تحولات منطقه

سید هادی برهانی گفت: اعلام عدم حضور کشورهای مختلف در نشست لهستان، این پیام را برای آمریکا دارد که این کشور تا مواضع خود را اصلاح نکرده و موضع معقولی را اتخاذ نکند، منزوی خواهد بود.

اعلام عدم حضور کشورهای مهم در نشست ضد ایرانی "ورشو" نشانه انزوای آمریکا است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سید هادی برهانی تحلیلگر مسائل بین الملل و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل قدس آنلاین در ارتباط با نشست ضد ایرانی آمریکا در"ورشو" پایتخت لهستان گفت: آمریکا پس از تلاش های بی نتیجه متعددی که برای متوقف کردن صادرات نفت ایران و فروپاشی اقتصاد و کشورمان پیش از فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی انجام داد، در تلاش مذبوحانه ای دیگر درصدد همراه کردن دیگر کشورها باخود برای اتخاذ مواضع تند علیه ایران برآمده است.

سید هادی برهانی افزود: امروز می بینیم که آمریکا به ویژه در دوره ترامپ در جهان منزوی شده و پس از آنکه به برجام پشت پا زد، انتظار داشت جامعه بین الملل هم این را بپذیرد ولی نتیجه کامل عکس خواسته آن شد و جامعه بین الملل و حتی غربی ها نیز حق را در این مسئله به ایران می دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مخالف اتحادیه اروپا، روسیه، چین و بسیاری از کشورهای جهان و منطقه برای حضور در نشست ضد ایرانی "ورشو" گفت: این اعلام عدم حضور کشورهای مختلف این پیام را برای آمریکا دارد که این کشور تا مواضع خود را اصلاح نکند و موضع معقولی را اتخاذ نکند، منزوی خواهد بود؛ آمریکا به صرف اینکه قدرت و اسلحه دارد، نخواهد توانست تمام خواسته های خود را به جامعه بین الملل تحمیل کند. در جامعه بین الملل طرف هایی حضور دارند که می فهمند و براساس منافع خود و واقعیت ها تصمیم می گیرند.

وی در رابطه با واکنش مسئولان ایران و وزارت خارجه جمهوری اسلامی به این اقدام آمریکا گفت: به اعتقادم من مسئولان وزارت خارجه و دیگر مسئولان باید واکنش فعالی در برابر این مسئله داشته باشند؛ چراکه مذاکره، دیپلماسی و فشار سیاسی از سوی ما قطعا بر نتیجه این نشست تاثیرگذار خواهد بود و درواقع ما باید پیامدهای آن را برای رؤسا و مسئولان کشورهای مختلف گوشزد کنیم و اگر این کار انجام شود حتما شرکت کنندگان در این نشست فشار بیشتری متحمل خواهند شدند و میزان حضور در این کنفرانس کاهش پیدا خواهد کرد و شکست نشست پررنگ تر خواهد بود.

برهانی در ارتباط با انتشار برخی اخبار مبنی بر تهدید به بمبگذاری در لهستان و انتساب آن به ایران گفت: انتشار اینگونه اخبار بسیار مشکوک است و اگر چنین اتفاقی افتاده باشد یا کار دشمنان است و یا کار افراد نادانی که ارتباطی با جمهوری اسلامی ندارند؛ در هرحال رسانه های صهیونیستی و وابسته به غرب همیشه از اینگونه اخبار سوء استفاده کرده و می کنند؛ بنابراین نباید این موجب عقب نشینی ما باشد و ما با برگزاری این نشست مخالفت نکنیم؛ ما کسی را ترغیب به انجام حمله مسلحانه نکرده ایم؛ ما فقط از طریق دیپلماتیک درصدد خنثی کردن نتایج این نشست توطئه آمیز هستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی در مورد واکنش لهستان به اظهارات مسئولان ایرانی تاکید کرد: اینکه لهستان برگزاری هرگونه نشست بین المللی در این کشور را حق خود دانسته کاملا مردود است؛ اگر چنین باشد ما هم حق داریم نشست ضد لهستانی برگزار و مقابله به مثل کنیم. ما هم حق داریم دیپلمات های آنها را اخراج کنیم. ما از کشورهایی که با آنها رابطه داریم، انتظار داریم مواضع دوستانه و نه خصمانه داشته باشند.

وی در پایان درخصوص نتیجه این نشست گفت: به نظر نمی رسد که آمریکا در نشست دستاورد چندانی را محقق کند؛ ولی واکنش معقول و دیپلماسی ما در این زمینه بسیار مهم است؛ ما باید فعال باشیم و مانع از آن شویم که چند تا کشور مغرض مانند آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی رژیم های دشمن ما در منطقه به اهداف خود دست یابند؛ ما باید به گونه ای اقدام کنیم که کشورهای عربی از رژیم صهیونیستی دور باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.