تحولات منطقه

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه فرهنگ عذرخواهی باید در خراسان رضوی نهادینه شود، گفت: هزینه ناکارآمدی مسؤولان را نباید جوانان و نیروهای امنیتی پرداخت کنند، اگر دستگاهی در این استان ناکارآمدی داشت ما به‌عنوان نماینده نظام، مدافع مردم هستیم.

تاکید استاندار خراسان رضوی بر نهادینه کردن فرهنگ عذرخواهی از مردم
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علیرضا رزم حسینی ظهر امروز در یکصد و شصت و یکمین جلسه اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که در محل دفتر استاندار خراسان رضوی برگزار شد، گفت: امر توسعه یک امر مستمر و مداوم است و نتیجه کار خیلی زود به‌چشم نمی‌آید.

استاندار خراسان رضوی خطاب به زنان معین اقتصادی حاضر در جلسه، با تاکید بر فرهنگ‌سازی و اعتمادسازی به‌عنوان دو ضرورت توسعه اقتصادی، اظهار کرد: ایجاد رفاه برای مردم و ثروت‌آفرینی جزو سیاست‌های نظام و مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: شما به‌عنوان معین‌های اقتصادی در واقع مجاهدان اقتصادی هستید.

رزم حسینی خاطرنشان کرد: امروزه امنیت ملی با قدرت اقتصادی گره خورده و بنابراین هرکس در هرجا می‌تواند باید برای ارتقای قدرت اقتصادی کشور کاری کند.

استاندار خراسان رضوی با بیان مثال‌هایی از شرکت‌های بزرگ اقتصادی دنیا، گفت: امروزه جغرافیای اقتصادی محدود به جغرافیای ملی کشورها نیست.

وی با تاکید بر اینکه قدرت اقتصادی تضمین‌کننده امنیت است، این مطلب را یک اصل پذیرفته شده در دنیا عنوان کرد و افزود: از بحث‌های توسعه و کارآفرینی در خراسان رضوی به‌طور کامل حمایت می‌کنیم.

رزم حسینی عنوان کرد: اگرچه بوروکراسی نحس اداری و قوانین زاید و دست و پاگیر مانع رشد و توسعه وجود دارد، اما من با باور قلبی از معین‌های اقتصادی در جهت توسعه و اشتغال حمایت می‌کنم.

استاندار خراسان رضوی افزود: ما باور داریم وقتی یک زن توانمند شود قوام خانواده و جامعه حفظ می‌شود و نسل بهتری پرورش می‌یابد، این موضوعی است که آمارها و مطالعات نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اضلاع مثلث اقتصادی، متذکر شد: موفقیت این مدل به کنار هم بودن و هم افزایی همه اضلاع بستگی دارد که اگر این اتفاق نیفتد آهنگ این موفقیت کند میشود.

رزم حسینی نقش بانوان در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سیاست را پر رنگ برشمرد و اظهار کرد: الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یک اقدام داوطلبانه است که سیاست توسعه پایدار را دنبال می‌کند.

استاندار خراسان رضوی خطاب به بانوان کارآفرین افزود: فعالیت‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی باید با درایت، تدبیر، اعتمادسازی و آموزش صورت گیرد، اگر بانوان روستاهای مورد هدف تربیت اقتصادی واقع شوند، حتما تأثیر آن در خانواده‌ها نمایان می‌شود.

وی ثروت‌آفرینی و کارآفرینی را جزو سیاست‌های نظام دانست و گفت: ما باید به‌عنوان رزمندگان اقتصادی در راستای توسعه پایدار و افزایش سطح رفاه مردم شهرها و روستاها تمام تلاش خود را انجام دهیم.

رزم‌حسینی اضافه کرد: امروز امنیت ملی با قدرت اقتصادی گره خوره است و هر کسی باید نقش خود را در به‌دست آوردن اقتدار اقتصادی در حوزه‌های مختلف ایفا کند تا به اهداف مدنظر دست یابیم.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حد بضاعت، اختیارات و توانایی‌های استان از معین‌های اقتصاد مقاومتی در قالب مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی حمایت می‌کنیم، چون باور داریم اگر یک بانو توانمند شود، بنیان خانواده بهتر حفظ می‌شود.

وی نقش بانوان در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سیاست را پر رنگ برشمرد و اظهار کرد: الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یک اقدام داوطلبانه است که سیاست توسعه پایدار را دنبال می‌کند.

رزم حسینی تاکید کرد: فعالیت‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی باید با درایت، تدبیر، اعتمادسازی و آموزش صورت پذیرد، اگر بانوان روستاهای مورد هدف تربیت اقتصادی شوند حتما تأثیر آن در خانواده‌ها مشخص می‌شود.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه نظام ما یک نظام مردمی است، نه شاهنشاهی، گفت: اگر کسی معترض و منتقد است باید حرفش را گوش کنیم و اگر حق با او بود باید عذرخواهی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در ژاپن اگر دو نفر در معدن دچار سانحه و مرگ شوند، وزیر مربوطه بلافاصله استعفا می‌دهد، افزود: چرا در نظام ما استعفا و عذرخواهی وجود ندارد؟ چرا در فرهنگ ما مسؤول خاطی و بی‌درایت استعفا نمی‌دهد تا جوانان نخبه، باهوش و تحصیلکرده سر کار بیایند؟

رزم حسینی با تاکید بر اینکه فرهنگ عذرخواهی باید در خراسان رضوی نهادینه شود، ادامه داد: هزینه ناکارآمدی مسؤولان را نباید جوانان و نیروهای امنیتی پرداخت کنند، اگر دستگاهی در این استان ناکارآمدی داشت ما به‌عنوان نماینده نظام، مدافع مردم هستیم.

استاندار خراسان رضوی افزود: در یک سال گذشته ما تجمعاتی زیادی داشتیم، اما اجازه ندادیم به مردم تعرض شود، وقتی مردم جلوی استانداری تجمع می‌کنند یعنی به دارالحکومه پناه آورده‌اند، پس باید پناهشان باشیم.

وی ادامه داد: همین حالا اگر تعرض نظامی علیه این کشور رقم بخورد، همین جوانان منتقد و معترض، از خاک این کشور دفاع می‌کنند.

رزم حسینی با بیان اینکه ما گفتمان با مردم را یاد نداریم و می‌ترسیم با آن‌ها حرف بزنیم، تصریح کرد: اگر گفتمان با مردم فرهنگ مسؤولان بود این اتفاقات کمتر رخ می‌داد.

تعهد بانک‌ها برای تأمین مالی طرح‌های خوداشتغالی و معین‌های اقتصادی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در خراسان رضوی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کمیته امداد، بهزیستی و اعتبارات خود اشتغالی داریم.

علی رسولیان افزود: بانک‌ها نیز متعهد شده‌اند برای تأمین مالی طرح‌های خوداشتغالی و طرح‌های معین‌های اقتصادی را داشته باشند.

وی خطاب به بانوان معین اقتصادی افزود: در شهرستان‌هایی که شما معین اقتصادی می‌شوید از قبل معین‌های دیگری مانند شرکت‌های صنعتی، تولیدی و خدماتی وجود دارند که با کمک و هم‌افزایی می‌توانید آهنگ توسعه روستاها را سریع‌تر کنید.

۹۷۴ روستا را مورد مطالعه قرار دادیم

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی نیز گفت: در قانون برنامه‌ریزی کشور، سازمان برنامه موظف شده سالانه مطالعات ۵ هزار روستا را با محوریت توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی انجام دهد و بر این اساس خراسان رضوی نیز برای برنامه ششم، باید مطالعات یک هزار و ۶۰۰ روستا را انجام دهد.

رضا جمشیدی افزود: در دو سال گذشته، ۹۷۴ روستا را مورد مطالعه قرار دادیم و طرح‌های اقتصادی و برنامه‌های اصلی در روستاها شناسایی شده و مجموعه اقدامات را در اختیار دبیرخانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی قرار دادیم تا مورد استفاده معین‌های اقتصادی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امسال نیز ۳۸۰ روستا را مورد مطالعه قرار می‌دهیم، افزود: طبق دستور استاندار خراسان رضوی تمام روستاهای شهرستان زاوه را نیز مطالعه می‌کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی با طرح پیشنهاد نشریه‌ای در خصوص فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی، افزود: می‌توانیم با انتشار نشریه‌ای مجموعه اقدامات اقتصاد مقاومتی و مثلث اقتصادی، از جمله تغییر و تحولات حاصل شده در شاخص‌های اقتصادی استان مانند اشتغال و تورم و نیز معرفی معین‌های اقتصادی موفق و تجارب آن‌ها را منعکس کنیم.

جمشیدی برای انجام زیرساخت‌های روستاهایی که معین اقتصادی دارند در حد امکان اعلام آمادگی کرد.

سرپرست دفتر امور زنان استانداری خراسان رضوی نیز در ادامه جلسه از طرح ایجاد گنجینه بانوان خبر داد و گفت: مطالعات این طرح برای زیورآلات بانوان در حال انجام است، جلساتی نیز با بانک‌ها برگزار کرده‌ایم و به محض تکمیل طرح، جزئیات بیشتری مطرح می‌کنیم.

طاهره طهماسبی افزود: در بحث معین‌های اقتصادی نیز در دفتر امور بانوان استانداری جلساتی را با زنان کارآفرین و بازرگان برگزار کرده‌ایم، بانوان حاضر در این جلسه در واقع بانوان علاقمند و موفق در حوزه اقتصاد و کارآفرینی هستند که امروز برای انعقاد قرارداد به‌عنوان معین اقتصادی در این جلسه حاضر شده‌اند.

وی افزود: مهم‌ترین خصوصیت این زنان، شناسایی شبکه بسیار قوی از زنان روستایی است، به‌طوری که برخی از آن‌ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ زن روستایی را شناسایی و با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌اند.

سرپرست دفتر امور زنان استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این افراد اشتغال زنان روستایی را از مرحله تولید تا فروش رصد و پیگیری می‌کنند.

طهماسبی افزود: ۹ نفر از این بانوان توانمند قرار است معین اقتصادی ۸ شهرستان با ۷۸ روستا شوند و اشتغال و توانمندسازی زنان و دختران روستایی را پیگیری کنند.

وی افزود: این ۷۸ روستا در شهرستان‌های مشهد، گناباد، رشتخوار، بینالود، کاشمر، چناران، فریمان و تربت جام قرار دارند که رشتخوار با ۳۸ روستای تحت پوشش بانوان معین اقتصادی بیشترین تعداد روستا را به خود اختصاص داده است.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نیز در بخش دیگری از این جلسه گفت: در حالی که ۶ ماه از آغاز به‌کار این دبیرخانه می‌گذرد اما مسائل به‌طور جدی هم در حوزه محتواسازی و هم اجرایی پیگیری می‌شود.

علی‌اکبر لبافی با بیان اینکه هم‌اکنون هم سامانه صف و هم سایت نهاد فعال است، اظهار کرد: تا کنون اطلاعات ۴۰۰ پروژه و کسب‌وکار از طریق معین‌های اقتصادی شهرستان‌ها وارد این سامانه شده است، ۷۰ درصد توسط فرمانداران شهرستان‌ها تایید شده و بقیه در حال تطبیق است تا پس از تکمیل در سایت قرار گیرد.

وی افزود: مردم در داخل و خارج کشور می‌توانند وارد این سایت شوند، اضلاع مثلث اقتصادی، معین اقتصادی، پروژه‌های تعریف شده از این طریق و نیز اشتغال محقق شده را ببینند.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی ادامه داد: در جلساتی که ما در شهرستان‌ها داشتیم از نزدیک مشاهده کردیم که کارها خوب پیش رفته است، اما باید معین‌های اقتصادی را تقویت کنیم و هر روستا یک معین داشته باشد، چرا که هر اندازه هم یک معین قوی باشد، وقتی ۳۰ روستا را تحت پوشش قرار دهد، روند کار کند می‌شود.

لبافی با بیان اینکه رویکرد فرمانداران باید به‌گونه‌ای باشد که دست ما در انتخاب معین‌های اقتصادی باز باشد، نتیجه این امر را افزایش تعهد عنوان کرد.

وی ادامه داد: هر هفته حدود ۳ تا ۴ شهرستان را بازدید و موانع کار را از نزدیک پیگیری می‌کنیم، رتبه‌بندی معین‌ها را نیز انجام دادیم و در مواردی که کار به‌کندی پیش رفته علل را جویا می‌شویم تا نسبت به رفع آن‌ها چاره‌اندیشی شود.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با بیان اینکه باید با تعهد، تحکم و دوستی معین‌های اقتصادی را بیشتر فعال کنیم، افزود: اخیرا با همکاری دفتر امور زنان استانداری، دو نشست با زنان کارآفرین داشتیم و در این نشست‌ها اقداماتی که باید توسط معین‌های اقتصادی انجام شود، خیلی شفاف بیان کردیم و در نتیجه این نشست‌ها مشخص شد خیلی از زنان کارآفرین و بازرگان می‌توانند به‌عنوان معین اقتصادی و با محوریت دفتر زنان استانداری فعال شوند.

لبافی خاطرنشان کرد: در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز دو نشست برگزار کردیم و تعدادی از اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها خواستند با محوریت «هر تعاونی یک روستا» معین اقتصادی شوند.

وی با بیان اینکه بعضی فرمانداران با جدیت بحث معین‌های اقتصادی را پیگیری می‌کنند، اظهار کرد: فرماندار و امام جمعه تربت حیدریه بسیار پای کار هستند و موضوعات معین‌های اقتصادی این شهرستان را از نزدیک و با جدیت و هم‌افزایی دنبال می‌کنند که جای تقدیر دارد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.