به گزارش قدس آنلاین، حسام عُقبایی گفت: با توجه به شرایط فعلی کشورمان، استفاده از مجموعه روشهای مختلف نظیر ترمیم بافت فرسوده، تولید مسکن استیجاری و اعطای تسهیلات ضروری است.
وی اصولیترین راه برای تولید و تقویت مسکن و نیز ایجاد توازن بین عرضه و تقاضا را در تقویت تولید کننده دانست و گفت:: باید تسهیلات به طور مستقیم در اختیار تولید کنندگان و انبوه سازان قرار گیرد؛ چرا که در تمام دنیا رویّه به همین شکل بوده و هست.
عقبایی افزود: در کشور ما روند تولید و انبوه سازی به سبک و سیاقی است که متاسفانه افرادی غیرمتخصص در حوزه انبوه سازی ورود کردهاند؛ لذا طرحهای تقویتی و پشتیبانی و حمایتی دولت، کفاف رفع نیاز جامعه در این زمینه را نخواهد داد.
رئیس اتحادیه مشاورین املاک کشور اذعان کرد: روشهایی نظیر استفاده از تسهیلات بانکی، تحریک تقاضا و بالا بردن قدرت خرید مردم بعنوان روشهای ثانویه در بازارهای مسکن مطرح است، اما با توجه به شرایط فعلی کشورمان، استفاده از مجموعه روشهای مختلفی نظیر ارائه تسهیلات و زمین، ترمیم بافت فرسوده، تقویت قشر انبوه سازان و تولید کنندگان، تولید مسکن استیجاری و اعطای تسهیلات دیربازده با سود کم که مستلزم برنامه ریزی کلان در حوزه سیاستهای پولی و بانکی و اصلاح آن سیاستها است، ضرورت دارد؛ لذا صرف تقویت تولیدکنندگان مسکن موجب رونق آن نخواهد شد.
عُقبایی به کارگیری این مجموعه از روشها را به منظور ایجاد توازن نسبی در حوزه مسکن، به عنوان گام اول و تمرکز روی روشهای اصولی را در جهت تقویت تولید کنندگان و انبوه سازان، گام دوم معرفی کرد.
وی در پایان به موضوع صنعتی نبودن ساخت و ساز در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: تغییر ساخت و ساز در کشورمان یکی دیگر از روشهایی است که باید به مجموعه روشهای گفته شده اضافه شود چرا که ساخت و ساز (بویژه در پروژهی ملی مسکن مهر) هنوز به روش سنّتی اجرا میشود و صنعتی سازی در ایران ورود پیدا نکرده است.
نظر شما