به گزارش قدس آنلاین، غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در مراسم پایانی همایش ملی "ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی در مسیر توسعه اقتصادی" در مشهد گفت: در موضوع ترانزیت ۲۲ دستگاه مختلف تصمیم میگیرند، اما یک پاسخگوی واحد در این زمینه وجود ندارد.
او افزود: در کشور با مشکلات عمیق در اقتصاد خرد و کلان مواجه هستیم و رفع آن باید در سیستم قاعدهگذاری و پیگیری شود. عدم هماهنگی تصمیمگیران بیشمار برای یک موضوع مانند ترانزیت مشکل بسیار ایجاد کرده است.
شافعی تصریح کرد: یکی از مشکلات بسیار بزرگ حمل و نقل، فرسودگی ناوگان ریلی و جادهای است، روزگاری درآمدهای رویایی نفتی داشتیم، اما برای نوسازی اینها کاری نکردیم البته با بررسی بودجه میبینیم خیلی اولویتهای پایینتر از حمل و نقل وجود دارد که به آنها توجه شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: درآمد پایدار با ارزش افزوده بسیار در حوزههایی مانند گردشگری و ترانزیت به چشم میخورد، اما در موضوع تامین بودجه ناپیدا هستند.
شافعی ادامه داد: ایران با شرایط استثنائی به سرعت در حال واگذاری سهم و نقش حمل و نقل خود به دیگر کشورهاست.
او به اقدامات ترکیه و عمان در توسعه زیرساختهای حمل و نقل اشاره کرد و گفت: بی تفاوتی به سرمایهگذاری خارجی در حمل و نقل منطقهای موجب میشود سهم خود را در صنعت حمل و نقل از دست بدهیم که این کفران نعمت نسبت به موقعیت جغرافیایی برجسته کشور در حوزه ترانزیت است.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: ۷۴ درصد بودجه کشور در اختیار شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی است، دست ما دیگر از دولت کوتاه است و باید برای اصلاح روند تخصیص بودجه، مجلس با ما همراهی کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
نظر شما