قدس آنلاین- گروه استان ها- هنرمندان استان قم در رشته های مختلف در سطح کشور مطرح هستند ضمن این که حدود ۳۰۰ تن از این هنرمندان فارغ التحصیلان و فعالان رشته های صنایع دستی می باشند که می توان از ظرفیت برای معرفی و دسترسی آسان مردم به صنایع دستی بهره مند شد.
با وجود اینکه اداره صنایع دستی با طرح های مختلف و در مناسبت های متعدد سعی داشته است تا پیوند مردم و هنرمندان را رقم بزند اما بسیاری از هنرمندان از نبود نمایشگاه های دائمی و عرضه صنایع دستی همچنان گله مند هستند.
نوروز امسال نیز برپایی بازارچه صنایع دستی در مجتمع زمزم، خانه تاریخی زند و مجتمع های بین راهی و همچنی برپایی تور هایی بازدید از کارگاه های صنایع دستی از جمله تلاشی بود که در راستای معرفی صنایع دستی برداشته شد اما به نظر می رسد این اقدامات موقتی مرهم مناسبی بر روی مشکلات هنرمندان نمی گذارد.
شاخصترین محصولات صنایعدستی استان قم عبارت از قالیبافی، کاشیکاری، منبتکاری، درودگری، سفالگری و سرامیکسازی، خرمهره سازی، سنگتراشی، نگارگری و تذهیب، خراطی روی چوب، مروارید بافی، بافتههای سنتی، رودوزی سنتی، نقاشی سنتی، شیشهگری، معرقکاری، انگشتر سازی، تزیینات معماری، تزیینات پارچهای، رنگرزی گیاهی، قلمزنی، معرقکاری، انگشتر سازی، تزیینات معماری، تزیینات پارچهای، رنگرزی گیاهی، قلمزنی، معرق ساقه گندم، گیوهدوزی، صحافی سنتی و چلنگری است.
واردات محصولات خارجی بلای جان هنر ایرانی
زهراعباسی یکی از هنرمندان رودوزیهای سنتی قم در مورد نبود بازارچهای برای فروش کالاهای دست ساز می گوید: فکر میکنم مشکلات تمامی هنرمندان مشترک باشد، بازاری برای فروش کالاهای صنایعدستی در مجموعه شهر قم وجود ندارد، حدود ۶ سال است پیگیر ایجاد بازاری در مکان پرتردد شهر هستیم اما هنوز موفق به انجام این کار نشدیم.
نظر شما