تحولات منطقه

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: شورای هماهنگی اقتصادی برای کمک به بخش صنایع که این روزها با بیماری کرونا دچار مشکل شده است باید تصمیمات درستی اتخاذ کند.

بازپرداخت تسهیلات بانکی باید حداقل ۶ ماه به تعویق بیفتد/ شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصمیمات جدی برای کمک به صنایع بگیرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین: عزیز اکبریان درباره تاثیر بیماری کرونا بر بخش‌های اقتصادی و صنایع کشور، گفت: امروز با شیوع بیماری کرونا در بخش‌های مختلفی از خدمات، صنایع و مشاغل با مشکلروبرو هستیم و می‌توان گفت بسیاری از این بخش‌ها تعطیل شده‌اند.

 رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمامی بخش‌هایی که بر اثر بیماری کرونا با مشکلات اقتصادی مواجه شدند باید بیمه، مالیات و حتی اجاره پرداخت کنند عنوان کرد: استخرها، تالارها، رستوران‌ها و بسیاری از اماکن پذیرایی مانند مسافرخانه‌ها و هتل‌ها بسیاری‌ شان چه مالک و مستاجر دچار مشکل شده‌اند.

وی با اشاره به بازارها در شهرهای مختلف کشور بیان‌کرد: در بحث بازارهای‌ عمومی هم مشکلاتی وجود دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار آن‌ها گذشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کسبه بازار ۵۰ درصد گردش مالی‌شان در ماه اسفند رخ می‌دهد و ۱۱ ماه دیگر سال ۵۰ درصد مابقی؛ اما امروز کاسبان با تعطیلی بازار روبه‌رو هستند و از آن ۵۰ درصدی که در طول سال بر روی آن حساب کرده بودند، خبری نیست.

وی عنوان کرد: امروز اغذیه فروشی‌ها، شیرینی فروشی‌ها، میوه فروشی‌ها و  آجیل فروشی‌ها که مایحتاج شب عید مردم را تأمین می‌کردند وضعیت نامطلوبی دارند.

نماینده مردم کرج با بیان اینکه در بخش صنعت نیز وضعیت مشابه وجود دارد، گفت: به هر حال با توجه به شرایط در بخش‌های تولید و صنعت هم مشکلاتی به وجود آمده است و می‌توان گفت بحث‌هایی که در مسئله اقتصادی داشتیم در بخش صنعت هم داریم.

وی تاکید کرد: کارگران که نمی‌توانند در صورت بیماری به فعالیت ادامه دهند به هر حال کارخانه مانند اداره نیست که به کارمندانش بگوید دورکاری کنید و یا ساعات رفت و آمد را تغییر دهد، یک واحد تولیدی است با تعریف خاص خودش.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: صاحب کارخانه صاحب یک بنگاه تولیدی است که هزینه و درآمد دارد، که اگر درآمد نداشته باشد نمی‌تواند هزینه کند و در صورت وجود چنین روالی ورشکست می‌شود.

وی با اشاره به تصمیمات گرفته شده در حوزه اقتصادی با توجه به شیوع بیماری کرونا، گفت: معتقدم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا باید یک تصمیم جدی در بخشودگی مالیات، بیمه و اجاره بهای اماکن استیجاری که دولتی هستند، اتخاذ کند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: حداقل می‌توان با تدابیری مانند عدم دو ماه پرداخت اجاره، ارائه وام‌های کم بهره، کمک‌های بلاعوض برای صاحبان صنایع و کارخانه‌داران کمک کرد، در غیر این‌صورت سال آینده با یک اقتصاد ورشکسته در تولید و بازار مواجه خواهیم شد که برای مردم غیرقابل هضم است.

وی در پاسخ به این سوال که بخشنامه‌هایی مانند دو ماه به تعویق انداختن تسهیلات و اقساط وام‌ها چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد، گفت: صنایع و کارخانجات دو ماه است که تعطیل‌ هستند؛ بنده خداها تازه دو ماه بعد در حالی شروع به کار می‌کنند آن بورس فروش تولیداتشان را از دست داده‌اند. این افراد دو ماه بعد از کجا بیاورند که بخواهند پرداخت کنند؟

اکبریان ادامه داد: در حال حاضر  یک ماه تعطیل است که مشاغل تعطیل هستند برفرض هم که دو ماه بعد به حالت عادی برگردیم و تازه این افراد درب مغازه‌ها، شرکت‌ها و کارخانه‌هایشان را باز کنند واقعاً درآمدی به دست می‌آورند که بتوانند قسط تسهیلات خودشان را پرداخت کنند؟

وی تاکید کرد: حداقل باید ۶ ماه بازپرداخت تسهیلات عقب بیفتد تا صاحبان مشاغل و صنایع بتوانند آن ضرری را که دیده‌اند جبران کنند، در غیر این‌صورت جبران‌پذیر نیست.

اکبریان با بیان اینکه امروز انسان‌های محترمی هستند که به نان شب‌شان محتاج شده‌اند و نمی‌دانند چه باید انجام دهند، گفت: گفته می‌شود از خانه‌ها بیرون نیایید این کار بسیار درستی است اما کسانی که شغل دولتی ندارند از کجا بیاورند و بخورند؟ گفتن این کار راحت است اما ما جای آن صاحب کارخانه، شرکت و مغازه‌دار نیستیم.

وی خاطرنشان کرد: ای کاش کل کشور یا حداکثر چند شهر را قرنطینه می‌کردند می‌گفتند دو هفته بیرون نیاید و نان خالی بخورید اما معلوم نیست این ویروس چه زمانی از کشور خارج می‌شود یک ماه گذشته و هنوز وجود دارد، یکی- دو ماه دیگر هم باقی خواهد ماند طرف از کجا بیاورد و بخورد؟ پولش را از کجا در بیاورد؟

نماینده مردم کرج یادآور شد: کارگر خودش کار می‌کند، فرزندش کار می‌کند، همسرش در خانه‌های مردم کارگری می‌کند تا بتواند زندگی‌اش را بچرخاند اما امروز در خانه نشسته‌اند، سوال اینجاست از چه راهی زندگی خود را بگذراند؟

وی در پایان گفت: معلوم است از درد مردم زیاد اطلاع نداریم بعضی از شغل‌ها مانند کارمند بودن خوب است در خانه می‌نشیند و مشکلی هم ندارد اما برای بقیه چه فکری داریم؟

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.