به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، محمد فرحی کارشناس ارشد انگل شناسی دامپزشکی استان قزوین اظهار کرد: همزمان با آغاز ماههای گرم سال فعالیت کنهها افزایش پیدا کرده و ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه -کنگو (مشترک بین انسان و دام)را به دام یا انسان منتقل میکنند.
فرحی تصریح کرد: بیماری C.C.H.F به عنوان یک بیماری شغلی برای قصابان، کارگران کشتارگاهها، افرادی که به نحوی با گوشت گرم سرو کار دارند و دامپزشکان مطرح است به همین جهت در صورتیکه اصول بهداشتی در مواجهه با دام و لاشه کشتار شده رعایت نشود(تهیه و مصرف گوشت و آلایش دامی از مراکزی که دامپزشکی برآنها نظارتی ندارد) میتواند برای عموم مردم نیز مخاطره آمیز باشد.
وی تشریح کرد: یکی از راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه -کنگو مبارزه با کنهای از جنس هیالوماست که دامداران میبایست با سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام و همچنین سمپاشی بدن دام، از تزاید کنههای ناقل بیماری جلوگیری به عمل آورند.
این کارشناس دامپزشکی به عموم مردم توصیه کرد: از ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری کرده و برای تهیه گوشت مصرفی خود، به مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه کنند، چراکه دامهای اعزامی به کشتارگاه قبل از ورود به خط کشتار، توسط دامپزشکان مورد معاینه قرار گرفته و پس از کشتار نیز لاشهها بازرسی شده و در صورتیکه مورد تأیید دامپزشکی باشند ، ۲۴ ساعت در محیط سردخانه نگهداری میشوند تا با پایین آمدن P.Hو دمای گوشت، ویروس عامل بیماری که معمولا علامت مشخصهای ندارد، غیر فعال شود.
وی تشریح کرد: یکی از راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه -کنگو مبارزه با کنهای از جنس هیالوماست که دامداران میبایست با سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام و همچنین سمپاشی بدن دام، از تزاید کنههای ناقل بیماری جلوگیری به عمل آورند.
این کارشناس دامپزشکی به عموم مردم توصیه کرد: از ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری کرده و برای تهیه گوشت مصرفی خود، به مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه کنند، چراکه دامهای اعزامی به کشتارگاه قبل از ورود به خط کشتار، توسط دامپزشکان مورد معاینه قرار گرفته و پس از کشتار نیز لاشهها بازرسی شده و در صورتیکه مورد تأیید دامپزشکی باشند ، ۲۴ ساعت در محیط سردخانه نگهداری میشوند تا با پایین آمدن P.Hو دمای گوشت، ویروس عامل بیماری که معمولا علامت مشخصهای ندارد، غیر فعال شود.
نظر شما