هاشم رسائیفر/
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با حضور در مشهد ضمن بازدید از یکی از بزرگترین کارخانجات صنایع شیمیایی و چسب کشور در مورد مشکلات موجود بر سر راه تولیدکنندگان به خصوص برای تهیه مواد اولیه با وجود تحریمها گفت: به هر صورت دچار مسائل و مشکلات تحریم هستیم هیچ تردیدی در این قضیه نیست و مشکلات زیادی را ایجاد کرده اما این تحریمها ما را متوقف نکرده است.
غلامحسین شافعی افزود: تصورم این است با ابتکاراتی که ایرانیها دارند چه در بخش صنعت و چه تجارت همان طوری که تاکنون توانستهاند این همه مضایق سخت را مدیریت کنند در آینده هم خواهند توانست انجام دهند ما اگر به توانمندیهای داخلی و داشتههای خودمان تکیه کنیم همان طور که خیلی توصیه شده است مطمئن هستم میتوانیم آینده بهتری را در مسائل اقتصاد و تولید کشورمان متصور شویم.
• مشکلات در زیرساختهای ریلی
غلامحسین شافعی همچنین در واکنش به مشکلات موجود در بحث نقل و انقالات ریلی به ویژه در استان خراسان رضوی برای ورود کالاهای خارجی از کشورهای همسایه به خصوص راهآهن مشهد، سرخس، تجن اظهار کرد: مشکلات ما در زمینه زیرساختهای حمل و نقل در استان کمی بیشتر و عمیقتر از سایر استانهاست که متأسفانه پیشبینیهای لازم را برای تأمین زیرساختهای مورد نیاز از گذشته به خرج ندادیم. در شرایطی که کشورمان با درآمدهای رؤیایی نفت روبهرو بود میتوانستیم با موقعیت ویژهای که در منطقه داریم زیرساخت حمل و نقل را که یکی از بخشهای مهم اقتصادی در دنیاست به وجود آوریم که اکنون متأسفانه یکی از بزرگترین مشکلات ماست.
وی در ادامه افزود: ما هم در بخش ریلی و هم جادهای با مشکلات زیرساختی مواجهیم و نگران هستیم با برنامههایی که در آینده در منطقه وجود دارد مثل موضوع اوراسیا که ممکن است تأمین کالا با حجم بالایی صورت بگیرد زیرساختهای ما نتواند پاسخگوی آن باشد. از طرفی با رقابتی که در کشورهای اطراف ما در مورد ترانزیت هست نگران این هستیم با یک منفعت پایدار پویایی به نام ترانزیت با مشکل مواجه شویم. در حال حاضر کشورهایی مثل عمان و ترکیه در بسط و گسترش زیرساختهای حمل و نقلشان بسیار خوب دارند کار میکنند و این بر جذابیتهای این کشورها برای استفاده از این فرصت افزوده و خواهد افزود. نه تنها در زیرساختهای بندری خودمان با محدودیتهای شدید مواجه هستیم بلکه در سرعت انتقال و حمل و نقل با مشکل مواجهیم. به دلیل بسیاری از پیشبینیهایی که انجام نشده است و فناوریهای جدیدی که در بسیاری از کشورها وجود دارد از این نظر عقب هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در مورد بازدیدش از این کارخانه نیز گفت: این واحد و واحدهای تولیدی که پشتیبانی بالایی از سایر تولیدات کشور دارند نقش تعیین کنندهای در اقتصاد ما بازی میکنند مهمتر اینکه در شرایط حساسی که ما داریم محصولاتشان به کشورهای زیادی صادرات میشود در چنین شرایطی واحدهایی که ارزآوری دارند اثر بسیار زیادی در تولید و اقتصاد کشور دارند که این جای قدردانی دارد.
*کپیکاری چینیها از برند ایرانی
محمودی، مدیرعامل شرکت صنایع شیمیایی سامد نیز با اشاره به موانع موجود بر سر راه تولید با وجود تحریمها گفت: با وجود همه معضلات و مشکلاتی که در بحث واردات مواد اولیه وجود دارد با تکیه بر نیروهای جوان و با دانش داخلی توانستهایم با افزایش تولیدات شیمیایی ضمن برآورده کردن قسمت زیادی از نیاز داخلی، در زمینه صادرات نیز قدمهای خوبی برداریم که میتوان به تأمین 65درصد واردات کشور افغانستان و 55درصد کشورهای اوراسیا اشاره کرد؛ گرچه با توجه به کیفیت محصولات شرکت، شاهد کپیبرداری برند ما از سوی شرکتهای چینی هم بودیم که در پی فروش محصولاتشان با مارک و برند این شرکت بودهاند.
نظر شما