به گزارش قدس آنلاین به نقل از علوم پزشکی گیلان ،دکتر محمد عباسی ،با بیان اینکه پنجم ماه می، از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بینالمللی مامایی به نام روز جهانی ماما نامگذاری شده است،اظهار کرد:برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ این روز به عنوان روز جهانی ماما پیشنهاد و سپس از سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی،به افکار عمومی جهان اعلام شد .
وی با بیان اینکه حیات انسان والاترین و با ارزشترین نعمات خداوند متعال است و ماما اولین فردی است که این هدیه الهی را درک میکند افزود:ارج نهادن به جایگاه ماما در واقع ارزش نهادن به مقام شامخ مادر است .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فعالیت بیش از ۷۰۰ نفر ماما در گیلان تصریح کرد:در طرح تحول سلامت،رشته مامایی رشتهای نیست که خدمات آن تنها زنان کشور و هر نوزادی که زاده میشود، را در بر گیرد، لذا مامایی رشتهای برای تمام آحاد جامعه است.
وی ارائه مشاوره هنگام ازدواج، مشاوره فرزندآوری سالم و ارایه خدمات باروری سالم،مراقبت سلامت مادران (پیش از بارداری،بارداری،زایمان و پس از زایمان)،خط نجات مادران،شرکت در تیمهای اضطراری و فعالیت در حوادث غیر مترقبه، مراقبت گروههای سنی نوزادان، کودکان، نوجوانان -جوانان،میانسالان و سالمندان از جمله خدمات ارزشمند ماماها در جامعه است.
عباسی با بیان اینکه امروزه ماماها، بازوی پرتوان در اجرای طرح تحول نظام سلامت هستند و جامعه مامایی یکی از اصلیترین حلقههای تامین سلامت خانواده است،گفت:بدون همکاری ارزشمند و دلسوزانه جامعه مامایی، مسیر اعتلای سلامت مادر و نوزاد این چنین طی نمیشد.
وی ادامه داد: با توجه به شعار جهانی امسال (ماما پیشرو در ارایه مراقبت با کیفیت)،باید بر ارتقای کیفیت آموزش مامایی، بهرهمندی از توانمندی ماماها در افزایش زایمان طبیعی و گسترش خدمات مستمر ماماها از مشاوره، مراقبتهای دوران بلوغ و پیش از بارداری تا بارداری و پس از زایمان تاکید شود .
نظر شما