به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دامپزشکی گیلان، دکتر سهراب عاقبتی گفت: کلیه کشتارگاههای صنعتی استان مجهز به سیستم پیش سرد کن هستند و گوشت دامهای ذبح شده پس از ۲۴ ساعت نگهداری در سردخانه ها به بازار عرضه می شود.
وی اظهارکرد: کلیه مراحل بازرسی بهداشتی در کشتارگاهها از قبیل اندازه گیری اسیدیته گوشت توسط کارشناسان دامپزشکی انجام شده و به دامهای ذبح شده مهر دامپزشکی زده می شود.
عاقبتی تاکید کرد : تهیه و استفاده گوشت از مراکز غیر معتبر که به شکل غیرمجاز و در خارج از کشتارگاه ذبح و استحصال می شوند مشکوک به بیماری بوده و خطر انتقال بیماری به افراد وجود دارد.
شهرندان نکات بهداشتی و توصیه های ارائه شده توسط دامپزشکی را جدی بگیرند
مدیرکل دامپزشکی گیلان همچنین به مصرف کنندگان توصیه کرد ، هنگام قطعه قطعه کردن گوشت در منازل از دستکش استفاده کنند.
دکتر عاقبتی یادآور شد : با وجود همه تدابیر اتخاذ شده برای کنترل بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، مصرف کنندگان بایستی نکات بهداشتی و توصیه های ارائه شده توسط دامپزشکی را جدی بگیرند.
وی گفت : با فرارسیدن فصل گرما و آغاز فعالیت و رشد و تکثیر کنه های دامی در مراتع ، احتمال انتقال ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو از طریق کنه ها و تماس با خون و ترشحات لاشه دامها وجود دارد.
عاقبتی افزود : از آنجائیکه این بیماری خطرناک ، مشترک بین انسان و دام است از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و لازم است شهروندان نکات بهداشتی و پیشگیری از بیماری را رعایت نموده و توصیه های ارائه شده توسط دامپزشکی را جدی بگیرند.
به دلیل اینکه این بیماری در دام بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ درجه سانتیگراد قرار گیرد تا ویروسهای آن کشته شوند و پس از آن مصرف شود و همچنین از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری شود.
نظر شما