قدس آنلاین: سید عباس موسوی گفت انتظار ما از کشورهای اروپایی به ویژه اعضای برجام این است که به تعهدات خود مخصوصا بعد از خروج آمریکا عمل کنند اما متأسفانه نخواسته یا نتوانسته اند به این تعهداتشان عمل کنند که جای تأسف دارد. س
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در جهان امروز اینکه کشوری قوانین داخلی خود را بصورت فراسرزمینی علیه دیگر کشورها اعمال کنند و اجازه ندهند کشورها روابط آزاد تجاری داشته باشند و پذیرش این اتفاق از سوی برخی کشورها جای تأسف دارد.
وی درباره زمان باقی مانده از ضرب الاجل تهران اظهارداشت: ما اقدامات ویژه ای که خواسته های مارا تأمین کند و بصورت ملموس جمهوری اسلامی ایران را قانع نماید در این مدت شاهد نبوده ایم. امیدواریم در یکماه باقی مانده آنه گامهای مثبت و عملی فارغ از حمایتهای سیاسی بردارند چون در غیر اینصورت میدانند که ایران گام های بعدی را برخواهد داشت. موسوی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آلمان هدف از سفر هیکو ماس به تهران را تضمین اجرای اینتکس اعلام کرده، گفت: آنچه اروپایی ها انجام داده اند مارا راضی نکرده و نمی کند. گام آنها بعد از خروج آمریکا دیرهنگام بود و تعلل هایشان در اجرای آنرا ما به پای ناتوانیشان گذاشته ایم و خیلی هم به اینستکس امید نبسته ایم. باید دید در یک ماه باقی مانده چه پیشنهاد ملموس و قابل تأملی ارائه خواهند داد؟.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات «هایکو ماس» مبنی بر اینکه در ایران در تهران مخالفت خود با برنامه موشکی را اعلام خواهد کرد، گفت: مقامات آلمانی و اروپایی در موقعیتی نیستند که برای ایران شرط تعیین کنند، آنکه طلبکار است و نگرانی دارد ایران و مردم منطقه هستند.
موسی ادامه داد: ایران نگران بیتصمیمی اتحادیه اروپا و عدم پایبندی آنها به برجام بخصوص فروش سلاح و جنگ افزارهای کشتار جمعی است؛ آنها حق ندارند و در موقعیتی نیستند از مسائل فرابرجانی ابراز نگرانی کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات معاون نخست وزیر روسیه مبنی بر مخالفت مسکو با درخواست ایران برای خرید سامانه موشگی اس۴۰۰، تصریح کرد: درخواستی از روسیه برای خرید «اس ۴۰۰» نداشتیم فعلا احساس نیازی به این سامانه نداریم، متخصصان ما سامانههایی طراحی کردند که دستکمی از این سامانهها ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه درپاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره اظهارات منابع خارجی درمورد مبادله نزار ذکا جاسوس آمریکایی لبنانی با شماری از زندانیان ایرانی در آمریکا گفت:در این باره ورود نمی کنم زیرا دستگاه های امنیتی باید درباره این مسئله اطلاع رسانی و اظهار نظر کنند.
موسوی سفر آبه به ایران را مهم تاریخی و بعد از حدود ۴۰ سال خواند و افزود: این سفر مهمی است و در کانون توجهات قرار گرفته دو کشور دارای مواضع خاص خود دارند، هر دو کشور نگرانیهایی درباره مسائل منطقه و بینالمللی دارند انشالله توافقات خوب دوجانبه صورت خواهد گرفت و درباره مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو خواهند کرد؛ من از واژه میانجیگری استفاده نمیکنم ولی آماده شنیدن نقطه نظرات دوستانمان هستیم.
وی گفت: ایران آمادگی داشته با کشورهای حوزه خلیج فارس برای رفع نگرانیها گفتوگو داشته باشد و پیشنهادهای ظریف هم در این زمینه بود.
موسوی درباره ادعاهای تکراری «ترامپ و نتانیاهو» برای عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای خاطرنشان کرد: الان دولت ترامپ با خروج غیرقانونی از برجام برای ایران تعیین شرط کند و همزمان تحریم را سامان میدهد دم از مذاکره بزند؛ جدا از آمریکا، اروپا و باقیمانده از برجام باید به تعهداتشان عمل کنند.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: الان مشکل ما با دنیا و مشکل دنیا با ما بحث انرژی هستهای ما نیست، این بحث از سوی غربیها به افکار عمومی تزریق شد؛ مشکل آنها با ایران بحث هسته ای نیست اینها دنبال فشار همزمان و تبلیغات هستند و مذاکرهای که عنوان می کنند مذاکرهای نیست که ایران دنبال کند.
موسوی سپس تصریح کرد: اگر حسننیت دارند باید جلوی تروریسم اقتصادی علیه ایران را بگیرند و روابط تجاری ایران را عادی سازی کنند.
وی درباره اظهارات وزیر خارجه قطر مبنی بر اینکه کشورش در حال انجام گفت و گوهایی جداگانه با ایران و آ l ریکا برای کاستن از تنشهاست، گفت: وزیر خارجه قطر چندی پیش به ایران سفر و گفتوگوهایی را داشت. آنها بعنوان کشورهای منطقه نگرانیهایی را دارند و با همه طرفها در میان میگذارند. اینکه از طرف ما و کسی ماموریت داشته باشند را تایید نمیکنم. ما شنونده نظرات همه کشورهای منطقه و دوستان و کسانی که ابراز نگرانی میکنند، هستیم ولی معتقدیم برای کاهش تنشها به ریشههای اصلی بپردازند و نشان دهند کانون تنشها و بحرانها در منطقه ما کیست و کجاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته شاهد تحرکات دیپلماتیکی از سوی روسیه برای حفظ برجام بودهایم. چنانچه چند روز پیش نیز معاون وزیر امور خارجه این کشور به ایران آمد و با آقای عراقچی معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد. با توجه به این موضوع آیا روسیه ابتکار خاصی را برای حفظ برجام ارائه داده است؟ تصریح کرد: ما از مواضع فدراسیون روسیه به عنوان یکی از اعضای باقی مانده در برجام تشکر میکنیم. روسیه در کنار کشور چین پایبندی خود به این توافقنامه را در حرف و عمل نشان داده است. البته این کشورها نیز محدودیتهای خاص خود را دارند ولی در برابر دیگر کشورهای عضو برجام ابتکارات خوبی را در زمینه سیاسی و اقتصادی با ایران در میان گذاشتهاند و بخشی از این اقدامات شروع شده است که من در اینجا برای بیان آنها معذوریت دارم ولی ابتکارات خوبی به صورت دو جانبه و چند جانبه صورت گرفته است.
وی در عین حال افزود: این اقدامات از طرف دوستان ما و همچنین دیگر کشورهای عضو برجام ناکافی است و لازم است که در برابر تروریسم اقتصادی آمریکا یک صدای واحدی وجود داشته باشد و یک پیام واحدی در برابر زورگوییهای آمریکا اعلام شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در دومین نشست خبری خود که حدود ۴۰ دقیقه به طول انجامید در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانههای افغانستانی مبنی بر اینکه به نظر میرسد با توجه به درگیری دستگاه دیپلماسی ایران با مسائلی چون برجام و همچنین تحریمها، مسئله صلح افغانستان چندان مورد توجه دستگاه سیاست خارجه ایران نیست و اقدام خاصی از سوی ایران در این ارتباط در حال حاضر صورت نمیگیرد، اظهار کرد: ما بارها اعلام کردهایم که همسایگان و تعامل با آنها از اولویتهای جدی ایران است. ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم و برای ما اهمیت دارد که با همه این کشورها تعامل و گفتوگو داشته باشیم.
وی ادامه داد: آنچه که شما اشاره کردید را تأیید نمیکنم بلکه رد میکنم و توجه به مسائل کشورهای همسایه از اولویت ایران خارج یا کمرنگ نشده است.
وی افزود: آنچه را که در منطقه از جمله افغانستان میگذرد باید در مسائل دیگر جستوجو کرد از جمله در دخالتهای نیروهای فرامنطقهای که نمیخواهند صلح در منطقه حاکم شود.
موسوی ادامه داد: برای ما تحقق صلح و رفاه در افغانستان مهم است و معتقدیم هرچقدر کشورهای همسایه ما در رفاه و ثبات باشند این موضوع به رفاه و ایجاد ثبات در کشور ما کمک میکند. ز
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه در اواخر سال ۱۳۹۷ اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه سفارت پرتغال در ایران برای اتباع ایرانی ویزا صادر نمیکند و ارائه این خدمت کنسولی را برای شهروندان ایرانی متوقف کرده است. علت این موضوع چه بوده و آیا همچنان این روند ادامه دارد؟ تصریح کرد: فکر میکنم با توجه به مشکلی که برای یکی از کارمندان سفارتخانه این کشور در تهران پیش آمده و سوءقصدی که به وی شده بود این فرد از گردونه کار در ارائه خدمات کنسولی خارج شده و در همین چارچوب ارائه این خدمت کنسولی را فعلاً متوقف کرده است. البته من از آخرین وضعیت در این سفارتخانه و اینکه آیا ارائه خدمات را آغاز کرده یا نه خبری ندارم و نمیدانم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد.
موسوی در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نظامی است که علیرغم وجود برخی اختلاف دیدگاهها در سیاست خارجیاش یک صدای واحد وجود دارد و همه در خدمت این صدا و سیاست واحد هستیم. مواضع سیاست خارجه ایران از سوی دستگاه دیپلماسی کشور بیان میشود و ما در کشور در برابر اروپاییها یک صدای واحد داریم و همه دستگاهها در چارچوب سیاست کلان کشور در عرصه سیاست خارجی عمل میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد اظهارات اخیر مقامات اماراتی در دیدار با وزیر خارجه آلمان مبنی بر اینکه توافق با ایران باید فراتر از موضوع هستهای باشد و یکی از کشورهای منطقه نیز عضو این توافق باشد، تصریح کرد: من نمیدانم که این مقام اماراتی براساس چه مبانی این اظهارات را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: همان طور که پیش از این نیر مطرح کردهایم ایران آمادگی دارد که با تک تک کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایه خود وارد گفتوگو شود. در این چارچوب پیشنهاداتی نیز از سوی وزیر امور خارجه ایران مطرح شده است که در این ارتباط میتوان به پیشنهاد تشکیل مجمع گفتوگوهای منطقهای یا امضای پیمان عدم تعرض بین ایران و کشورهای این منطقه اشاره کرد که این موضوعات میتواند شامل این کشور نیز شود و ایران در این زمینه آمادگی دارد.
انتهای پیام/
نظر شما