به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، هیأت دولت نجات ملی (مستقر در صنعاء) و هیأت دولت مستعفی یمن (مستقر در عدن) پنجشنبه (22 آذر) پس از مذاکرات یک هفتهای در سوئد به توافق دست یافتند.
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد در پایان مراسم گفتوگوهای صلح یمن، از توافق بر سر بندر «الحدیده» و رسیدن کمکها به شهر «تعز» و کاهش درگیریها در این شهر خبر داد.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش «انصار الله» یمن و رئیس هیئت مذاکره کننده صنعاء تأکید کرد که آتشبس در الحدیده برای انسانیت مهم است و پیروزی برای انسانیت و شهروند یمنی به شمار میرود.
وی با بیان این مطلب افزود: «سازمان ملل چند پیشنویس مربوط به چارچوب کلی ارائه کرد و [ما نیز] آمادگی خود را برای توقف کامل عملیات نظامی اعلام کردیم».
خبرگزاری «سبأ نت» به نقل از این مسئول یمنی گزارش داد که فرستاده سازمان ملل چارچوبی برای راهکار سیاسی ارائه کرد، «ولی طرف دیگر مذاکرات (وابسته به عربستان سعودی) این مسئله را نپذیرفت، ولی [ما] با چارچوب ارائه شده از سوی سازمان ملل موافقت کردیم».
عبدالسلام با بیان اینکه توقف عملیات نظامی در دو مرحله صورت میگیرد، بر اهمیت تقویت نقش سازمان ملل در سازهها و گذرگاههای انسانی استانهای مختلف تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه طرف دیگر تلاش داشت به ابعاد اقتصادی، جنبه سیاسی بدهد، اعلام کرد: «پیشنهاد کردیم که رایزنیها در سطح اقتصادی ادامه یابد تا به راه حلی دست یافته شود».
سخنگوی انصار الله ادامه داد: «آنچه در مرحله اخیر به دست آمد، خوب و مثبت است. منعطف بودیم و به گواه سازمان ملل، کار زیادی انجام دادیم. آرزو داریم که فقط برای توقف جنگ و لغو محاصره کشورمان بازگردیم و امیدواریم سازمان ملل به ایفای نقش خود ادامه دهد».
عبدالسلام با تأکید بر اینکه مسئله اسرا برای هیچ کس پیروزی به شمار نمیرود، ابراز امیدواری کرد که عملیات مبادله اسرا به صورت کامل انجام شود.
وی ضمن درخواست خروج نیروهای خارجی از یمن بر اساس قوانین بینالملل و قانون اساسی یمن، خاطر نشان کرد که کشورهای متجاوز به یمن منافعی دارند و در پی دستاورهای اقتصادی و سیاسی منطقهای هستند، نه منافع مردم یمن.
رئیس هیئت مذاکره کننده صنعاء با اشاره به اینکه اقدام نظامی در یمن راهکار نیست و گفتوگو تنها راه حل است، اعلام کرد «آماده ورود به چارچوب سیاسی به صورت کامل هستیم و از اینکه چارچوب سیاسی از این رایزنیها خارج شد، متأسف هستیم».
عبدالسلام درباره الحدیده هم گفت که توافق شد نیروهای همه طرفها با نظارت سازمان ملل در بندرگاههای الحدیده مستقر شوند ولی هنوز توافق الحدیده امضا نشده است و «مانع امضای آن نمیشویم و تعهد انسانی و اخلاقی در خصوص اجرای آن وجود دارد».
وی در پایان در خصوص فرودگاه صنعاء نیز اظهار داشت که «پیشنهاد دادیم هواپیماها از فرودگاه صنعاء به اردن و مصر بروند، ولی طرف دیگر اصرار داشت از عدن [پروازها] صورت گیرد... هیچ توجیهی برای بستن فرودگاه صنعاء وجود ندارد و هدف انتقال پروازها از صنعاء به عدن تلاشی از سوی طرف دیگر برای حفظ آبرویش است... فرودگاه عدن هیچ امنیتی ندارد».
گفتوگوهای صلح یمن از یک هفته پیش در استکهلم سوئد میان دو هیأت صنعاء و ریاض آغاز شده بود و چهارمین دور گفتوگوهایی بود که صورت میگرفت. در سه دوره پیشین طرفین موفق نشده بودند به هیچ دستاوردی برسند. عربستان سعودی به همراه متحدان خود حمله نظامی و محاصره همه جانبه یمن را در تاریخ ششم فروردین 1394 به منظور بازگردانی «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن و همچنین خلع سلاح انصارالله یمن آغاز کرد اما پس از گذشت چهار سال و بر جای گذاشتن 50 هزار کشته و میلیونها آواره و بروز فاجعه انسانی در یمن به هیچ یک از اهداف خود نائل نیامده است.
منبع:فارس
انتهای پیام/
نظر شما