تحولات منطقه

۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۱
کد خبر: ۶۸۰۶۲۳

یادداشت/

فصل انتخابات!

سید جلال فیاضی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

امروز دهم آذر ماه، سالگرد شهادت آیت‌الله شهید سید حسن مدرس، نماینده آزاده مجلس شورای ملی است که به همین مناسبت به نام روز مجلس شورای اسلامی نیز نام‌گذاری شده است. همچنین امروز با کلید خوردن مراحل اجرایی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی،فصل انتخابات در کشور آغاز می‌شود.

انتخابات نماد مردم سالاری دینی و مظهر مشارکت مردم در اداره امور کشور است. مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین رکن قانون‌گذاری کشور است که دو وظیفه مهم وسرنوشت‌سازقانون‌گذاری و نظارت براجرای قوانین را بر عهده دارد و یکی از مهم‌ترین ارکان نظام اسلامی به شمار می‌رود که به تعبیر امام راحل در رأس همه امور است. بنابراین آغاز فصل انتخابات همزمان با دهم آذر، فرصت مناسبی است تا یک بار دیگر جایگاه و منزلت نهاد قانون‌گذاری کشور ارزیابی شود و ویژگی‌های نمایندگان مجلس مورد کنکاش قرار گیرد. انتخاب سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس به عنوان روز مجلس می‌تواند تراز نمایندگی مجلس شورای اسلامی رابه روشنی آشکار سازد.

 شهید مدرس نماینده آزاده‌ای بود که یک تنه در برابر استبداد ،ظلم و خودکامگی ایستاد و از حقوق مردم شجاعانه دفاع کرد .

او هرگز دل به دنیا نبست و کرسی وکالت را به بده بستان‌های سیاسی و اقتصادی آلوده نکرد ونمایندگی مردم راابزار دستیابی به ثروت و قدرت ندانست .او هوشمندانه در برابر تزویر و تضییع حقوق مردم ایستاد و چون دلبستگی به دنیا نداشت، تهدیدها و فشارهای رضاخان هرگز او را از میدان به در نکرد. در برابر استعمار بین المللی ایستاد و از حقوق ملت دفاع کرد. ویژگی‌های شهید مدرس، نماینده تراز مجلس شورای اسلامی را در برابر دیدگان ملت قرار می‌دهد و مردم انتظار دارند نمایندگانی را در مجلس داشته باشند که همچون شهید مدرس شجاعانه از حقوق آن‌ها دفاع کنند و در مسند قانون‌گذاری قوانین جامع و مانع برای پیشرفت و تعالی کشور ورفع مشکلات جامعه وضع کنند و البته شجاعانه بر اجرای این قوانین نظارت داشته و هر گونه مسامحه در برابر اجرای قانون و یا قانون شکنی و یا تفسیر قانون به نفع صاحبان قدرت ثروت را برنتابند.

 امروز روند اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز می‌شود و کسانی که خود را شایسته نمایندگی مردم می‌دانند، با ثبت‌نام، خود را در معرض رأی مردم قرار می‌دهند .

در شرایط کنونی سخن نخست را باید متوجه کسانی دانست که  خود راشایسته نمایندگی مردمی می‌دانند که با تقدیم بیش از ۲۲۰ هزار شهید و هزاران جانباز و آزاده عظمت و بزرگواری خود رانشان داده‌اند و شایسته بهترین وصادقانه ترین خدمت هستند؛ خدمتی که در کسوت نمایندگی باید در قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون نمود یابد.

انتظار می‌رود کسانی که بین خود و خدا شرایط نمایندگی این مردم و توانمندی و تخصص قانون‌گذاری ندارند، احساس تکلیف نکنند و از نامنویسی  پرهیز کنند وکسانی خود را در معرض رأی مردم قرار دهند که به بازی‌های سیاسی ودنیاطلبی و ثروت اندوزی آلوده نشده اند و قدرت طلبی در ضمیر آن ها رشد نکرده است .کسانی ثبت نام کنند که اهل مشورت و بهره گیری از نظر نخبگان باشند و باور داشته باشند که اگر افتخار نمایندگی مردم را یافتند، به معنای آن نیست که همه توانمندی‌های قانون‌گذاری و تخصص های لازم را نیز دارا هستند، بلکه باید از نظرات متخصصان و نخبگان جامعه در روند قانون‌گذاری بهره بگیرند تا قوانین مصوب متضمن تأمین حقوق مردم، منافع ملی و پیشرفت و تعالی کشور باشد. کسانی خود را در معرض رأی مردم قرار دهند که همچون مردم از تهدید ها وتشرهای نظام سلطه نهراسند و شجاعانه در برابر استکبار جهانی از منافع ملت دفاع کنند، البته بدانند که  مقابله با دشمن به معنای عدم تعامل با جهان نیست و ارتباطات جهانی و دیپلماسی مبتنی بر عزت، حکمت و مصلحت باید مورد حمایت نمایندگان باشد. این روزها بیشتر باید با ثبت نام کنندگان سخن گفت، اما فصل انتخابات فرصتی است که می‌توان با مجریان و ناظران انتخابات نیز نکاتی را در میان گذاشت و در نهایت با مردم در مورد نحوه و کیفیت انتخاب سخن گفت .البته نکاتی هم باید به جریان ها و گروه‌های سیاسی متذکر شد که در این فصل فرصت مناسبی برای آن وجود دارد.

در آینده در این موارد بیشتر سخن خواهیم گفت، اما روز مجلس و آغاز فصل انتخابات وتقارن آن با سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس را به فال نیک گرفته و امیدواریم مجلس آینده مجلسی باشد که نمایندگانی از جنس شهید مدرس آن را تشکیل دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.