تحولات منطقه

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: بخشی از وظایف ما تامین داروهای مورد نیاز بیماران خاص است که متاسفانه تحریم، تامین این داروها را با مشکل روبرو خواهد کرد.

تأمین داروهای بیماران خاص زیر تیغ تحریم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، علی اصغر پیوندی در نشست خبری با رسانه های خارجی در محل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، به تشریح اقدامات و برنامه‌های جمعیت هلال احمر پرداخت.

وی در خصوص برنامه های کلی و وظایف جمعیت هلال احمر اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در ایران سابقه ۹۵ ساله دارد و ۴ وظیفه بزرگ ارتقای سلامت، ارتقای روحیه انسان دوستی، کاهش مشکلات و آلام مردم و تکریم انسان ها که جزو وظایف اصلی جمعیت است را به عنوان یک نهاد مستقل و غیر انتفاعی دنبال می کند.

وی با اشاره به اینکه وظایفی در حوزه امداد و نجات، جوانان و داوطلبان بر عهده جمعیت هلال احمر است افزود:  در بحث امداد و نجات ما معین دولت هستیم. با توجه به اینکه کشور ما کشور حادثه خیزی است، جمعیت هلال احمر به عنوان یک نهاد غیر دولتی حاضر شده و تلاش می کند تا خسارات حوادث را کاهش دهد.

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر تولید منسوجات مورد نیاز و اقلام امدادی در کارخانه صنایع نساجی هلال ایران افزود:  شاید جمعیت هلال احمر جزو معدود نهادهایی باشد که اقلام امدادی را خودش تولید و و در برخی موارد صادر نیز می کند.

وی افزود: جمعیت هلال احمر تلاش دارد تا براساس اصول، اهداف و توانمندی ها در موقعیت های بحرانی و سخت  از خشکسالی سومالی تا سیل پاکستان، جنگ در یمن و سوریه بتواند به مردم خدمت رسان باشد.

پیوندی با اشاره به فعالیت ۱۴مرکز درمانی جمعیت هلال احمر در خارج از کشور افزود: جمعیت هلال احمر نه تنها در داخل کشور بلکه در دنیا به عنوان یک جمعیت قدرتمند و یک نهاد بین المللی در حال فعالیت است و همواره به عنوان یک عضو موثر در فدراسیون بین المللی ایفای نقش می کند.

تامین داروهای بیماران خاص زیر تیغ تحریم

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تحریم های ایران، بیان کرد: از تحریم های ظالمانه همه مردم رنج خواهند برد و جمعیت هلال احمر هم از این تحریم ها به نوعی رنج خواهد کشید.

وی با تاکید بر اینکه تحریم ها وظایف جمعیت هلال احمر را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، افزود: بخشی از وظایف جمعیت هلال احمر تامین داروهای مورد نیاز بیماران خاص است که متاسفانه تحریم، تامین این داروها را با مشکل روبرو خواهد کرد.

پیوندی در ادامه این نشست در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران که چرا کمک های خارجی در زلزله کرمانشاه کم بوده است، گفت: در زلزله کرمانشاه به علت توانمندی های جمعیت هلال احمر و کمک های مردمی، ما اعلام استمداد بین المللی همچون زلزله بم نکردیم.

وی در خصوص کمک رسانی ها به زلزله کرمانشاه افزود: مردم ایران بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان پول نقد و ۲۰هزار تن اقلام کمک کردند و با وجود عدم استمداد بین المللی، کشورهای پاکستان، ژاپن، تایلند و... کمک های نقدی و غیر نقدی خود را اهدا کردند.

ارتباط عربستان در حج ۹۷ ارتباط معقول و منطقی بود

پیوندی در خصوص ارتباط سعودی ها و همکاری آنان با ایران در حج ۹۷ افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی مسئولان خدمات بهداشت و درمان زائران ایرانی در ایام حج به عهده هلال احمر است.

وی عنوان کرد: ارتباط سعودی ها در حج امسال رابطه معقول و منطقی بود و سعی بر آن بود که هیچ زائری آسیب نبیند. مراحل بازگشت حجاج کشورمان ادامه دارد و هنوز تمام زائران ایرانی از عربستان به کشور بازنگشته اند.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ زائر ایرانی در مراسم حج سال گذشته فوت شدند، افزود: تعداد زائران ایرانی که امسال فوت کرده اند تاکنون ۸ نفر بوده که به دلیل کهولت سن و بیماری در عربستان سعودی فوت کردند.

نقش جمعیت هلال احمر در کمک رسانی به آوارگان روهینگیایی

پیوندی در پاسخ به سوالی درباره میزان کمک ارسالی برای مردم روهینگیا که به بنگلادش مهاجرت کرده بودند گفت: جمعیت هلال احمر سه محموله غذایی، دارویی و درمانی در مجموع به وزن ۱۰۰تن به بنگلادش ارسال کرد. 

وی با اشاره به کمک ۷میلیارد تومانی مردم و کمک یک میلیارد تومانی رهبر معظم انقلاب برای پاسخگویی به این بحران افزود: جمعیت هلال احمر یک درمانگاه صحرایی برای ارائه کمک های درمانی و بهداشتی در این منطقه احداث کرد که حدود ۴ ماه نیروهای ایرانی شامل پزشک و پرستار در این درمانگاه فعالیت داشتند و بعد آن اداره آن به هلال احمر بنگلادش سپرده شد.

کمک رسانی به دیگر کشورها دوطرفه و براساس وظایف است

پیوندی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مردم ایران با توجه به مشکلات و کمبودهای داخلی علاقه مند ارسال کمک به دیگر کشورها از جمله سوریه، یمن، بنگلادش و دیگر کشورها هستند، گفت: مردم ایران از دیر باز علاقه مند به کمک به نیازمندان بوده اند و همواره در این نوع فعالیت ها پیشقدم می شدند.

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: تمام کمک های هلال احمر ایران که به دیگر کشورهای بحران زده ارسال می شود، مردمی است و از محل اعتبارات دولتی چیزی به دیگر کشورها ارسال نمی شود. هلال احمر وظیفه دارد کمک های دریافتی از مردم را چه برای کمک به داخل و چه برای کمک به خارج از کشور صرفا در جهت نیت مشارکت کنندگان مصرف کند.

پیوندی درباره کمک های جمعیت هلال احمر ایران به کشورهای دچار آسیب گفت: جمعیت هلال احمر ایران طی ۹ مرحله کمک های امدادی خود را در قالب صدها تن اقلام ضروری از طریق صلیب سرخ به یمن ارسال کرد. در ۳۶مرحله از سال ۱۳۹۰ تاکنون کمک های غیرنقدی هلال احمر ایران به سوریه ارسال شده است. به علاوه در ۸مرحله کمک های امدادی،دارویی و غذایی به عراق اختصاص پیدا کرده است.

وی افزود:  کمک به دیگر کشورها در نهضت بین المللی هلال احمر و صلیب سرخ دوطرفه است وسایر کشورهای عضو نیز در صورت بروز حادثه در ایران مانند زلزله های بم، رودبار، ورزقان و... کمک های زیادی را ارسال کردند. هلال احمر ایران با توجه به عضویتش در فدراسیون بین المللی و صلیب سرخ وظیفه دارد در شرایط بحرانی به کشورهای نیازمند کمک کند و به همین میزان هم انتظار دارد درصورت بروز حوادث بزرگ در داخل کشور از آنها کمک دریافت کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.