تحولات منطقه

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: عمده فعالیتی که ما از شهرداری تقاضا داریم و می‌تواند به ما کمک کند، ایجاد زیرساخت‌های اصلی در بحث هنر شهر است که سالن‌های نمایش و سالن‌های نگارخانه‌های ما را شامل می‌شود.

نگاه جزیره‌ای در بخش فرهنگی شهرداری به حداقل رسیده است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
به گزارش قدس آنلاین ، محمدرضا محمدی ، با حضور در تحریریه این خبرگزاری در خصوص تعاملات با شهرداری و برنامه‌ها برای استفاده از این فرصت اظهار کرد: اتفاق خیلی بدی که در حوزه فرهنگ و هنر در حال رخ دادن است، جزیره‌ای فکر کردن است‌؛ یعنی هر دستگاهی تصورش این است که اگر یک نوع فعالیت فرهنگی و هنری انجام دهد و به نام خودش تمام کند حتی این‌که در آن ضعف وجود داشته باشد، حرکتی را انجام داده و باید در قالب آمارهای خودش به دستگاه خودش ابلاغ کند.
وی ادامه داد: این مسئله در ادوار مختلف و در دستگاه‌های مختلف وجود داشته و اکنون هم وجود دارد؛ اما فکر می‌کنم اتفاق خوبی که در شورای شهر جدید مشهد افتاده، باعث شده دیدگاه جزیره‌ای به کمترین حالت خودش برسد؛ یعنی دوست دارند یک‌سری فعالیت‌های فرهنگی تجمیعی با دستگاه‌های متفاوت مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دهند. 
معاون هنری ارشاد خراسان رضوی تصریح کرد: از زمانی که دکتر مروارید تشریف آوردند، سلسله جلساتی با شهرداری در حوزه‌های مختلف برگزار شده؛ چه در حوزه معاونت فرهنگی و چه معاونت هنری و این رخدادها به نتایجی رسیده که یکی از آن نتایج که در حوزه هنرهای تجسمی اتفاق افتاد ، تالار نگارخانه شهر بود که این اتفاق خیلی خوبی بوده که رخ داده یا فعالیت‌های دیگری که در حوزه نمایش در حال انجام است؛ قول ساخت سالن نمایش را به ما دادند که یک‌سری اتفاقات هم در این رابطه افتاده اما این‌ها لازم هست و کافی نیست‌؛ یعنی نیاز به تعامل بیشتر بین دستگاه‌های ما با شهرداری، شخص شهردار و شورای شهر که در حال حاضر مسئولیت را بر عهده گرفتند، وجود دارد. 
محمدی خاطرنشان کرد: این اتفاقات خوب و تعامل با شهرداری فقط زمانی رخ می‌دهد که ما دیدگاه جزیره‌ای را در تمام دستگاه‌ها به صفر برسانیم؛ یعنی برای دستگاه ما مهم نباشد که اتفاق فرهنگی‌ای که در حال رخ دادن است به نام چه کسی تمام می‌شود. آن اتفاق فرهنگی باید بیفتد و یک جریان زیبای فرهنگی و هنری را ایجاد کند، حتی اگر جهاد دانشگاهی، شهرداری، آستان قدس رضوی، آموزش‌وپرورش و مرکز آموزشگاه‌های هنری باشد و هیچ فرقی نمی‌کند. 
وی افزود: ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که دیدگاه ستادی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی و هنری داریم، از هر نوع فعالیتی که در آن دستگاه اتفاق می‌افتد، استقبال می‌کنیم و دست یاری هم به سمت آن‌ها دراز می‌کنیم که در چند مقوله به ما کمک کنند. 
معاون هنری ارشاد خراسان رضوی اضافه کرد: باید هماهنگی‌هایی بین دستگاه‌ها وجود داشته باشد که آن ضوابطی که توسط قانون‌گذار ابلاغ شده هم رعایت شود؛ یعنی اگر قرار است یک نگارخانه راه‌اندازی شود، باید روال قانونی خودش را طی کند و مجوز لازم خودش را بگیرد. اگر قرار است سالن نمایشی راه‌اندازی شود، فرقی نمی‌کند که در شهرداری راه‌اندازی شود و یا در اداره ارشاد راه‌اندازی شود؛ مهم آن است که قوانین و ضوابط حاکم بر آن رعایت شود؛ چون مردم قرار است از این مکان‌ها استفاده کنند و بایستی ضرایب امنیتی هم در آن رعایت شود که اتفاقی برای مردم نیفتد و همینطور خوراکی که قرار است در این فضاها به مردم داده‌ شود، مورد تایید آیین‌نامه‌ها و ضوابط قرار گیرد و اینطور نیست که فرد بگوید چون نگارخانه را من راه‌اندازی کردم‌، هر نوع خوراکی که می‌خواهم به این نگارخانه تزریق کنم، روی دیوارش نصب شود و مردم هم نگاه کنند. ضوابط باید یکدست و طبق روال خاص قانونی باشد. 
محمدی در خصوص بازار هنر عنوان کرد:  «گذر هنر»، طرحی است که وزارت ارشاد پیگیر این قضیه هست و یک کارهای ابتدایی هم برایش انجام شده و قرار است در قسمت فعالیت‌های هنری در کوهسنگی این طرح قانون‌مندتر و نظام‌مندتر با همکاری دستگاه‌های مختلف اتفاق بیفتد که این می‌تواند از بحث فروش آثار هنری و ارائه آثار هنری هنرمندان حمایت کند؛ دغدغه دستگاه همین است و چون ما کمک مالی‌ای هم به هنرمندانمان نمی‌کنیم؛ لااقل باید زیرساخت آماده کنیم برای این‌که از فروش آثار هنری آن‌ها حمایت کنیم و این فروش آثار هنری می‌تواند به صورت داخلی صورت گیرد و یا به‌صورت مراودات بین‌المللی انجام گیرد که دکتر مروارید دستور جدی برای ورود به این حوزه و کمک گرفتن از دستگاه دیپلماسی برای فروش آثار هنری هنرمندان استان داشتند.
وی در خصوص تعیین و تکلیف انجمن‌ها افزود: ما در حین برگزاری انتخابات چندین انجمن هستیم؛ از جمله انجمن در شرف تاسیس مد و لباس استان، انجمن هنرهای تجسمی که فراخوان آن هم در سطح استانی رفته و بنا داریم که این اتفاقات در طول این یک‌ماه ونیم آینده بیفتد و این دو انجمن ما سروسامان پیدا کنند. 
معاون هنری ارشاد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در  «گذر هنر» بیشتر بحث روی هنرهای تجسمی است که هم کارکرد زیارت و سوغات می‌تواند داشته باشد که از آن جنبه وارد قضیه شدیم و  هم فروش آثار خود هنرمندان استان مانند همین جمعه بازار کتاب که البته نه به آن شیوه، بلکه به صورت کاملا نظام‌مند انجام می‌شود که لطمه‌ای به هنرمند وارد نشود و کرامت هنرمند حفظ شود. 
محمدی اظهار کرد: استارت فروش آثار هنرمندان در بخش بین‌الملی خورده و قرار است به‌صورت جدی‌تر در این مسیر گام برمی‌داریم.
منبع : ایسنا

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.