تحولات منطقه

رشت- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کنفرانس علمی " فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل؛ فرصت ها و تهدید ها" گفت: با ایجاد تعادل بین غذا های انرژی زا و فراورده های طبیعی و سنتی، علاوه بر رشد هوشی، از ابتلا به بیماری های غیر واگیر نیز می توان جلو گیری کرد.

ایجاد تعادل در مصرف غذا از بروز بیماری های غیر واگیر جلوگیری می کند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، شاهرخ یوسف زاده چابک-رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به این که در دو سال اخیر شاهد تحول چشمگیری در حوزه معاونت غذا و دارو ی دانشگاه بوده ایم، اظهار کرد: در حال حاضر با تعامل و ارتباط خوبی که بین معاونت غذا و دارو و دانشکده داروسازی ایجاد شده است، بسیاری از مسوولیت ها توسط اعضای هیئت علمی انجام می شود.

وی خرید متمرکز تجهیزات پزشکی و دارو را یکی دیگر از حوزه های فعالیت معاونت غذا و داروی دانشگاه برشمرد .

یوسف زاده چابک گفت: بحث پیشگیری از بیماری های غیر واگیر یکی دیگر از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی گیلان است و در این مقوله، توجه به میزان فعالیت بدنی، سبک زندگی و تغذیه، بسیار حایز اهمیت است.

وی، با بیان این که ۷۶درصد از مرگ و میرها مربوط به بیماری های غیر واگیر است، خاطرنشان کرد: در طول تاریخ بشریت، بحث تغذیه دغدغه همیشگی انسان بوده است و ایجاد تنوع غذایی، نقطه عطفی در این زمینه محسوب می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به این که نیاز مغز به انرژی، ماده اصلی برای فعالیت های ذهنی است، خاطرنشان کرد: امروزه، بیشترین تعیین کننده انرژی مغزی و رشد هوشی، وابسته به تنوع غذایی است. هرچند که برخی از مواد غذایی باعث رشد هوش می شوند، ولی ممکن است برای سایر اعضای بدن مضر باشند. بنابراین با ایجاد تعادل بین غذا های انرژی زا و فراورده های طبیعی و سنتی، علاوه بر رشد هوشی ، می توان از ابتلا به بیماری های غیر واگیر نیز جلو گیری کرد. در این زمینه نگاه علمی به مقوله تغذیه و مواد غذایی بسیار موثر است.

مکمل های تغذیه ای فقط از داروخانه ها تهیه شود

مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به ممنوعیت عرضه مکمل های تغذیه ای در باشگاه های ورزشی گفت: هرگونه عرضه و فروش داروهای مکمل در باشگاه های ورزشی ممنوع بوده و متقاضیان باید این مکمل ها را فقط از داروخانه ها تهیه کنند.

مهناز خانوی اظهار کرد: سازمان غذا و دارو نهاد سیاست گذار است و در برخی موارد به صورت اجرایی وارد عمل می شود و بر همین اساس از سال گذشته، واردات فرآورده های طبیعی به کشور ممنوع شد.

وی افزود: واردات فرآورده های آمریکایی نیز به کشور ممنوع شده و تنها مواردی که از قبل پرونده آنها تشکیل شده آن هم با نظارت دقیق سازمان غذا و دارو به کشور وارد می شود .

خانوی همچنین از جلوگیری از واردات ۴۶ قلم مکمل های تغذیه ای دارای تولید مشابه داخلی خبر داد.

وی با اشاره به تهیه فهرست ۳۳۰ فرآورده مصوب گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ فرآورده طبیعی و یک هزار و ۳۱ داروی طب سنتی در لیست عرضه سازمان غذا و دارو وجود دارد.

مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو عدم ارتباط مستقیم کارخانه های تولیدکننده و دانشگاه ها را یکی از مشکلات سازمان غذا و دارو در تولید فرآورده های طبیعی عنوان و اضافه کرد: علاوه بر افزایش ارتباط بین کارخانه و دانشگاه، با اطلاع رسانی صحیح می توان در راستای هدایت صحیح تولیدکننده گام برداشت تا کارخانه ها نیز بر اساس دستورالعمل مصوب فعالیت کنند.

خانوی با تاکید بر لزوم بازنگری بسیاری از آیین نامه ها خاطرنشان کرد: علاوه بر توسعه زیرساخت های لازم، تبیین فهرست رسمی فرآوردهای طبیعی و سنتی در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد.

وی با اشاره به ارائه طرح های تشویقی برای شرکت های وارداتی از سوی سازمان غذا و دارو گفت:

از فروردین امسال تشویق شرکت های وارداتی در دستور کار قرار دارد و چنانچه شرکتی با شرکت مبداء قراداد بسته و علاوه بر تولید در داخل، به انتقال دانش به داخل کشور نیز اهتمام ورزد؛ از امتیازات ویژه این سازمان بهره مند می شود.

وی با اشاره به صادرات شیر خشک ایران به ۲۲ کشور جهان افزود: ضابطه مند کردن داروهای جالینوسی ، بسته بندی گیاهان دارویی، بسته بندی زالوی طبی و ضابطه مندی فرآورده های سلامت محور از دیگر برنامه های در دستور کار سازمان غذا و داروی کشور است.

خانوی متذکر شد: مردم فرآورده های مکمل وارداتی را فقط با برچسب اصالت زردرنگ روی آن از داروخانه ها بخرند و مکمل های فاقد برچسب را مصرف نکنند.

طبق آخرین آمار سازمان غذا و دارو، چرخه مالی بازار مکمل ها یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان از این مقدار را تولید داخل تشکیل می دهد. حدود ۱۲درصد از واردات مکمل در سطح عرضه، فرآورده های قاچاق است اما این درصد رسمی نیست و سال گذشته ۶ میلیارد تومان فرآورده قاچاق مکمل و گیاهی از سطح بازار جمع آوری شده است.

سخنرانی در خصوص اهمیت ثبت فرآورده های مکمل غذایی، رژیمی و ورزشی و تاثیر آن بر سلامت جامعه، آشنایی با عوارض و تداخلات فراورده های طبیعی و سنتی، نقش فراورده های طبیعی، سنتی در ارتقای سلامت و معرفی پتانسیل های استان گیلان، پخش کلیپ و برپایی غرفه از کالاهای سلامت محور از دیگر برنامه های این کنفرانس علمی بود.

چهارم مرداد ماه، کنفرانس علمی " فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل؛ فرصت ها و تهدید ها" با حضور مدیرکل اداره فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و داروی کشور، معاونان و مدیران معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی قطب یک کشور، در بندرانزلی برگزار شد

در پایان با اهدای جوایز، از فعالان نمونه در حوزه توزیع، تولید و نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل تقدیر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.