.
انجمن سلطنتی بهداشت عمومی میگوید شبکههای اجتماعی باید به کاربرانی که از این شبکهها زیاد استفاده میکنند، هشدار بدهد و کسانی را که دچار مشکلات روانی هستند، شناسایی کند.
اینستاگرام میگوید که ابزارها و اصلاحات را برای نحوه مقابله با زورگویی فراهم کرده و به کاربرانش پیش از نمایش محتوای خاص هشدار میدهد.
در گزارش انجمن سلطنتی بهداشت عمومی آمده که شبکههای اجتماعی ممکن است به "بحران سلامت روان در میان کاربران جوان دامن بزند".
از سوی دیگر، در این گزارش آمده که شبکههای اجتماعی میتوانند تاثیر مثبت هم داشته باشند. بر اساس این نتایج، اینستاگرام، بطور نمونه، میتواند در مواردی مانند بیان احساسات فردی و شناخت فرد از خود نقش مثبت داشته باشد.
بر اساس نتایج این نظر سنجی، یوتیوب بیشتر از دیگر رسانههای اجتماعی همچون توییتر، فیسبوک، اسنپچت و اینستاگرام بر سلامت روانی جوانان تاثیر مثبت دارد.
نظر شما