به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی محیط زیست گیلان ،قربانعلی محمدپور با بیان اینکه در روزهای اخیر یک بهله کرکس و یک پستاندار کوچک به نام نوتریا پس از تیمار و بهبود شرایط زیستی به دامان طبیعت بازگردانده شدند افزود: مردم در صورت مشاهده جانوران آسیب دیده ،مراتب را در اسرع وقت به اداره های حفاظت محیط زیست و یا پایگاه های این اداره کل در هر شهرستان گزارش دهند.
وی اظهار داشت: یک بهله کرکس که توانایی پرواز خود را از دست داده بود توسط یکی از دوستداران محیط زیست به اداره محیط زیست تالش تحویل داده شد که پس از پنج روز تیمار ، تغذیه و بهبود شرایط در منطقه حفاظت شده لیسار رها سازی شد.
محمد پور افزود: تالاب های غنی از مواد غذایی استان امسال میزبان ۲۰۰ تا ۲۵۰هزار پرنده مهاجر از عرض های شمالی کره زمین هستند اما همه جانوران درمانده و نیازمند کمک ،ممکن است پرندگان نباشند؛ لذا مردم در صورت مشاهده هر گونه جانور نیازمند ،بدون انجام هر اقدام خودسرانه و ایجاد هراس در حیوان به اداره ها یا پایگاه های محیط زیست گزارش دهند و آگاه باشند که اقدام خودسرانه ممکن است حمله جانور را در پی داشته باشد.
محمدپور افزود: شماره های ۰۱۳- ۳۳۸۲۴۶۲۶ آماده دریافت گزارش های مردمی در ارتباط با موارد یادشده است.
مهاجرت پرندگان از عرض های شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به تالاب های گیلان از اواخر شهریورماه آغاز می شود و این پرندگان تا نیمه یا اواخر فروردین ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالاب های استان می مانند و از منابع غذایی آن تغذیه می کنند.
استان گیلان در اقلیم تقریبا خشک حوزه جغرافیایی این بخش از کره زمین، با برخورداری از بارش سالانه بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیمتر باران و فراوانی آب بندان های طبیعی و منابع غذایی، بخش مهمی از کریدورهای مهاجرت پرندگان را تشکیل می دهد.
تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.
نظر شما