به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز در جلسه علنی مجلس که مربوط به بررسی پیوستن به کنوانسیون CFT بود، گفت: ما توانستهایم همانطور که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیرشان فرمودند با شکست دادن تحریمها، آمریکا را شکست دهیم.
وی ادامه داد: ما بارها با مقاومت مردم و تدبیر آمریکاییها را شکست دادهایم، اینبار هم با درایت، همراهی و همدلی آمریکا را شکست خواهیم داد. تحریمهای آمریکا علیه مردم بزرگ ایران حتماً شکست خواهد خورد.
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه شکست تحریمها نیازمند همدلی و همراهی همه مردم و نیازمند رعایت مصالح ملی خارج از نگرانیهای سیاسی است گفت: در دو هفته گذشته انزوای ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد به نمایش گذاشته شد. رئیسجمهور آمریکا در مجمع عمومی نتوانست جامعه بینالمللی را علیه جمهوری اسلامی بسیج کند. رئیسجمهور آمریکا با سوءاستفاده از ریاستش بر شورای امنیت که بحمدالله تمام شد نهتنها نتوانست شورای امنیت را به ابزاری برای اعمال بر جمهوری اسلامی ایران تبدیل کند، بلکه جلسه شورای امنیت تبدیل به یک جلسه محاکمه سیاستهای یکجانبهگرایانه آمریکا شد.
وی اضافه کرد: اینها همه از برکت درایت مردم، مقام معظم رهبری و تصمیم مجلس شورای اسلامی و پیگیری برجام بود.
ظریف در مورد برجام خاطرنشان کرد: برجام توانست سیاستهای آمریکا را در دنیا منزوی کند، برجام توانست حقانیت مردم ایران را به دنیا نشان دهد، برجام توانست رژیم جنایتکار صهیونیستی و نتانیاهو را در دنیا رسوا کند در حدی که اتهامات نتانیاهو در جلسات مختلف به استهزاء کشیده شد. اینها همه از توفیقات مردم بزرگ ایران و از توفیقات شما نمایندگان مجلس برای رسیدگی به خواستهای مردم است.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: امروز هم مجلس در برابر یک تصمیم تاریخی قرار گرفته است. ما با برجام توانستیم یک رشته از بهانههای آمریکا و رژیم صهیونیستی را از آنها بگیریم، اگر برجام به نفع ایران نبود، آمریکا از آن خارج نمیشد. اگر برجام به نفع ایران نبود نتانیاهو از روز اول اعلام نمیکرد که من یک تنه و تنها در برابر برجام ایستادهام. برجام توفیق این ملت بود. توفیق ملت را تبدیل به ضعف ملت نکنیم.
وی در مورد لوایح چهارگانه خاطرنشان کرد: لوایحی که در برابر مجلس قرار گرفته و مجلس با درایت آنها را تصویب کرده و امروز هم انشاءالله در برابر وجدان عمومی جامعه بر اساس مصالح ملی تصمیم خواهد گرفت، لوایحی است که بهانههای بعدی را از آمریکا میگیرد و لوایحی است که تاکنون آمریکا به همین بهانهها مانع معاملات ما شده است. نکاتی است که به خاطر اینها و به همین بهانهها آمریکاییها توانستند فشار بیاورند و اجازه معاملات مالی را ندهند.
ظریف افزود: از قول من برخی دوستان مطلبی را مطرح کردند، نه بنده و نه آقای رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه حمایت مالی از تروریسم مشکلاتمان حل خواهد شد، اما میتوانیم تضمین بدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: جمهوری اسلامی در شرایط دشوار با نگرش دقیق با بررسی جدی در محافل رسمی سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی هم تلاش کرده که بهانههای آمریکا را بگیرد و هم تلاش کرده که زمینهای برای مداخلات آمریکا فراهم نکند.
وی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی در دبیرخانه ساعتها برای بررسی این چهار لایحه زمان گذاشت، علاوه بر اینکه دوستان در مجلس در کمیسیونها و ما در دولت فرصتهای زیادی را برای بررسی گذاشتهایم. شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه موارد مختلف این کنوانسیون را بررسی کردند و برای اینکه احتمال هر گونه جدلی را از این کنوانسیون رفع کند، حق شرطهایی را قائل شد که این حق شرطها بسیار مهم است.
ظریف در مورد اینکه برخی گفتهاند ممکن است حق شرطهای ایران را در این کنوانسیون نپذیرند، بیان داشت: اشکالی ندارد حق شراط ارائه میشود برخی نمیپذیرند، اما این به معنی این نیست که حق شرط باطل است. در همین موضوع مخالفت با نامگذاری گروههای آزادیبخش به عنوان تروریسم اکثر کشورهای منطقه ما حق شرطی مشابه ما گذاشتهاند، اگرچه برخی کشورها با این حق شرط مخالفت کردهاند، اما به این معنی نبوده است که حق شرط از درجه اعتبار ساقط شده است. دوستان مقررات بینالمللی در مورد حق شرط را ملاحظه بفرمایند و خواهند دید که با یک یا چند مخالفت این حق شرطها از درجه اعتبار ساقط نمیشود.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: بسیاری از مقررات و مصوبات ما مثل لایحه کنوانسیون حقوق کودک، لایحه مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران با مخالفتهای متعددی مواجه شده است. کشورهای متعددی بر این قوانین ما ایراد گرفتهاند اما آیا اینها از درجه اعتبار ساقط شده است. حق شرط ما برای ما و جمهوری اسلامی ایران محترم خواهد بود و دیگران هم میتوانند به حق شرط ما اعتراض کنند، آنها کار خودشان را انجام میدهند. دوستان توجه داشته باشند که ما چه حدودی از اختیارات را داریم و دیگران چه اختیاراتی دارند و آثارش چه خواهد بود.
وی افزود: ممکن است برخیها ایراد بگیرند اما از لحاظ حقوقی حق شرط برای ما موجه و محترم است و این حق مجلس شورای اسلامی است که برای تصویب کنوانسیون همانطور که مخبر محترم کمیسیون قرائت کردند شروطی را تعیین و این شروط در زمان الحاق به عنوان شرطهای جمهوری اسلامی ایران ابلاغ خواهد شد.
ظریف تصریح کرد: برخی از دوستان مشکلاتی را مطرح کردند، اولاً من خدمت عزیزان مطرح کنم که از آقای همتی (رئیس کل بانک مرکزی) سوال کردم که گران شدن ارز و ارزان شدن ارز هیچ ارتباطی به FATF نداشته است، بر اساس قانون پولشویی هم در زمانی که ورود ارز ممنوع شد و هم الان که ورود ارز آزاد شده، با رعایت مقررات پولشویی بوده است، لذا دوستان، مردم را نسبت به بعضی مسائل که دلایل دیگری دارد و برخی از این مشکلات ذکر شده، اشاره به FATF نکنند.
وی ادامه داد: FATF ارتباطی با اینها ندارد اما FATF ارتباط مستقیم با بسته شدن حساب دانشجویان ایرانی دارد. FATF ارتباط مستقیمی دارد با بازرگانان ایرانی، در عدم امکان پرداخت به ایران، اینها ارتباطات مستقیم است و ممکن است دلایل دیگر داشته باشد و ممکن است خباثتهای آمریکا نیز دلیل باشد اما FATF یکی از مهمترین مشکلاتی است که حتی دوستان ما به ما میگویند.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: وقتی با چینیها صحبت میکنیم، آنها که نیات استکباری با ایران ندارند و از نظر مواضع بینالمللی شبیه جمهوری اسلامی دارد و شریک تجاری ایران است و همچنین با روسیه که شریک راهبردی ما است، اما رئیس بانک مرکزی روسیه سه روز پیش به آقای همتی گفته است که بدون FATF نمیتوانیم کار شما را انجام دهیم. چینیها بارها به ما گفتهاند که بدون FATF نمیتوانیم با شما همکاری کنیم. به من نگویید به من تضمین بده اگر FATF را امضا کردیم و این کنوانسیون را پذیرفتیم و اگر شرایط FATF را انجام دادیم، آن وقت همه این مشکلات حل میشود، نه! آن وقت یکی از مهمترین بهانهها برداشته میشود که دیگر نمیتوانند با بهانهگیری جلوی کارهای جمهوری اسلامی را بگیرند.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما