به گزارش خبرنگارقدس آنلاین ،محمود آسایش استان صبح سه شنبه درنشست کمیته مناسب سازی محیط و اماکن شهری و عمومی شهرستان اردکان اظهارداشت: استان یزد با جمعیت ۹.۷ درصدی سالمندان و نیز جمعیت بالای۴۸هزار نفری افراد دارای معلولیت و نیز در نظر گرفتن بیماران دچار محدودیت در حرکت ؛ ۲۰هزار نفر زن باردار و ۱۲۰هزار کودک نوپا در خوش بینانه ترین حالت جمعأ جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ هزار نفری را در خویش جای داده است که برای عبور و مرور در سطح شهر نیازمند محیطی مناسب سازی شده و بدون مانع هستند و این همان چیزی است که در دنیای امروز از آن بعنوان شهرهای بدون مانع و مناسب سازی شده یاد می شود.
وی افزود: در شهرهای بدون مانع و دوستمدار سالمند با تمرکز بر این مهم که همه شهروندان دارای حقوق شهروندی یکسان هستند، امکانات برای همه فراهم میشود و همه شهروندان اعم از سالمندان و معلولان جسمی و حرکتی میتوانند بدون کمترین زحمتی از امکانات بهرهمند شوند.
آسایش تصریح کرد:در اکثر کشورهای توسعهیافته دنیا برخی اقدامات ساده چون تجهیز ناوگان حملو نقل عمومی برای معلولان جسمی و حرکتی و سالمندان از نخستین اقداماتی است که سبب شده این شهرها در فهرست شهرهای با توسعه پایدار قرار گیرند.
دبیرستاد مناسب سازی محیط و اماکن شهری و عمومی استان یزد با اشاره به پیشینه خوب شهرستان های اردکان و احمدآباد در حوزه مناسب سازی محیط و اماکن شهری و عمومی و اقدامات انجام گرفته در خصوص حمایت از حقوق سالمندان و تحقق شهر دوستدار سالمند از سال ۹۴ و مهیا بودن زیرساختهای لازم پیشنهاد داد تا از طرف فرمانداری شهرستان پیگیری معرفی اردکان به عنوان شهر بدون مانع و دوستدار سالمند کشوری، انجام شود.
آسایش تاکید کرد: توجه به مناسبسازی و مهیا کردن همه امکانات برای شهروندان میتواند شهرستان اردکان را به برند اردکان شهر بدون مانع نزدیک کند زیرا شهری بدون مانع و دوستدار سالمند است که همه شهروندان در آن از احساس امنیت، آرامش و بهرهمندی مساوی از امکانات برخوردار باشند.
مناسبسازی ، شرایط یکسان را برای همه افراد جامعه فراهم می سازد
رئیس اداره بهزیستی اردکان هم گفت : با مناسبسازی معابر و اماکن برای معلولان و سالمندان شرایط یکسان زندگی برای همه افراد جامعه فراهم و از بسیاری مشکلات حال و آینده کاسته می شود.
حمیدرضا پایدارفراظهارداشت: ایمنسازی و مناسبسازی محیط برای سالمندان و معلولان میتواند محیط زندگی را برای آنها امن و بیخطر ساخته و زمینه حضور فعال و مشارکت موثر اجتماعی سالمندان در جامعه را فراهم آورد.
وی افزود: مناسبسازی معابر برای شهروندان با هر ناتوانی که داشته باشند، یک فرهنگ و تفکر است که به نظر میرسد در صورتی که مدنظر سیاستگذاران و مسئولان اجرایی نهادهای مختلف قرار گیرد، بسیاری از مشکلات شهروندان معلول و سالمند در سطح شهرها را رفع میکند..
نظر شما