به گزارش قدس آنلاین، امیر سزاوار با اعلام این خبر، اظهار کرد: یک ماه گذشته شرایطی سخت و طاقتفرسا برای مردم و هتلداران بوده و شیوع ویروس کرونا گردشگری استان خراسانرضوی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: آمادگی و انتظار چنین مسأله و شرایطی را نداشتیم؛ اما تمام برنامهها را براساس تصمیمات گرفته شده در راستای پیشگیری و مبارزه با کرونا اجرا کردیم، چون اولویت ما سلامت مردم و جامعه است.
سزاوار اظهار کرد: در روزهای اول شیوع کرونا پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای ابلاغی برای رعایت بهداشت اجرا شد و پس از تشدید شیوع کرونا نیز دستور تعطیلی همه هتلها صادر و اجرا شد و دیگر هتلها در مشهد پذیرش نداشتند و موارد پذیرش شده قبلی را نیز لغو کردند.
رئیس هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی با بیان این که همکاری و هماهنگی هتلداران استان جای تقدیر و تشکر دارد، ادامه داد: با توجه به این که سلامت مردم اولویت اول جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی است، همه هتلداران استان مسائل مادی و کاری را کنار گذاشتند و واحدهای اقامتی خود را تعطیل کردند، این در حالی است که در ایام نوروز مسافران تهران کاهش پیدا میکنند؛ اما در مشهد، نوروز ایام خاص پذیرش مسافر و اقامت بوده و بیشترین اشغال تخت مربوط به این ایام است.
وی به همراهی هتلداران خراسانرضوی اشاره کرد و گفت: ما خسارتها را تحمل کردیم و در خدمت ستاد پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا بودیم و همکاری همهجانبهای با استانداری، اداره کل میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت داشتیم، همچنین با اداره کل کار و امور اجتماعی استان برای دریافت بیمه بیکاری و مساعدت به کارگران هتلها مذاکراتی داشتیم.
رئیس هیأتمدیره جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی با بیان این که اسکان زائران خارجی که بیشتر آنها اتباع کشور بحرین بودند، یکی از چالشهای پیشرو طی یک ماه گذشته بوده است، اظهار کرد: اسکان حدود ۱۲۰۰ زائر بحرینی در مشهد که با جدیتر شدن شیوع کرونا دولت بحرین نیز از پذیرش آنها خودداری کرد، مهمترین چالش بود، برای رفع این مشکل با توجه به دستورالعمل تعطیلی هتلها برای اسکان این زائران با استانداری، نمایندگی وزارت امور خارجه در استان و لیدرهای بحرینیها و اداره کل میراثفرهنگی و گردشگری جلسات منظمی برگزار شد.
سزاوار ادامه داد: همچنین هماهنگی لازم برای ارائه خدمات بهداشتی و پایش سلامت زائران خارجی با اداره کل میراثفرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت و به صورت مستمر مراقبتهای بهداشتی انجام میشود.
وی یادآورشد: زائران خارجی در ۱۴ هتل به صورت پراکنده حضور داشتند که از یک واحد اقامتی که ظرفیت بالایی دارد درخواست شد این زائران را پذیرش کند و با وجود این که این واحد اقامتی تعطیل بود، اما به خدماتدهی به این مسافران پرداخت.
سزاوار ادامه داد: میزبانی از زائران امام رضا(ع) برای هتلداران استان مایه مباهات است و در شرایطی که هتلهای استان تعطیل هستند و پذیرش مسافر ندارند، این هتلها فقط به خاطر میزبانی از زائران خارجی فعال هستند.
وی گفت: تاکنون حدود ۳۰۰ زائر خارجی بحرینی از کشور خارج و حدود ۹۰۰ زائر غیر ایرانی دیگر در هتلهای مشهد اسکان دارند که به مرور طبق برنامه به کشورشان بازخواهند گشت.
رئیس هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی درباره اسکان بیماران کرونایی بهبود یافته در هتلهای مشهد اظهار کرد: امیدواریم که نیاز به اسکان بیماران بهبود یافته در هتلها نباشد اما براساس مصوبه کمیته گردشگری و زیارت ستاد پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا در استان در صورت نیاز در اولویت اول از ظرفیت بیمارستانی و دیگر مراکز پیشبینی شده و در اولویت بعدی از ظرفیت هتلها و زائرسراهای دولتی استفاده خواهد شد.
سزاوار با بیان این که حدود ۵۵ درصد ظرفیت هتلهای کشور در مشهد قرار دارد، ادامه داد: جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی نیز اعلام کرد در صورتی که نیاز باشد از ظرفیت هتلهای مشهد استفاده شود. چون وظیفه خود میدانیم که در این بحران به مردم کمک کنیم.
رئیس هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران استان خراسان رضوی همچنین به ضرر و زیان ناشی از ویروس کرونا در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: خسارتهای سنگینی به واحدهای اقامتی و هتلها وارد شده است که ابتدا باید تعیین خسارت شود و جبران خسارت نیز میتواند در قالب حق بیمه سهم کارفرما، حقوق پرسنل و ... باشد.
وی پیشنهاد کرد: دولت میتواند برای جبران این خسارت معافیتهای مالیاتی را تعیین کند یا با پرداخت نشدن مالیات بر درآمد یا ارزش افزوده جبران خسارت انجام شود.
سزاوار درباره پرداخت تسهیلات به واحدهای اقامتی خسارت دیده اظهار کرد: دریافت وام برای برخی واحدها شاید کمک کننده باشد؛ اما جبرانکننده خسارت نمیتواند باشد.
رئیس هیأت مدیره جامعه حرفهای هتلداران خراسان رضوی بر ضرورت اجرای طرحهای ویژه برای بازاریابی، جذب و توسعه گردشگری و رونق اقتصاد وابسته به گردشگری تاکید کرد و گفت: در جلسه استانداری تشکیل کارگروهی برای برگزاری جشنواره گردشگری در پاییز ۹۹ در مشهد پیشنهاد شد.
سزاوار افزود: می توانیم برای فصل پاییز جشنوارهای ۱۰ تا ۱۵ روزه را در نظر بگیریم و همه افراد ذینفع از جمله شهرداری، اصناف، مراکز خرید و مراکز اقامتی مشارکت کنند و تخفیفهای ویژهای نیز ارائه کنند.
وی برگزاری این جشنواره را نیازمند برنامهریزی از اکنون دانست و تاکید کرد: با این جشنواره باید مانند نوروز یک فصل گردشگری به وجود آوریم، این جشنواره هم شادی و شعف و هم گردش اقتصادی را در مشهد به وجود میآورد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما