قدس آنلاین: حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در خصوص چرایی عدم اشتغالزایی در مناطق مرزی گفت: از گذشتهها تاکنون مناطق مرزی نه تنها درایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان سوم در تنگناهای اقتصادی و کسب و کار بودهاند. افزایش موضوعی به نام کولبری در مناطق و شهرهای مرزی کشور ما نتیجه مسائلی است که حکومتها به دلائل عنوان شده حاضر به سرمایه گذاری در مناطق مرزی نیستند. از سوی دیگر عدم اشراف کامل دولتها به مناطق مرزی وعدم کنترل و هدایت لازم در این مناطق منجر به عدم سرمایه گذاریهای اقتصادی شده است.
وی دراین باره افزود: از سوی دیگر اکثر مناطق مرزی ما به لحاظ امکانات ومنابع طبیعی از شرایط لازم برای توسعه کسب و کار برخوردار نیستند. دلایل یاد شده موضوع افزایش نرخ بیکاری را در مناطق مرزی به شدت بالا برده است. عدم سرمایه گذاری دولت و بی توجهی به فراهم سازی خدمات زیر ساختی موجب افزایش نرخ بیکاری دراین مناطق شده است. کاهش خدمات عمومی و رفاهی و عدم حمایت های دولتی از این مناطق نرخ بیکاری را بیش از 45درصد رسانده است که بیشتر مردم مجبور به پذیرش کاری به نام کولبری میشوند.
کارشناس بازار کسب و کار توضیح داد: عدم توسعه بازار کار و عدم توزیع منابع به صورت منطقی در همه مناطق جغرافیایی کشور که متضاد با روح عدالت به شمار میرود، مردم مناطق مرزی را به سمت کسب و کارهایی سوق داده که جانشان را تهدید میکند. بیتوجهی به توزیع صحیح منابع منجر به تشدید کسب و کارهای دلالی و واسطه گری شده است. این مسأله نه تنها از مرزهای کشور قربانی میگیرد بلکه در مناطق مرکزی و شهرهای بزرگ نیز شاهد به بیگاری گرفتن مردم در نتیجه وضعیت اقتصادی نامطلوب کشور هستیم. عدم توازن در عرضه و تقاضا بر شرایط کسب و کار، بازار کار و نرخ دستمزد تأثیر نامطلوبی گذاشته است؛ کارگرانی که برای به دست آوردن یک لقمه نان حاضر به پذیرش هر شغلی هستند و هر ظلمی را قبول میکنند چرا که حمایتی از آنها و نظارت و بازرسی بر اربابان مشاغل و صاحبان کار صورت نمیگیرد.
حمید حاج اسماعیلی در خاتمه گفت: اگر دولتها به همان اندازه که منابع سیاسی، علمی، اقتصادی و رفاهی را در شهرهای بزرگی چون تهران توسعه داده بودند در شهرهای مرزی نیز بسط و گسترش میدادند و با دایر کردن کارخانه ها و بنگاههای اقتصادی در مناطق مرز نشین اشتغالزایی میکردند، امروز نرخ بیکاری دراین مناطق 45 درصد نبود و کودکان ونوجوانان برای تأمین خانواده و مادران وپدران سالمند خود مجبور به بالا و پایین رفتن از صخرهها و کول کردن کالاهای سنگین وزنی چون یخچال برای دریافت سی هزار تومان پول نبودند! عدم توجه دولتها به تأمین زیر ساختهای اقتصادی و اشتغالزایی و عدم توزیع منابع است که امروز موجب شده تا مردم مناطق مرزی برای به دست آوردن حداقلها از جان خود مایه بگذارند.
انتهای پیام/
نظر شما