تحولات منطقه

اردبیل- رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بازسازی هویت ایران مدیون صفویه است.

بازسازی هویت ایران مدیون صفویه است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی اکبر ولایتی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش ملی صفویه در اردبیل تصریح کرد: قبل از صفویه ایران مجموعه ۱۹ کشور بیگانه از هم بود که پس از صفویه همه متحد و یکپارچه شدند.

وی با اشاره به اقدامات صفویان در بحث فرهنگ و هویت ملی تصریح کرد: احیاء فرهنگ اهل بیت و احیاء هویت ایرانی دو اقدام اصلی صفویان در راستای بازسازی هویت بود.

به گفته رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران بازسازی هویت خود را از صفویه دارد.

وی گفت: اردبیل در طول ادوار تاریخ به عنوان شهری مقدس شناخته می شد، به طوری که در گذشته نام آن ارتاویل به معنی شهر مقدس بوده است.

ولایتی افزود: در تاریخ اساطیری گفته می شود اردبیل توسط کیخسرو ساخته شده و در تاریخ رسمی گفته می شود، فیروز شاه این شهر را ساخته است.

وی با بیان اینکه ایران بازسازی هویت خود را از اردبیل دارد، اضافه کرد: اوج تمدن اسلامی کشور بعد از حمله مغول به برکت وجود سلسله صفویه است.

به گفته رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی قبل از استقرار سلسله صفویه ایران متشکل از ۱۹ کشور بود، اما بعد از استقرار این سلسله ایران به کشور متحد و منسجمی تبدیل شد.

اولین حکومتی که توانست نام ایران را در امضای پادشاهان وارد کند، صفویه بود

ولایتی تصریح کرد: علاوه بر ایجاد اتحاد در سراسر کشور اولین حکومتی که توانست نام ایران را در امضای پادشاهان وارد کند، صفویه بود.

وی افزود: علاوه بر این نقش صفویه در فرهنگ ایران غیرقابل انکار بوده و به واسطه عدم گسست فرهنگی دانشمندان و فرهنگیان بعد از استقرار صفویه ایران با تحولات فرهنگی مواجه شد.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی دو اقدام اساسی صفویه احیای فرهنگ اهل بیت(ع) و احیای هویت ایرانی دانست و متذکر شد: از جمله نکات قوت ما که همواره از سوی دشمن مورد حمله قرار می گیرد تمسک به اهل بیت است چراکه تمسک به اهل بیت تمسک به وحدت اسلامی است.

وی همچنین تاکید کرد: اینکه گفته می شود تشیع بعد از استقرار  صفویه در ایران شکل گرفته صحیح نیست و سابقه تاریخی تشیع در مناطق مختلف کشور و در کتب تاریخی اشاره شده است.

ولایتی اقدامات صفویه در حوزه های علمی، فنی و صنعتی را اینطور عنوان کرد: که آخرین نوشته های حوزه پزشکی مربوط به عهدی صفوی بود.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی اوج معماری ایران در عهد صفویه دیده می شود تا جایی که برخی معتقدند مهمترین، زیباترین و موثرترین اثر معماری جهان اسلام مسجد شیخ لطف الله است

دوران طلایی فعالیت شعرا را می توان در عهد صفوی مشاهده کرد

وی همچنین به اقدامات شاه عباس صفوی در احداث میدان نقش جهان و شهرسازی اصفهان اشاره کرد و گفت: در سالهای ۱۰۰۶ تا ۱۰۲۶ میلادی شاه عباس اقدامات کم نظیری برای شهرسازی اصفهان انجام داده و تدابیر ویژه و زیبایی های معماری آن همچنان از سوی کارشناسان و پژوهشگران قابل تامل است.

ولایتی معماری صفویه را اوج معماری جهان اسلام دانست و گفت: در مجموع میراث صفویه تشکیل سلسله صفویه و استمرار آن تا زمان ما و بازتعریف هویت ایرانی زیر پرچم ایران است.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در سایه حکومت صفویه علما و بزرگان بسیاری در ایران رشد یافتند و فلاسفه و حاکمان بزرگی در این دوره حیات و فعالیت داشتند

وی به نقش صفویه در بازسازی و شکل دهی ادبیات داستانی و حماسه باستانی اشاره و تاکید کرد: در ادبیات فارسی دوران طلایی  فعالیت شعرا را می توان در عهد صفوی مشاهده کرد.

به گفته ولایتی از بدو شکل گیری صفویه هر حکومتی که بر سر کار آمده بر سفره صفویه نشسته و هویت ایران بدون در نظر گرفتن صفویه فاقد معناست.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.