به گزارش قدس آنلاین، در مراسم اختتامیه هفته فرهنگی شهرستان های خراسان رضوی، جعفر مروارید مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد : تجمیع هفته های فرهنگی شهرستانها با رویکرد امید ونشاط دیپلماسی فرهنگی و تعمیق فرهنگ گفتگو و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معرفی ظرفیت های استان وایجاد فضای همگرایی وانسجام ملی صورت پذیرفت .
وی ادامه داد: خوشبختانه در مشهد ظرفیتی وجود دارد که می تواند به عنوان شهر بین المللی پذیرای گردشگر ببن المللی و توریسم دینی باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بابیان این که مشهد ۲۰۱۷ را پشت سر گذاشته ایم گفت :در سال ۲۰۱۸ با اتکا بر توانایی های فرهنگی ظرفیت بین المللی مشهد، زیرساختها و میراث اسلامی ایرانی که قدرت آن را دارد که مشهد همانند ستاره ای در جهان و کشورهای منطقه بدرخشد.
مروارید افزود :آنچه را که ما امروز در هفته های فرهنگی شاهد بودیم حضور سلایق مختلف سبکهای زندگی متفاوت و تفاوتهای فرهنگی بود .
وی تصریح کرد :این تفاوتها و به اشتراک گذاشتن های ای تجارب مختلف نه تنها ضعف بلکه نقطه قوت هر ملت و فرهنگ است .
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد:ملت ایران از دیرباز قدرت هضم و دیالکتیک تفاوتها را داشته است .
وی تصریح کرد : ما اگر به تاریخ مراجعه کنیم نحوه تعامل ایران با اسلام و به اشتراک گذاشتن اسلام وایران با یکدیگر و قدرت هاضمه ایرانیان را میبینیم .
وی با بیان اینکه هر جا جامعه ایران وجود دارد، جامعه اهل تطبیق و اهل زندگی مسالمت آمیز است افزود: انسجام اجتماعی وتقویت داشته های فرهنگی یکی از اهداف این جشنواره فرهنگی بود که امیدوارم تداوم این برنامه و الگو را در سالهای دیگر داشته باشیم .
وی ادامه داد :آنچه در این نمایشگاه رخ داد تکیه بر داشته های خودمان و تکیه بر اقتصاد فرهنگ و نشان دادن پوشش ها و مدل زندگی ایرانی اسلامی بود.
مروارید تصریح کرد: ما در چهلمین سال انقلاب اگر بتوانیم مطالبات و خواسته های جوانان را با تکیه بر فرهنگ غنی گذشته و با تفسیر روزآمد از میراث گذشته به نمایش بگذاریم، بهترین خدمت را به نظام جمهوری اسلامی ایران انجام داده ایم.
وی ضمن قدردانی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: این نمایشگاه نمونه ای از عرضه فرهنگی-تجاری برای شهروندان مشهدی و میهمانان بین المللی بود و امیدوارم در جشنواره های بعدی جنبه بین المللی آنرا تقویت کنیم.
وی در پایان با اشاره به اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در این نمایشگاه ازعان کرد: هیچ ملتی نمی تواند بدون توجه به داشته های کهن خود پیشرفت و آینده ای را برای خود ترسیم کند.
در این مراسم سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران خراسان رضوی گفت :با برگزاری هفته فرهنگی شهرستانهای استان خراسان رضوی شاهد رونق بخشی به اقتصاد هنر بودیم .
سید جواد حسینی اظهار کرد : هویت بخشی، انسجام بخشی وتکامل بخشی هویت فرهنگی شهرستان های استان خراسان رضوی سه هدفی است که برای شب های فرهنگی در نظر گرفته شده بود .
وی ادامه داد :هویت بخشی، بدان معناست که فرهنگ متنوع و گوناگون در تقویم زمانی استان خراسان رضوی به لحاظ دینی، جغرافیایی، قومی، فراوان است شناخته شود .
وی ادامه داد : انسجام یابی به این معناست که این فرهنگ های متعدد باهم منسجم و وحدت اتصال پیدا کنند و به واسطه این دو تکامل فرهنگی را شاهد باشیم .
سرپرست معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استاندار خراسان رضوی افزود : ایجاد فضایی با نشاط وامید بخش به واسطه آثار هنری ودستاوردهایی که هنرمندان به نمایش میگذارند ازدیگر اهداف این هفته است.
حسینی تصریح کرد : سومین هدفی که در این هفته ها آن را دنبال میکنیم رونق بخشی به اقتصاد و هنر است که آثار هنرمندان چه در حوزه صنایع دستی و چه در بعد هنرهای نمایشی را مردم ببینند و مخاطب پیدا کند رونق هنر را بدنبال دارد .
وی افزود :امیدوارم با برنامه ریزی منسجم در سال آینده تقویمی را آماده کنیم و در خود شهرستانها هفته های فرهنگی را برگزار کنیم .
وی در پایان سخنان با بیان اینکه ما در سال حمایت از تولید و کالای ایرانی میتوانیم از این صنایع دستی برای سوغات استفاده کنیم افزود :با توجه به ورود سالانه میلیون ها زائر به مشهد و خرید ۲میلیاردو پانصد هزار تومان سوغات که از این رقم ۷۰درصد کالای خارجی ۲۰ درصد کالای قاچاق است میتوان از ظرفیت صنایع دستی و کالای خراسان برای معرفی استان و فروش به زائر استفاده کنیم .
انتهای پیام/
نظر شما