به گزارش قدس آنلاین ؛ حسن اسماعیلیان ، در خصوص بارندگیهای اخیر در استان، اظهار کرد: مسئولیت شبکه جمعآوری فاضلاب برای مشترکین بر عهده ما بوده، اما شبکهای که مربوط به جمعآوری آبهای سطحی درون شهر بوده بر عهده شهرداری است.
وی ادامه داد: ما همواره در هنگام بارندگیها با مشکلی روبهرو میشویم که در مکانهایی که دچار آبگرفتگی میشود، بعضا برخی از افراد به صورت خودسرانه دریچه فاضلاب را بر میدارند تا آب جمع شده در آن مکان از طریق آن دریچهها وارد شبکه جمعآوری فاضلاب شوند.
مدیرعامل آبفا مشهد افزود: این امر زمانی که رخ میدهد، شاید مشکل آن مکان را حل کند، اما بلافاصله در یک منطقه پایین دست دچار پسزدگی فاضلاب در منازل مسکونی و در برخی از نقاط شهر از طریق دریچههای فاضلاب و یا شکستگیهای دریچه این فاضلاب در معابر جاری شود و مشکل را چند برابر کند.
اسماعیلیان عنوان کرد: در روز یکشنبه حدود 50 مورد پسزدگی فاضلاب داشتهایم که با برقراری تماس تلفنی توانستهایم این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس ضوابط و مقررات باید شبکه جذب آب باران ساختمانها از شبکه فاضلاب آنها مستقل باشد، خاطرنشان کرد: یعنی به صورتی که برای آب باران یک چاه اختصاصی باشد که آب را جذب کند و مانع از ورود آن به شبکه فاضلاب شود.
مدیرعامل آبفا مشهد تصریح کرد: آب باران پاک بوده و بایستی به چاههای اختصاصی وارد شود و بتواند آبهای زیرزمینی را تغذیه کند و به هیچ عنوان این آب با فاضلاب یکجا نشود که تبدیل به فاضلاب شود.
اسماعیلیان بیان کرد: متاسفانه برخی از مشترکین هم این تفکیک را انجام ندادهاند و شبکه آب باران ساختمان خود را به شبکه فاضلاب وارد کردند و این امر خود سبب پسزدگی فاضلاب میشود.
وی با بیان اینکه استان ما دارای یک اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و عمده منابع تامین آب شرب مشهد از طریق منابع آبهای زیرزمینی است، تاکید کرد: منابع آب دشت مشهد به عنوان مهمترین منبع تامین کننده آب شرب مشهد است و این دشت جز دشتهای بحرانی بوده و شرایط حادی دارد و در چند سال گذشته به دلیل برداشتهای بی رویه دچار افت شدید شده است.
مدیرعامل آبفا مشهد اضافه کرد: بارندگی زیاد دلیل بر آن نیست که افت آبهای زیرزمینی و دشتها جبران شده باشد، لذا ما همچنان شرایط نگرانی تامین آب شرب مشهد را در کوتاه مدت و بلند مدت داریم.
انتهای پیام
نظر شما