تحولات منطقه

پرویز سروری گفت: حاشیه امن مجلس برای دولت منجر به اظهار نظری صرف از سوی منتقدین و عدم برخورد مناسب با دولت شده است؛ انتقادها به دولت صرفا مبتنی بر گفتار است و عملا خطری دولت را تهدید نمی کند، از این رو دولتمردان با طیب خاطر به سیاست‌گذاری‌های غیر مطلوبشان ادامه می دهند، بدون اینکه هراسی از تولید هزینه نقدکنندگان داشته باشند.

نقش ناکارآمدی مثلث سیاسی حاکم در افزایش هزینه‌ها برای کشور
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

پرویز سروری کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین با اشاره به عدم تغییرات ویژه ای در دولت، گفت:اگر دولت به اشکالات واقعی سیاست گذاریها و تصمیمات خود پی ببرد و به طور طبیعی سیاست های صحیح را پیاده کند طبیعتا آن زمان خسارت کمتری به کشور وارد می شود. متاسفانه علی رغم اینکه رئیس جمهور از همکاری با مدیران جهادی و انقلابی نام برد اما تاکنون چنین موضوعی به منصه ظهور نرسیده و عملا مدیران قبلی بر پست های مهم باقی مانده اند.

وی با بیان اینکه دولت به واسطه مجلس شورای اسلامی در حاشیه امنی است، گفت: آنچه به وضوح دیده می شود مثلث ناکارآمدی از مجلس، دولت و مدیریت شهری تهران است که تبلوری از ناکارآمدی در عرصه های مختلف را ظهور و بروز داده است. دولت توجهی به انتقاد منتقدین ندارد، چرا که خود را در حاشیه امنی می بیند که مجلس شورای اسلامی برایش تدارک دیده است.

این کارشناس سیاسی با تاکید بر اینکه مجلس هزینه ای برای دولت ایجاد نمی کند، خاطر نشان کرد: حاشیه امن مجلس برای دولت منجر به اظهار نظری صرف از سوی منتقدین و عدم برخورد مناسب با دولت شده است. انتقادها به دولت صرفا مبتنی بر گفتار است و عملا خطری دولت را تهدید نمی کند، از این رو دولتمردان با طیب خاطر به سیاست گذاریهای غیر مطلوبشان ادامه می دهند، بدون اینکه هراسی از تولید هزینه نقد کنندگان داشته باشند.

پرویز سروری نقش مجلسی مردمی را اینگونه تبیین نمود و گفت: بی شک اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی کاملا مردمی بودند و دولت را تحت فشار قرار می دادند و می توانستند همانند گذشته دولت را به امور کشور و مردم رهنمون کنند، طبیعتا دولت مجبور به ایجاد تعادل در رفتار خود بود و می کوشید تا کشور را از وضعیت کنونی خارج کند.

وی درخصوص عملکرد مجلس در مواجهه با بی تدبیری های دولت در ماه های گذشته افزود: با اینکه کشور هفته ها وضعیت ارزی ناپایداری را تحمل کرد و سوء استفاده کنندگان در عدم نبود و نظارت دولتی قدرت پول ملی را تا یک سوم کاهش داده و خسارت عظیمی بر ملت ایجاد کردند، مجلس به دنبال موضوعات بی اهمیت دیگری بود و نشان داد تمرکزی بر مهمترین مسائل کشور ندارد. مجلس نشان داد اهتمامی برای مجاب کردن دولت به نظارت و ایجاد آرامش در بازار ندارد تا با انجام اقدامات کنترلی بازار را به آرامش واقعی برساند، در نتیجه شاهد افزایش تورم و لجام گسیختگی اقتصادی بودیم، درعین اینکه دولت با چند عملیات ساده می توانست وضعیت را به نحو احسن کنترل کند.

این کارشناس سیاسی با تاکید بر ایجاد وضعیت اقتصادی نگران کننده از سوی دولت و مجلس، تصریح نمود: انجام همین اقداماتی که به زعم ما ناقص است، اما اقداماتی بود که توانست به نوعی مانع افزایش نرخ ارز و سکه شود. اینکه دولت بعد از ماه ها آشوب در اقتصاد کشور وارد کارزار شد جای سوال دارد. مسلما در پاسخ این سوال می توان گفت با توجه به اینکه دولت از سوی مجلس شورای اسلامی نگرانی خاصی ندارد و چون مجلس دولت را به اقدامات فوری، عملیاتی و در خور اقتضائات کشور مجبور نمی کند، با وضعی مواجه هستیم که بسیار نگران کننده است.

پرویز سروری نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو شورای شهر پیشین تهران با اشاره به ناکارآمدی مثلث سیاسی در ایران گفت که این موضوع نه فقط در مجلس شورای اسلامی، بلکه در شورای شهر تهران و مدیریت شهری پایتخت جمهوری اسلامی ایران دیده می شود. ناکارآمدی مثلث یاد شده هزینه هایی برای کشور ایجاد کرده که فشار آن بر دوش ملت است. بی شک یکی از اضلاع یاد شده باید از این وضعیت خارج شود درغیر این صورت تبعات و آفات بیشتری دامنگیر کشور می شود.

وی افزود: متاسفانه مجلس شورای اسلامی با اینکه باید عهده دار بیشترین نقش در مسائل یاد شده باشد اما بسیار خنثی عمل می کند. دولت نه فقط نسبت به رفتارهای گذشته بازگشتی از خود نشان نداده، بلکه سکوت و همراهی مجلس بستر مناسبی برای تداوم سیاستهای ناکارآمد دولت در عرصه داخلی و خارجی شده است.

سروری درباره نوع نگاه دولت به اروپا در موضوع برجام تصریح نمود: هر چند در ظاهر در کلام آقای رئیس جمهور یا برخی از دولتمردان عدم اعتماد به آمریکا و زیر پا گذاشتن توافق توسط آمریکا عنوان می شود اما این وضعیت در کلام دولت دیده می شود نه در عرصه عمل. متاسفانه دولت در خصوص برجام به اروپا تکیه کرده، در حالی که سران اروپایی بارها براین نکته تاکید کرده اند که منافع خود را با آمریکا قربانی همکاری با ایران نمی کنند.

پرویز سروری با اشاره به برخی اظهارات دولتمردان در ترغیب دشمن به تشدید تحریم ها گفت: اظهارات دولتمردان و برخی مسوولین بلند پایه جمهوری اسلامی ایران زمانی که دشمن بر تشدید تحریم ها اصرار دارد شگفتی زاست. بیان موضوعاتی چون ایجاد آشفتگی بعد از خروج از برجام، کاهش حقوق سه هزار دلاری به هفتصد دار یا پولشویی گسترده در کشور همه و همه مواردی است که دست دشمن را در اعمال فشار بر کشور بازتر می کند. آیا در همه کشورها سرقت و دزدی صورت نمی گیرد؟ آیا مسئولی کشور باید از طریق تریبون های بین المللی این موضوع را جهانی کنند؟ در جایی که انتظار می رفت رئیس جمهور با چنین موضوعاتی برخورد کند متاسفانه واکنش جدی از ایشان دیده نشد.

وی در پایان با تاکید بر لزوم تغییر سیاستها و موضع گیریهای دولت، افزود: رفتارها و موضع گیریهای برخی از اعضای دولت و شخص رئیس جمهور خسارت آفرین است. در وضعیت کنونی دولت باید از حالت تغییر گفتاری به تغییر رفتاری برسد و با دیدی جامع و نگاهی به منافع ملی بسیاری از سیاست های خود را تغییر دهد در غیر این صورت همچنان شاهد افزایش خسارت به کشور و به ملت خواهیم بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.