به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، رضا نجفی اظهار داشت: این طرح از سال 93 شروع شده و در فاز نخست آن مبلغ 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح اختصاص یافته است.
مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هماکنون 10 هزار هکتار از این طرح آماده بهره برداری است، گفت: میزان پیشرفت فیزیکی طرح 62 درصد بوده و برای بهرهبرداری از آن سالانه نیاز به حدود 86 میلیون متر مکعب آب است.
وی ادامه داد: در این طرح حدود 4100 کیلومتر لوله گذاری صورت می گیرد و نزدیک به 400 میلیون متر مکعب آب نیز از ذخایر چاه نیمه به کشاورزی تخصیص مییابد.
نجفی اضافه کرد: با انتقال آب از طریق لوله به اراضی کشاورزی دشت سیستان، هدر رفت آب از حدود 70 درصد به کمتر از 5 درصد کاهش یافته و آب با بهرهوری بالا در اختیار کشاورز قرار میگیرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزایش درآمد کشاورزان را از اهداف و مزیتهای طرح انتقال آب با لوله در دشت سیستان ارزیابی کرد و گفت: درآمد کشاورزان در سیستان 2 میلیون تومان در هر هکتار است که با اجرای این طرح و همچنین الگوی کشت پیشبینی میکنیم درآمد کشاورزان به حداقل 15 میلیون تومان در هر هکتار برسد.
وی پایداری کشت و تولید، بهره وری آب، جلوگیری از مهاجرت و استقرار جمعیت و اشتغالزایی را از جمله مزیتهای دیگر اجرای این طرح عنوان کرد.
منبع : تسنیم
نظر شما