تحولات منطقه

فوتبال ایران را به جرئت می‌توان یک فوتبال ورشکسته لقب داد، هرچند مدیران و مسئولان فدراسیون فوتبال در گزارشات مکتوب خود به کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کردند فوتبال ایران تمام استانداردهای جهانی را رعایت کرده و از نظر سیستماتیک بدون اشکال است اما رونمایی از پرونده‌های انضباطی باشگاه‌های ایرانی در کمیته حل اختلاف فیفا نشان داد باشگاه‌های ایرانی با بدهکاری‌های انباشته شده چند میلیاردی مواجه هستند.

ورشکسته‌ها زیر گیوتین فیفا
زمان مطالعه: ۴ دقیقه


 

فوتبال ایران را به جرئت می‌توان یک فوتبال ورشکسته لقب داد، هرچند مدیران و مسئولان فدراسیون فوتبال در گزارشات مکتوب خود به کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کردند فوتبال ایران تمام استانداردهای جهانی را رعایت کرده و از نظر سیستماتیک بدون اشکال است اما رونمایی از پرونده‌های انضباطی باشگاه‌های ایرانی در کمیته حل اختلاف فیفا نشان داد نه تنها صداقتی در گزارش‌های فدراسیون مبنی بر نداشتن پرونده‌های مالی باشگاه‌ها وجود ندارد بلکه باشگاه‌های ایرانی با بدهکاری‌های انباشته شده چند میلیاردی مواجه هستند.

در شرایط کنونی سه باشگاه ایرانی در آستانه محرومیت بین المللی قرار دارند و چنانچه تا ضرب الاجل مشخص شده بدهی خود را پرداخت نکنند با جرایم سنگین‌تری از سوی ارکان قضایی فیفا مواجه خواهند شد.

*۱۱ شاکی سرخ

در فهرست باشگاه‌های بدهکار ایرانی سرخپوشان پایتخت با یازده پرونده مالی مقتدرانه در صدر قرار دارند و بیشترین خطر از جنایت فیفا آن‌ها را تهدید می‌کند.

هرچند مدیرعامل این باشگاه در مصاحبه‌های سریالی خود مدعی است مشکل مدیریت خواهد شد اما میزان بدهی‌های این باشگاه به یازده شاکی خود نشان می‌دهد پرسپولیس با یک تراژدی سنگین مالی مواجه است که اگر این بدهی‌ها پرداخت نشود بی‌گمان محرومیت‌های بین‌المللی به مدت چند فصل گریبانگیر آن‌ها خواهد شد و جدا از محرومیت از پنجره‌های نقل و انتقالاتی خطر کسر امتیاز نیز آن‌ها را به شدت تهدید می‌کند.

برانکوایوانکوویچ، پانادیچ، زلاتکو، مارکو، کالدرون، خواگین، والنسیا، نیلسون، بودیمیر، گابریل، چوک‌ افرادی هستند که تاکنون به دلیل عدم پرداخت مطالباتشان از پرسپولیس شکایت کرده اند، برخی از آن‌ها در حال حاضر از کمیته حل اختلاف فیفا حکم گرفتند و برخی در انتظار صدور حکم از سوی این رکن قضایی فیفا هستند.

نگاهی دقیق به رقم جریمه این افراد نشان می‌دهد بزرگ‌ترین چالش مالی باشگاه پرسپولیس در دهه‌های اخیر در آستانه وقوع است و اگر مدیران این باشگاه در ۵۰ روز آینده این مبالغ را پرداخت نکنند با دردسرهای بزرگ‌تری رو به‌رو خواهند شد!

البته انصاری فرد معتقد است حق با پرسپولیس است و با اعتراض به احکام صادره می‌توان از پرداخت این جرایم خودداری کرد تا جلو خسارت میلیاردی گرفته شود اما با توجه به سابقه این باشگاه در پرونده‌های انضباطی امیدی به تحقق این وعده نیست و به نظر می‌رسد این اظهارنظر بیشتر شبیه یک شوی رسانه‌ای است تا یک وعده قابل دسترسی. از این رو هواداران به شدت نگرانند که با اعمال این جرایم قهرمانی احتمالی باشگاه به خطر بیفتد.

*پنجره‌های نیمه باز آبی

وضعیت باشگاه استقلال هم به همین شکل است، آبی پوشان پایتخت تا روز بیستم اسفندماه بایستی جرایم تعیین شده از سوی کمیته حل اختلاف فیفا را به سه شاکی خود پرداخت کنند در غیر این صورت از سه پنجره نقل و انتقالاتی خود محروم خواهند شد، ایسما، جپاروف، گادوین منشا سه بازیکن سابق این باشگاه به دلیل پرداخت مطالبات خود به کمیته حل اختلاف فیفا شکایت کردند تا این کمیته باشگاه استقلال را ملزم به پرداخت بدهی آن‌ها کند، با این وجود علی فتح الله زاده سرپرست باشگاه استقلال در اظهارنظری اعلام کرد محرومیت دور از انتظار نیست اما مدیران این باشگاه در تلاشند از طریق مذاکره مانع از محرومیت شوند تا با گرفتن زمان از طلب کاران قدری فرصت داشته باشند که همه مطالبات را پرداخت کنند. اما این پایان کار برای استقلالی‌ها نیست چون وینفرد شفر و دستیارانش و استراماچونی و همکارانش نیز مطالبات معوقه ای از باشگاه استقلال دارند که بدون تردید آن‌ها نیز در هفته‌های آتی با دریافت حکم از کمیته حل اختلاف برای وصول مطالبات خود اقدام خواهند کرد.

البته فتح الله زاده و همکارانش امیدوارند با دریافت چراغ سبز از سوی شفر و استراماچونی با مذاکره قدری زمان به دست آورند تا با تأخیری معقولانه مطالبات آن‌ها را پرداخت کنند.

*تراکتور داغان

سومین باشگاه در خطر محرومیت باشگاه تراکتورسازی تبریز است که به واسطه شکایت آنتونی استوکس چنانچه در مهلت مقرر بدهی این بازیکن پرداخت نشود برابر قانون محرومیت از نقل و انتقالات و جریمه نقدی برای این باشگاه در نظر گرفته خواهد شد. در کنار این پرونده شکایت احتمالی آروین هم در نوبت انتظار قرار گرفته و بعید نیست پرونده انضباطی بعدی برای این باشگاه تبریزی از سوی فیفا موضوع شکایت وی باشد.

*حمایت کورکورانه فدراسیون

اما پرسش بزرگی که در این بین وجود دارد و باید به صورت ویژه به آن نگاه کرد این است که فدراسیون فوتبال در جریان تمامی این شکایت‌ها قرار داشته و به خوبی می‌دانسته که باشگاه‌های مذکور و بسیاری دیگر از باشگاه‌های حاضر در مسابقات لیگ برتر دارای شاکیان داخلی و خارجی هستند که هنوز مطالبات خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌اند اما مدیران فوتبال ایران با نادیده گرفتن این حقیقت صحه بر عملکرد مالی باشگاه‌ها گذاشتند و تأیید کردند که این باشگاه از نظر مالی نظام‌مند هستند و دارای نقص و ایراد کلی نیستند اتفاقی که حالا مشخص شده یک دروغ بزرگ بوده است!

اگر فدراسیون فوتبال به صورت جدی در این مقوله رفتار می‌کرد و سخت‌گیری‌های انضباطی را رعایت می‌کرد شاید امروز شاهد چنین تراژدی سنگینی از سوی فیفا نبودیم اما با رقم خوردن چنین اتفاقاتی یک حقیقت محض مشخص شد نه تنها باشگاه‌های ما از نظر مالی و ساختاری حرفه ای نیستند بلکه فدراسیون پنج ستاره فوتبال ایران نیز با لاپوشانی و نادیده گرفتن حقایق به متخلفان کمک کرده است تا فضایی غبارآلوده و غیر شفاف را در ساختار مالی خود به اجرا درآورند تا فوتبال ایران از نظر مالی نمره قبولی کسب نکند و مهر مردودی بر کارنامه اش نقش ببندد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.