به گزارش قدس آنلاین، سید جواد آریانی فردر خصوص ماهیت تشکلهای قرآنی، اظهار کرد: این تشکلات شامل مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن میشوند. حدود ۷۰ موسسه در سطح شهرستان مشهد دارای مجوز سازمان تبلیغات، بالغبر ۱۰۰ موسسه مربوط به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و بیش از ۷۰ موسسه مربوط به خانه قرآن است. حیطه فعالیت این تشکلها متوقف بر موضوعی است که در اساسنامه و آییننامه آنها تعریف میشود، بهعنوانمثال خانه قرآن تنها اجازه فعالیت عمومی دارد، اما مؤسسات قرآنی فراتر از بحثهای عمومی، مانند فعالیتهای تبلیغی کار میکنند.
کارشناس امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی مشهد با بیان اینکه تا پایان سال ۹۸ قصد داریم ضمن شناسایی ۳۰۰ تشکل قرآنی در محلات، شبکه محلی را ایجاد کنیم، گفت: این ۳۰۰ تشکل مربوط به استان خراسان رضوی است که بالغبر ۲۰۰ مورد از این تشکلها در مشهد فعالیت خواهند کرد. پیشبینی میشود طی ۱۵ سال آینده هر همشهری ما در استان خراسان رضوی، ازجمله مشهد، عضو یک جلسه قرآنی شود.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم از ظرفیتهای قرآنی بهره ببریم، گفت: از همین رو، در این همایش از مدیران مؤسسات خانه قرآن دعوت کردهایم تا ضمن آشنایی با حفاظ، از ظرفیت حفاظ برای راهاندازی نهضت حفظ در محلات مشهد استفاده کنیم.
آریانیفر ابراز کرد: قاریان و مربیان قرآن علاوه بر مجمع، برای ارائه هنر خود دارای جایگاه هستند، اما حفاظ قرآن علاوه بر نداشتن مجمع، مکانی نیز ندارند تا هنر خود را عرضه کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از آسیبهای موجود در حوزه تبلیغ قرآن، تبلیغ افرادی است که حافظ قرآن نیستند و شناخت برخی از آنها نسبت به قرآن ضعیف است، گفت: در همایش مدیران تشکلات قرآنی و حفاظ به طرح موضوع تشکیل کارگروه مجمع حفاظ قرآن کریم پرداخته شد، تا بتوان با راهکار و پیشنهادهایی که ارائه میشود، استارت این مجمع را زد و ضمن آماده شدن پیشنویس آن، کارگروه تشکیل و در فراخوان بعدی ضمن دعوت حفاظ، از این طرح رونمایی میشود.
کارشناس امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی مشهد در رابطه با اهداف این مجمع، گفت: نخست به دلیل عدم اطلاع اکثر حافظان از امتیازات حفظ، مانند اعطای مدرک تخصصی به حفاظ، به دنبال انسجام آن از طریق این مجمع هستیم. دوم، بحث ارتقای معلومات حفاظ قرآنی است. تمام نهادها و تشکلهایی که در زمینه حفظ کار میکنند، تنها تا مرز حفظ فعالیت دارند و بهمحض اینکه فرد، حافظ شد او را رها میکنند، در صورتی که تازه، کار حافظ شروع میشود و نیازمند مرور و برنامه است. از همین رو، در این مجمع در تلاش هستیم ضمن برگزاری نشستهای تخصصی برای حفاظ، اگر در آینده نیاز به مبلغ قرآنی بود، بهجای استفاده از سخنرانان، از حفاظ استفاده کنیم. زیرا اگر حافظ نمیتواند هنرنمایی همانند قاری داشته باشد، در حوزه مبلغ و تفسیر میتواند هنرنمایی کند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
نظر شما