تحولات لبنان و فلسطین

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: امسال حدود هشت هزار و ۷۰۰ تن گردو از باغات این استان برداشت شد.

هشت هزار و ۷۰۰ تن گردو در خراسان رضوی تولید شد

به گزارش قدس آنلاین، سیدهاشم نقیبی افزود: این میزان برداشت از سطح پنج هزارو ۸۰۰ هکتار باغات بارور و غیربارور گردو در استان انجام شده است.

وی ادامه داد: میانگین برداشت گردو از هر هکتار معادل ۱۸۰۰ کیلوگرم است که مورد رضایت می‌باشد.

وی گفت: پارسال هشت هزار و ۳۰۰ تن گردو از باغ‌های بارور این استان برداشت شد.

وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی با حدود ۶ هزار هکتار باغ زیر کشت گردو چهارمین تولیدکننده این محصول در کشور است افزود: همدان، فارس و کردستان به ترتیب رتبه‌های نخست تا سوم تولید این محصول را در ایران دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: ۲ میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در این استان وجود دارد که ۳۶۳ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در آن فعالیت دارند.

سهم ناچیز در صادرات

وی حجم صادرات گردو از خراسان رضوی را ناچیز دانست و گفت: پارسال سه هزار و ۸۰۰ تن محصول گردو به ارزش ۷.۷ میلیون دلار از ایران به دیگر کشورها صادر شد که سهم خراسان رضوی از این حجم صادارت فقط ۴۰۰ کیلو گرم به ارزش چهار هزار و ۲۰۰ دلار بود.

وی پراکندگی باغ‌ها، استفاده از ارقام بذری و بومی گردو را موجب سهم ناچیز این محصول در سبد صادرات محصولات باغی استان دانست و افزود: در شیوه‌های سنتی باغداری محصول‌دهی گردو هشت سال زمان می‌برد اما بکارگیری ارقام جدید گردو و شیوه‌های جدید کشت این محصول زمان باردهی آن را به پنج سال کاهش می‌دهد.

باغ مادری گردو

نقیبی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بر اساس برنامه وزارتی، ایجاد "باغ مادری گردو" را به منظور تولید ارقام اصلاح‌ شده و باکیفیت در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده و هم‌اینک این طرح در مراحل نهایی اجرا قرار دارد.

وی گفت: همه ارقام جدید و پیوندی گردو تا پارسال از خارج کشور وارد می‌شد اما با راه‌اندازی و فعالیت "باغ مادری گردو" نسبت به تسهیل در استفاده کشاورزان و باغداران از گونه‌ها و ارقام جدید این محصول گشایش حاصل می‌شود.

وی با بیان اینکه ظرف ۲ سال اخیر ۱۴ هزار پیوندک ارقام جدید گردو بین باغداران خراسان رضوی توزیع شده است افزود: افزایش تعداد پیوندک ارقام جدید گردو نیز در صورت استقبال کشاورزان میسر است.

گردوی ایران در جهان

گرچه مساحت باغ‌های گردو در ایران حدود ۱۶۰ هزار هکتار و تولید سالانه آن حدود ۳۰۰ هزار تن است اما این باغ‌ها اغلب بذری هستند و به همین خاطر عملکرد تولید محصول گردو در کشور نسبت به میانگین جهانی کمتر است.

در جهان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار باغ گردو با تولید سالانه سه میلیون تن محصول وجود دارد. بر این اساس ایران از نظر سطح زیرکشت گردو مقام دوم و از نظر تولید آن مقام سوم جهان را در اختیار دارد.

چین با ۴۲۵ هزار هکتار باغ و تولید سالانه ۱.۶ میلیون تن گردو رتبه نخست جهانی سطح زیرکشت و تولید این محصول را دارد. آمریکا نیز با ۱۱۰ هزار هکتار باغ گردو مقام سوم سطح زیر کشت این محصول را دارد و با تولید سالانه ۵۱۸ هزار تن گردو دومین تولیدکننده گردو در جهان شناخته می‌شود.

ترکیه، اوکراین و رومانی نیز دیگر کشورهای عمده تولیدکننده گردو در جهان هستند.

مهمترین ارقام گردوی ایران کاغذی، سنگی، سراب، ماکویی، سوزنی، نوک کلاغی، ضیاآبادی، خوشه‌ای، سبزوار، آمیخته خراسان، بافت کرمان، مازندران، داران شهمیرزاد، قزوین، طالقان، خوانسار، تسوج همدان، وفس و وانشا نام دارند.

غذای مغز

گردو با برخورداری از امگا سه، پروتئین، انواع ویتامین‌های آ، ب۱، ب۲، ب۳ و ث و نیز انواع مواد معدنی شامل نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم و پتاسیم ماده مغذی نیرومندی است که به همین خاطر "غذای مغز" نامیده می‌شود.

مصرف روزانه چهار عدد مغز گردو موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ شده و یک چهارم آن حدود ۹۰ درصد نیاز روزانه بدن را به این چربی ضروری تامین می‌کند. بر همین اساس موسسه غذا و دارو پیشنهاد کرده برای سلامت قلب روزانه ۳۰ گرم گردو مصرف شود.

کمک به سلامت قلب، افزایش کلسترول خوب، کاهش کلسترول بد، افزایش قابلیت ارتجاعی رگ‌ها، جلوگیری از ورم مفاصل، کمک به درمان بیماری‌های پوستی نظیر اگزما و پسوریازی، جلوگیری از لخته شدن خون و تنظیم سوخت و ساز بدن از خواص شناخته شده گردو است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.