به گزارش قدس آنلاین، در این دیدار که با حضور مصطفی محمدیون دبیرکل جمعیت هلال احمر و همچنین دکتر مسعود حبیبی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر از استان های مختلف کشور و جمعی از مسئولین برگزار شد، یادگار گرامی امام به سخنرانی پرداخت.
سیدحسن خمینی با تاکید بر فرصت مغتنم دوران جوانی، به جوانان توصیه کرد از این دروان بهره کافی را ببرند و بر علم خود تا حد امکان اضافه کنند. حدیث امیرالمؤمنین (ع) را وجهه همت خودتان کنید و در کنار مسئولیت اجتماعی، علم خود را بالا ببرید. هرچه فرد عالم تر شود خیر و توانایی او در انجام کارخیر بیشتر می شود؛ بنابراین، هرچه می توانید از انواع جهالت ها دوری کنید.
وی با اشاره به اینکه جهل دشمن همه انسان هاست، هرچه فرد عالم تر شود خیر و توانایی در او در انجام کارخیر بیشتر می شود؛ پس هرچه می توانید از انواع جهالت ها دوری کنید.
یادگار امام (ره) با بیان اینکه همه ما نسبت به محیط اطرافمان و جامعه خویش مسئولیت داریم، اظهار کرد: تفاوت پیامبران و دانشمندان در این است که دانشمندان یا نخبگان در مسیر صعودی جوامع پیدا می شوند. لذا در یک جامعه بدوی نمی توان امثال بوعلی سینا، ابوریحان، ادیسون و نیوتن را پیدا کرد؛ بلکه باید فضای مناسب فراهم شود تا از درون آن چنین شخصیت هایی پدیدار شود.
وی با بیان اینکه پیامبران از این نظر در نقطه مقابل نوابغ هستند، تصریح کرد: پیامبران در موعد سقوط جوامع پیدا می شوند، لذا وجود آنان معجزه و خرق عادت است. بنابراین، نتیجه طبیعی جامعه عربی که دختر را زنده به گور می کند و هیچ دانش و فرهنگی ندارد، پیدایش پیامبر نیست، اما نتیجه طبیعی جامعه اسلامی بوعلی سینا است.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه همه ما مدیون جامعه هستیم، افزود: اگر جامعه شما مشکل دار باشد استعداد شما به ظهور نمی رسد؛ لذا مسئولیت ما در جامعه ادای دین است و لطفی نیست که ما به جامعه می کنیم.
یاردگار امام(ره) گفت: از زبان معصومین توصیه می کنم که دانش خود را در هر حوزه ای که هستید بالا ببرید. امیرالمؤمنین (ع) می فرماید «العلم اصل کل خیر و الجهل اصل کل شرّ». یعنی ریشه همه خیرها در علم و ریشه همه شروردر جهل است؛ امام خمینی نیز کتابی با عنوان «شرح حدیث جنود عقل و جهل» دارد و در آن توضیح می دهد، ریشه تمام خیرهای عالم در علم و ریشه همه شرّها در جهل است.
وی با تأکید بر اینکه سعی کنیم تعقل را در جامعه بالا ببریم، گفت: امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند«هر ظرفی پر می شود الّا علم». هرچه دانش فرد بالا رود وسعت شخصیت پیدا می کند. در زندگی جمعی، شخصی، سیاسی و اجتماعی هرچه بیشتر به دوری از جهالت توجه کنید، زیرا دشمن همه انسان ها جهل است.
سید حسن خمینی اظهار کرد: وقتی دانش را کسب کردید، این توانایی مانند همه توانمندیهای دیگر زکات دارد. امیرالمؤمنین(ع) زکات علم را در دو چیز میداند؛ زکات اول این است که علم را به کسی که نمیداند منتقل کنید. البته این علم الزاما علم دین نیست و میتواند دانش اقتصاد، سیاست، فرهنگ و هر چیز دیگری باشد. اما همه زکات علم این نیست؛ زکات دوم علم این است که تلاش کنید به آن علم عمل کنید.
وی در پایان گفت: مجموعه هلال احمر بر اساس مسئولیت ما نسبت به درد دیگران و حق آنها بر گردن ما، شکل گرفته است و انشاء الله این تلاش ها مورد لطف و عنایت خداوند قرار گیرد.
نظر شما