فارغ از اینکه استاندار بومی یا غیربومی انتخاب هیأت دولت است و بعد از مشخص شدن استاندار چه کسانی این انتخاب را شایسته میدانند یا چه کسانی افسوس میخورند که بهتر از این هم میشد برگزید، بهترین وقت برای شنیدن انتظارات، اکنون که استاندار هنوز قطعی نشده، است زیرا بدون در نظر گرفتن ملاحظات میشود مطالبات را بیان کرد و ما سعی کردیم به سهم خود سراغ فعالان عرصههای مختلف برویم تا صدای آنها را به گوش نماینده بعدی دولت برسانیم.
مسائل مهم اشتغال، بیکاری و سپس کشاورزی است
دبیر اجرایی خانه کارگر استان خراسان رضوی در ابتدای توصیههایش با تاکید بر اینکه استان خراسان رضوی یک استان بزرگ است و از جمیع جهات مسائل آن مهم است، اولویتهای استاندار در بدو ورود را اینگونه شرح داد: مسائل مهم ما ابتدا اشتغال و بیکاری سپس کشاورزی است که در این میان به افت سطح آب باید توجه ویژهای شود، باید برنامهریزی کرد تا کسانی که از روستا به شهر آمدند دوباره به روستا برگردند و خودشان در روستا تولید کننده باشند.
سید حسین رسولی ضمن تذکر این نکات که ما در استان خراسان رضوی خشکسالی و کمبود آب، زائرپذیری، بیکاری و کمبود صنعت را داریم تصریح کرد: به فراخور جمعیت در استان کارخانه بزرگی که 2 الی 3 هزار کارگر را مشغول به اشتغال داشته باشد، نداریم.
وی جامعنگر بودن استاندار را مهم دانست و افزود: استاندار باید بتواند با آستان قدس و نماینده ولیفقیه تعامل کند، دولت و مجلس قبولش داشته باشند و استان را بشناسد، قطعا اگر آدمی باشد که سیر ترقی در وزارت کشور را طی کرده باشد و به اصطلاح در وزارت کشور استخوان خرد کرده باشد، همه اینها را می داند.
عدم اجرای قانون کار و عدم امنیت شغلی نیروی کار از مسائل مهم قشر کارگر است
رسولی سهمخواهی حزبی در انتخاب استاندار را باعث به خطر افتادن منافع عمومی دانست و تاکید کرد: به نظرم همه احزاب باید روی استانداری تاکید داشته باشند که بتواند منافع ملی را در نظر بگیرد، مشکلات استان را رفع کند و برای ایجاد اشتغال، جلوگیری از بیکاری برنامهریزی داشته باشد.
وی گرانی و تورم در جامعه را باعث به ستوه آمدن کارگران از این وضعیت اقتصادی ذکر کرد و متذکر شد: عدم اجرای قانون کار و عدم امنیت شغلی نیروی کار از جمله مسائل اساسی قشر کارگر است که لازم است این مسائل برطرف شوند.
استاندار باید به مشهد دید فراملی داشته باشد
دبیر سابق جمعیت رهپویان انقلاب خراسان رضوی با تاکید به شرایط ویژه و خاص مسائل مربوط به شهر مقدس مشهد که آن را شهر ملی و حتی شهر فراملی در سطح شهری منطقهای و بلکه جهانی دانست گفت: استاندار جدید باید به مشهد و به خصوص خراسان همین دیدگاه ملی و فراملی را داشته باشد که اگر این نگاه در مجموعه مدیران استان سایه بیفکند و حاکمیت داشته باشد به نظر میرسد خیلی از مسائل مربوط به استان به راحتی قابل حل خواهد بود.
هادی وکیلی با اشاره به انتخاباتهای پیش رو تصریح کرد: طبعا فضای سیاسی استان باید تحت تأثیر مدیریت منصفانه، معتدل، متین، پخته و باتجربهای قرار بگیرد که هیچ حس عدم توازن و هیچ حس جانبدارانهای از سمت مدیریت استان به جریانهای سیاسی القا نشود، اگرچه استاندار حتما به طور طبیعی مواضع و باورهای سیاسی دارد اما نباید در فضای عمومی چنین حسی ایجاد شود.
آرامبخشی سیاسی و ایجاد حس اعتماد عمومی از وظایف استاندار است
وی استاندار را به عنوان نماینده رسمی نظام و نه فقط قوه مجریه دانست و خاطرنشان کرد: استاندار باید در واقع نوعی آرامبخشی سیاسی و ایجاد حس اعتماد عمومی برای رویکرد مثبت مردم به سمت انتخابات و حضور در عرصه مثبت فعالیت سیاسی در درون ساختارهای نظام داشته باشد و این فضا را فراهم و تقویت کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: بنابراین انتظار این است که حداقل استاندار به طور شفاف، خیلی قاطع و صریح موضعگیری سیاسی نداشته باشد و اگر هم خودش موضعی دارد در استان رویکرد متوازن، متعادل و متناسبی را پیش ببرد.
نیاز امروز کشور مدیرانی است که مستقیم وارد حل مسائل مردم شوند
وکیلی نیاز امروز کشور را مدیرانی دانست که مستقیما وارد کار و حل مسئله شوند و توضیح داد: به این معنا که مردم ما الان مشکلات و گرفتاریهای زیادی دارند که بخشی از این گرفتاریها به خاطر تحریمهای خارجی و بخشی از آنها به خاطر ضعف کارآمدی مدیریت در سطوح کلان یا متوسط و میانه است و حداقل مردم توقع دارند مدیران از جمله استاندار که مقام ارشد مدیریتی استان است، بیش از اینکه درگیر مسائل سیاسی و جناحی شود وارد کار شود و نشان دهد دولت، دولت کار است و گرفتاریهای مردم را حس میکند و برای رفع آنها به کمک خود مردم تلاش میکند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر من هر استانداری که میآید اگر بتواند رابطه گرم، صمیمی، روشمند و عالمانهای هم با طبقه نخبگان و متخصصین هم با گروهها و بخش عمومی جامعه برقرار کند، بخشهای زیادی از مسائل استان قابل حل است.
مدیری که به دنبال ارتقاء جایگاه خراسان رضوی باشد باید همه اقشار جامعه را در کنار هم ببیند و برنامههایش هم برای پینههای دست کارگران زحمتکش این استان مرهم باشد هم برای افق دید و خوندل دانشگاهیان تسلی خاطر باشد و جامع نگری را در کنار دقت نظر رعایت کند تا همه امیدوارانه با اعتماد به او، به آیندهای روشن امیدوار باشند و حال هم استانیهایمان خوب باشد.
پرونده مطالبات و توصیههای دلسوزان خراسانی به استاندار بعدی برای ما بسته شدنی نیست و تریبون فعالان دیگر استان هم خواهیم بود، و پس از انتخاب استاندار بعدی نیز لیست مطالبات همه دلسوزان خراسانی تا برآورده شدن آنها اولویتهای پیگیری ما خواهد بود.
منبع: فارسانتهای پیام/
نظر شما