تحولات لبنان و فلسطین

بودجه سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال تغییری نسبت به سال گذشته نداشته، این درحالی است که برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره به دلیل نوسانات ارزی در هاله‌ای از ابهام است.

بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر در بلاتکلیفی

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال با دبیری نادر برهانی مرند با تغییر و تحولاتی در رویکرد برپایی جشنواره و اولویت انتخاب‌گری و برگزاری مناسب به دور از تشریفات و تجملات برگزار خواهد شود. مدیران جشنواره امسال تصمیم نداشتند تغییر و تحولات عمده در نحوه برپایی جشنواره ایجاد کنند و بر همان روال سال‌های گذشته تغییرات جزئی ایجاد کردند.

از جمله این تغییرات می‌توان به برپایی جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایام جشنواره و با محوریت تئاتر و نمایشنامه‌هایی از این دست و تلاش برای بازبینی زنده نمایش‌ها اشاره کرد. نزدیک به سه ماه تا زمان برپایی جشنواره تئاتر فجر و جشن انقلاب در بهمن ماه زمان باقی است.

*بحران در تأمین ارز جشنواره تئاتر فجر

یکی از بخش‌هایی که امسال بنا بر شرایط خاص اقتصادی کشور دچار بحران و مشکلاتی شده بخش ارزی و خارجی جشنواره و دعوت از مهمانان تئاتری دیگر کشورها است. نادر برهانی مرند در نخستین نشست خبری خود برای جشنواره از دغدغه‌هایش در زمینه تغییر و تحولات ارزی و بین‌المللی و وضعیت بودجه جشنواره صحبت کرد و به خبرنگار فارس گفت که تلاش دارند مدبرانه این مشکل را حل کنند تا به جشنواره لطمه‌ای وارد نشود و انتخاب‌هایشان معارض با بودجه نباشد.

این در حالی است که بودجه سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر امسال تغییری نسبت به سال گذشته نداشته، ضمن اینکه به لحاظ ارز دولتی و تأمین آن هنوز تکلیف بخش بین‌الملل جشنواره مشخص نشده است.

سعید اسدی مدیر بخش بین‌الملل سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر نیز در همان نشست خبری مطرح کرد که بودجه جشنواره محدود است و همین وضعیت برپایی بخش بین‌الملل را دشوار می‌کند. هر چند که تعامل با دیگر کشورها در اولویت جشنواره فجر قرار دارد. اسدی عنوان کرده بود که بیش از هشتاد اثر به جشنواره رسیده و نزدیک به چهل مذاکره در دست دارند و ملاک برای تبادلات نیز ریال نیست بخشی از این مراودات جشنواره‌ای با کمک بین‌المللی صورت می‌گیرد.

سال گذشته بخش تئاتر ملل جشنواره تئاتر فجر از ۱۴۷ اثر خارجی، ۱۹ اثر را برای اجرا انتخاب کرد و این آثار در فرم‌های مختلف صحنه‌ای، خارج از صحنه، ویدئو اینستالیشن، پرفورمنس، نمایش‌های تعاملی محیطی و ... از کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، هلند، برزیل، گرجستان، عراق، آذربایجان، ترکیه، ایتالیا، سوئیس و یونان بود.

*دغدغه برای برپایی بخش بین‌الملل

در جلسه‌ ماه گذشته ستاد سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر که با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران جشنواره برگزار شد نیز به دغدغه تأمین ارز دولتی برای برپایی بخش بین‌الملل اشاره شد، اما هنوز هم مشخص نیست که تکلیف این بخش چه می‌شود، چرا که مسئولان جشنواره در این زمینه پاسخ واضحی نداده‌اند.

برهانی مرند دبیر جشنواره چندی پیش در گفت‌وگو با فارس بیان کرد که هنوز وضعیت مشخص نیست و سعید اسدی نیز چهارشنبه گذشته اظهار داشت که هنوز تکلیف تأمین ارز برای حضور نمایش‌های خراجی مشخص نیست، باید در این زمینه به ما ابلاغیه داده شود تا بدانیم باید چکار کنیم، بنابراین فعلاً هنوز هیچ چیز مشخص نیست!

این در حالی است که سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد در جلسه ستادی بر دغدغه تأمین ارز تأکید کرده و مطرح کرد که همه اذعان دارند امسال به لحاظ اقتصادی مشکلاتی وجود دارد اما بدنه دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا این جشنواره به بهترین شکل برگزار و به اهداف خود نزدیک شود.

باید منتظر بود و دید که امسال چند اثر خارجی با تعاملات بین‌المللی به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا می‌کنند و آیا هزینه‌هایشان تأمین می‌شود؟

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.