به گزارش خبرنگارقدس آنلاین به نقل از اداره دامپزشکی استان یزد، حمید پورمیرزایی کارشناس اداره کل دامپزشکی استان اظهارداشت: طبق قانون سازمان دامپزشکی زنبور عسل به عنوان یک فراورده خام تحت پوشش برنامه های کنترلی و پیشگیرانه دامپزشکی قرار دارد کنترل بیماری های آن نیز توسط کارشناسان دامپزشکی صورت می گیرد. به بیان دیگر کارشناسان دامپزشکی حافظ سلامت صنعت زنبور داری و محصولات آن در استان هستند.
وی افزود: عسل یکی از هدیه های ارزنده طبیعت می باشد که در قرآن کریم از آن به عنوان شفا دهنده برای مردم یاد شده و ماده اصلی عسل، شهد گلها و گیاهان معطر و شفا بخش است که توسط زنبور عسل پس از مکیدن، تغلیظ و تغییر شکل یافته و به عنوان یک غذای خوشمزه، کامل و سالم در اختیار انسان قرار می گیرد.
پورمیرزایی با بیان اینکه امروزه زنبورداری و تولید عسل به صورت یک صنعت پرسود و پر رونق در آمده تصریح کرد: بیماری های عمده زنبور عسل به دو نوع انگلی و باکتریایی تقسیم می شوند و نوزما و واروا از جمله شایع ترین بیماری های تهدید کننده سلامت زنبورهای عسل است که هر کدام از راه های گوناگونی از طریق تغذیه با آب و غذای آلوده ، غارت کندوها، ملکه آلوده، نقل و انتقال کندوها، انتقال قاب های شفیره ازکلونی های آلوده به کلونی های سالم و رعایت نکردن نکات بهداشتی هنگام وارد نمودن بچه کندو به زنبورستان، قابل انتقال و انتشار است.
این کارشناس با اشاره به ضررهای اقتصادی وارده به زنبورداران، ناشی از بروز بیماری در کلونی های زنبورعسل گفت: کارشناسان دامپزشکی با پایش منظم بیماری های زنبور عسل در مناطق مختلف نقش مهمی در پیشگیری از بروز و شیوع بیماری ها داشته و بدین وسیله به رونق صنعت زنبوداری و جلوگیری از خسارات اقتصادی ناشی از تلفات زنبور عسل کمک می نمایند.
وی خاطرنشان ساخت: زنبورداران با حفظ ارتباط خود با کارشناسان دامپزشکی و رعایت دقیق توصیه های آنان و فراهم آوردن شرایط بهداشتی ضمن تضمین موفقیت شغلی خود، می توانند محصولی سالم و با کیفیت را به مصرف کنندگان ارائه دهند.
انتهای پیام /
نظر شما