به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامینجات نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان در بازدید رئیس و اعضای شورا از سازمان فاوا شهرداری به منظور اطلاع از برنامهها و فعالیتهای این سازمان و هماندیشی برای شهرداری هوشمند، اظهار کرد: در حوزه فناوری اطلاعات شهرداری هرچقدر هزینه شود، چند صد برابر آن، بازگشت سرمایه خواهد داشت؛ همچنین اگر تمام پروژههای عمرانی شهر را متوقف کنیم و به امور فناوری بپردازیم، مجموعه شهرداری ضرر نخواهد کرد.
وی با اشاره به توانمندی و تخصص نیروهای فناوری شهرداری و خدمات ارزنده آنها، افزود: بخش اعظمی از امور شهرداری توسط این سازمان پشتیبانی میشود که امیدواریم تمامی خدمات پیش بینی شده در زمان مناسب برای عموم مردم به بهرهبرداری برسد.
بادامینجات ادامه داد: جامعه و شهر همدان روز به روز رو به پیشرفت است که ضرورت دارد مجموعه مدیریت شهری را دائماً با تکنولوژی روز همگام سازیم که این مهم و همچنین انتظارات مردم، وظیفه سنگینتری بر دوش سازمان فناوری اطلاعات شهرداری همدان خواهد گذاشت.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک شهر همدان، گفت: این ظرفیت در همدان وجود دارد که به عنوان پایلوت شهر الکترونیک در کشور شناخته شود؛ بنابراین انتظار میرود همدان توسط سازمان فاوا شهرداری به شهر هوشمند پیش برود.
بادامینجات با بیان اینکه الکترونیکی شدن روند کارها، فساد و رانت را در آن مجموعه به صفر میرسد؛ عنوان کرد: راهاندازی سیستم یکپارچه مدیریت شهری به منظور روانسازی عملکرد نیروهای انسانی و سهولت ارائه خدمات به شهروندان جزو نیازهای غیرقابل چشمپوشی است که امسال جدیتر ورود پیدا کردهایم.
نایب رئیس شورای شهر همدان همچنین با تأکید بر برونسپاری و الکترونیکی کردن امور مدیریت شهری، افزود: با توجه به مزایای اجرای این امور در شهر انتظار داریم خدمات شهرداری به صورت الکترونیکی، برونسپاری و حضوری ارائه شود.
بادامینجات ار راهاندازی سامانه مدیریت مصوبات شورای شهر همدان در آینده نزدیک خبر داد.
وی با اشاره به ضرورت صدور کارت شهروندی در شهر همدان به منظور ارائه خدمات شهرداری، گفت: کارت بلیتهای هوشمند الکترونیک در حوزه اتوبوسرانی شهر اقدام ارزشمندی بود؛ اما سازمان فاوا شهرداری همدان باید نقش نظارتی خود را ایفا کند تا عملکرد جزیرهای حذف شود.
بادامینجات با بیان اینکه فیبر نوری و ایجاد زیرساخت برای آرشیو الکترونیک نیاز اساسی در سطح شهرهاست، بر تلاش برای سرعتبخشی نقشهراه این ضرورت، تأکید کرد.
* تحول اساسی در شفافسازی عملکرد مدیریت شهری
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه باید مستندات مدیریت شهری به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: به دنبال این هستیم تا شاهد تحول اساسی در شفافسازی عملکرد مدیریت شهری داشته باشیم که این امر با هوشمند شدن سیستم، امکانپذیر است.
کامران گردان معتقد است: در حال حاضر مشکلات فراوانی گریبانگیر شهرداری همدان است که اگر تمامی امور مدیریت شهری از شیوه سلیقهای دور و به فناوری روز نزدیک شود، شرایط به نفع این مجموعه، تغییر خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه شفافسازی کامل امور در شورای شهر همدان از اولویتهای پارلمان محلی شهر است، افزود: علنی شدن مصوبات در سایت و روزنامهها و لیست حقوق اعضای شورا یکی از اقدامات شورای پنجم خواهد بود تا شایعات کمتر شود.
گردان با بیان اینکه شفافسازی، الکترونیکی کردن امور شهری و رسیدن به شهر الکترونیک از ضروریات است، گفت: بر همین اساس با قدرت بیشتری پیش خواهیم رفت تا حداقل 80 درصد این امور را به منظور جلوگیری از رانت و فساد پیش ببریم.
وی با اشاره به برنامههای سازمان فناوری اطلاعات شهرداری، بیان کرد: با توجه به نیازهای شهر و مدیریت شهری باید طرحها و برنامههای مناسب این مجموعه اولویتبندی و عملیاتی شوند؛ البته تمام این مباحث را باید در بودجهریزی دفاع شوند که به طور قطع حمایت خواهیم کرد.
* راهاندازی سامانه یکسانسازی محاسبات صدور پروانه در شهرداری
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان در ادامه گفت: ایجاد سیستم یکپارچه مدیریت شهری نیاز اساسی در شهرداری همدان است تا علاوه بر آگاهی املاک و مستغلات سطح شهر، آمار و ارقام و محاسبات صدور پروانه و... هم به صورت سیستمی، ثبت شود تا از آزمون و خطا دوری کنیم.
علی فتحی تأکید کرد: باید سامانهای برای یکسانسازی محاسبات صدور پروانه و... در شهرداری به ویژه در مناطق راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه شهروندان با خدمات سختافزاری در حوزه اتوبوسرانی، تاکسیرانی، فروشگاهها و... ارتباط مستقیمی دارند؛ اظهار کرد: نظارت مدیران شهرداری و شورا برای رفع این مشکلات اهمیت دارد.
* شهرداری هوشمند گامی بزرگ برای تحقق شهر هوشمند همدان
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری همدان هم در پایان با اشاره به مأموریت سازمان در تحقق شهرداری هوشمند، گامهای برداشته شده سازمان در مسیر تحقق شهر هوشمند در سال 97 و برنامههای آتی سازمان در 3 سال آینده، گفت: شهرداری هوشمند گامی بزرگ برای تحقق شهر هوشمند همدان است.
رضا عسگری افزود: حرکت به سوی شهرداری هوشمند همدان را مطابق با محورهای مصوب همایش بین المللی شهر هوشمند در تهران به منظور تکریم و تسهیل امور شهروندان، روانسازی فرآیندهای معمول شهرداری و ایجاد بستر مناسب و مطمئن مبتنی بر IT، برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به برنامهها و نقشه راه سازمان فاوا شهرداری همدان بر اساس محورها و شاخصها برای تحقق شهرداری هوشمند اظهار کرد: راهاندازی پرتال جامع شهرداری، سیستم یکپارچه شهرسازی، سیستم کنترل پروژه، سیستم یکپارچه اداری و مالی، سامانه مدیریت بحران، سیستم جامع آماری، خرید خدمات مشاوره در زمینه مشارکت شبکه فیبر نوری، طرح جامع فناوری اطلاعات، وب سرویس استعلام هویتی، اپلیکیشن همراه، مرکز داده ثانویه و توسعه شبکه فیبر نوری از جمله پروژههای تعریف شده این سازمان در سال 97 است.
عسگری با اشاره به راهاندازی اتوماسیون مصوبات و وضعیت حضور در شورای شهر، گفت: دسترسی لحظهای گزارشهای آنلاین، مشاهده فرآیندها و وضعیت کارها، شفاف بودن اقدامات و مشاهده مستندات از جمله ویژگیهای اتوماسیون شورای شهر است.
انتهای پیام/
نظر شما