به گزارش قدس آنلاین، به نقل از سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی، دکتر عبداله یوسفی افزود: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور ۴۲تُن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با ۱۰ تُن افزایش متوسط برداشت، ۵۲تُن در هکتار است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳۰هکتار در استان زیر کشت پیاز بذری رفته که عملکرد تولید بذر در هر هکتار ۸۰۰ تا هزار و ۷۰۰نیز میرسد.
وی با بیان اینکه کشت بذر پیاز در استان به لحاظ تنوع تولید و تأمین بذر استان وسایر استانها از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، افزود: بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان با سطحی حدود دو هزار هکتار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ارقام پیاز قابل کشت در خراسان شمالی شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری است که ۸۷درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به رقم زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری دارد.
یوسفی در ادامه گفت: رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت میشود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل میشود.
نظر شما