تحولات منطقه

رییس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد گفت: قیمت برخی کالاهای مورد عرضه این حوزه مانند اقلام پرمصرف مداد و کاغذ در سطح بازار افزایش یافته که سرشته آن در مبدا تولید و تامین این نوع کالاها است.

 تولیدکنندگان، نرخ برخی اقلام را افزایش دادند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،   سیدجواد سیدعباسیان  به عنوان نمونه به افزایش ۴۰ درصدی نرخ "مداد سیاه" از سوی واحدهای تولیدی این نوشت‌افزار اشاره و بیان کرد: این اقدام تولیدکنندگان مداد نرخ آن را در سطح بازار عرضه به مصرف‌کننده تا حد زیادی گران کرده است.

وی افزود: همچنین افزایش نرخ "ارز مبادله‌ای" سبب شده تا واردکنندگان کاغذ نیز این قلم مهم از نوشت‌افزار را با قیمت بالاتر از پیش تامین و وارد کشور کنند.  

رییس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد ادامه داد:  همین اقدام واردکنندگان کاغذ نرخ این کالا را در بازار نوشت‌افزار به میزان ۱۰ درصد افزایش داده است.  

وی گفت: گرچه قیمت دیگر کالاهای بازار نوشت‌افزار تغییر نداشته اما بطور کلی هم‌اینک بازار کتاب و لوازم تحریر به شدت کساد بوده و حجم خرید و فروش در این بازار در سطح قابل قبول نیست.

سیدعباسیان افزود: فعالیت واحدهای صنفی زیرپوشش اتحادیه کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد از ابتدای اسفند ماه پارسال که مدارس و دانشگاهها بخاطر بحران بیماری ویروسی همه‌گیر کرونا تعطیل شدند به شدت کاهش یافت که تعطیلی اجباری واحدهای صنفی هم بر آن مضاعف شد.

وی ادامه داد: هم‌اینک با تداوم تعطیلی مدارس و دانشگاهها، فعالیت واحدهای صنفی فروش کتاب و نوشت‌افزار نیز به محاق رفته و بطور عملی هیچ داد و ستدی ندارند.

رییس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد گفت: برخلاف گمان برخی که فعالیت در صنف فروش نوشت‌افزار را فاقد هزینه‌های سربار می‌دانند، این واحدها مانند دیگر صنوف ناگزیر به پرداخت مالیات، حق بیمه سهم کارفرما و هزینه مصرف آب، برق، تلفن و گاز هستند اما تعطیلی اجباری و توقف عملی فعالیتهای آنها مانع درآمدزایی و تامین چنین هزینه‌های شده است.  

وی افزود: فروشندگان نوشت‌افزار جزو مشمولان دریافت تسهیلات مالی آسیب‌دیدگان از بحران کرونا نیستند اما واحدهای کتابفروشی و ناشران مشمول درخواست و دریافت این نوع تسهیلات شناخته شده‌اند.  

سیدعباسپور همچنین اقدام مدیران مدارس را در خرید کتابهای درسی و نوشت‌افزار از بنکداران عمده‌فروش و توزیع آن بین والدین، دیگر معضل گریبانگیر فعالان صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف ذکر و بیان کرد: این شیوه از تامین نیاز دانش‌آموزان به نوشت‌افزار که از سوی مدارس در پیش گرفته شده، تاثیر منفی قابل توجهی بر فروشندگان صنف نوشت‌افزار و کتاب گذاشته و رکود بازار کسب آنها مضاعف کرده است.

۹۰۰ واحد تجاری زیر پوشش اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد در این کلانشهر سه و نیم میلیون نفری فعالیت دارند.

افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز در استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان تحصیل می‌کنند. افزون بر نیمی از این جمعیت دانش‌آموزی، در مشهد به مدرسه می‌روند.  

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.