تحولات لبنان و فلسطین

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سن ابتلا به سرطان کولون در کشور کاهش یافته است، گفت: برای بهبود ارتقای سطح سلامت متخصصین در برخورد با یک بیماری باید به صورت گروهی تصمیم بگیرند.

 سه گروهی که انجام کولونوسکوپی برای آنها ضروری است

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، علی حکمت‌نیا متخصص رادیولوژی در حاشیه برگزاری روز جهانی اشعه و کنفرانس سونوگرافی آنومالی،NT بارداری و اکوی قلب اظهار داشت: کشف اشعه ایکس نقطه عطفی در علم رادیولوژی بوده که کمک به تشخیص دقیق، زودرس و حتی درمان بیماری‌ها می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در بهبود ارتقای سطح سلامت نیاز است که متخصصین در برخورد با یک بیماری، به صورت مشاوره‌ای و گروهی تصمیم بگیرند، گفت: این مسأله در حوزه بیماری‌های گوارشی بسیار حائز اهمیت است که البته در برخی از بیمارستان‌های آموزشی کشور این موضوع مدنظر قرار گرفته ولی لازم است در همه مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مورد توجه و در دستور کار باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با سرطان کولون گفت: این سرطان در ایران همچون سایر کشورها در حال افزایش بوده و متأسفانه سن ابتلا به این سرطان همچون سایر سرطان‌ها کاهش یافته است که برای تشخیص زودرس افراد بالای 50 سال باید حتماً نسبت به انجام کولونوسکوپی اقدام کنند.

حکمت‌نیا گفت: گروه‌هایی که سابقه ابتلا به این نوع سرطان را در اقوام درجه یک خود داشته و یا قبلاً مبتلا به این نوع سرطان بوده باید حساسیت بیشتری نسبت به انجام غربالگری داشته باشند. همچنین کسانی که دارای پولیپ‌های گوارشی هستند و یا علایم حاد گوارشی دارند باید برای انجام کولونوسکوپی دقت بیشتری را داشته باشند.

وی بیان داشت: نقش رادیولوژیست در شناسایی سرطان کولون بسیار حائز اهمیت بوده و تشخیص دقیق این بیماری در کمک به بیمار می‌تواند بسیار مؤثر باشد. همچنین از طریق روش سی‌تی‌کولونوگرافی می‌توان به این بیماران به تشخیص دقیق کمک کرد. البته ارزش تشخیصی این روش با کولونوسکوپی برابر بوده ولی مقرون به صرفه‌تر بوده و از طرفی انجام آن راحت‌تر است. 

دبیر علمی کنفرانس سونوگرافی آنومالی،NT بارداری و اکوی قلب، برست و تیروئید گفت: استفاده از روش سی‌تی‌کولونوگرافی با اشعه ایکس همراه بوده ولی به طور کلی برای افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان کولون داشته و یا دارای پولیپ گوارشی بوده و قبلاً سرطان کولون داشته‌اند بیشتر روش سی‌تی‌کولونوگرافی پیشنهاد می‌شود.

حکمت‌نیا خاطرنشان کرد: در صورتی که سرطان به صورت دقیق تشخیص داده شود بر اساس مرحله سرطان نوع درمان انتخاب می‌شود و در صورتی که سرطان پیشرفته باشد انجام MRI حتماً توصیه می‌شود که مرحله دقیق مشخص شود و بتوان درمان بهتری را انجام داد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.