قدس آنلاین:معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی از اخذ مجوز استخدام ۷هزار نیروی جدید خبر داد و در عین حال گفت: با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، برای افرادی که طی ماههای گذشته در مواجهه مستقیم با کرونا بودند، امتیازاتی قائل شدیم.
به گزارش ایسنا، دکتر سید کامل تقوینژاد در نشست ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام ماه محرم و در عین حال تبریک روز پزشک و تشکر از زحمات مجاهدانه پزشکان، گفت: با تلاشهایی که همکاران حوزه سلامت برای ارتقای نظام بهداشت و درمان در کشور انجام دادند، موفق شدیم در طول دولتهای یازدهم و دوازدهم حدود ۳۶ هزار تخت را در قالب طرح احداث، تکمیل و توسعه تختهای بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهرهبرداری برسانیم که از این میزان هتلینگ حدود ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقا یافته است که سه میلیون متر مربع را شامل میشود. همچنین بهرهبرداری از ۷۴۸۰ پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و ۱۷۰ هزار متر مربع و بازسازی حدود ۱۷ هزار واحد بهداشتی فرسوده را داشتیم.
بهره برداری از ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی از هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم
وی افزود: خوشبختانه پویشی در دست انجام است که در قالب آن ۱۹۲۱ پروژه از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری خواهد رسید. در این پویش ابتدا در همین هفته ۱۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت آغاز به کار خواهند کرد. بعد از هفته دولت تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰، که به عنوان سالگرد تثبیت جمهوری اسلامی ایران است، ۱۴۰۰ پروژه در اقصی نقاط کشور به بهرهبرداری خواهد رسید. در عین حال بعد از ۱۲ فروردین تا پایان دولت، ۳۵۷ پروژه دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید. این پروژهها اعتبار ۱۶ میلیارد تومان تاکنون هزینه شده، ۸ هزار میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژهها در دستور کار است که بخش عمده آن تامین شده است.
جذب ۱۰هزار نیروی تازه نفس تا پایان خرداد امسال
تقوینژاد ادامه داد: یکی دیگر از کارهایی که سعی کردیم علاوه بر اقدامات عمرانی و تقویت زیرساختهای حوزه سلامت، توجه به همکاران و پرسنل و تقویت نیروی انسانی مورد نیاز مراکز درمانی کشور بود. بر این اساس نتیجه آزمونی که در آبان ماه سال گذشته برگزار شد، در اسفند اعلام شد و حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای تازه نفس در رشتههای مختلف که ۴۵۰۰ نفر از آنها پرستار بودند، تا پایان خرداد در مراکز مختلف به کار گرفته شدند. علاوه بر این مجوز به کارگیری ۲۲۸۴ نفر را طی دو هفته گذشته به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم و داوطلبین ثبت نام خود را انجام دادند و در روزهای آتی در آزمونی که به طور مستقیم از طریق دانشگاها انجام میشود، شرکت میکنند.
وی افزود: در عین حال ۳ هزار نفر از باقیمانده افرادی که در آزمون آبان سال گذشته ثبت نام کردند و نمرات بعدی بعد از قبول شدگان را احراز کردند، با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی هماهنگ کردیم و در آینده نزدیک در خدمت مردم خواهند بود.
اخذ مجوز استخدام ۷هزار نیروی جدید
تقوینژاد با بیان اینکه مجوز به کارگیری و استخدام ۷ هزار نفر نیرو را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم، گفت: این افراد طی آزمونی که بعدا اعلام خواهد شد، در خدمت نظام سلامت خواهند بود. قولی را که وزیر بهداشت در دیدار با مقام معظم رهبری به پرستاران دادند، مبنیبر جداسازی کارانه از اضافه کار، محقق شد و از ۲۷.۵ درصد جزء فنی بیمارستانها، کارانه را از اضافه کار جدا کردیم و از اسفند ماه به دانشگاهها ابلاغ کردیم.
اقدام برای ترمیم وضعیت حقوق و معیشت پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی
همچنین برای ترمیم وضعیت معیشت و پرداختی به همکاران، ۵۰ درصد به فوقالعادههای فصل هشتم قانون نظام هماهنگی پرداخت اضافه شده است که در این زمینه دو اقدام انجام شد؛ اول بحث ارتقاء معیشت همکاران و حقوق آنها بوده است و دوم و اساسی این بود که نیروهایی که در بین بخشهای مختلف بیمارستانها و مراکز بهداشتی فعالیت میکنند، نیروهای رسمی، پیمانی، طرحی و شرکتی در دریافت اختلاف داشتند، اما دغدغه همکاران برطرف و حقوق این همکاران به هم نزدیک شد.
امتیاز وزارت بهداشت برای کادر بهداشتی و درمانی کرونا
تقوینژاد افزود: اقدام دیگری که طی روزهای اخیر انجام شد، این بود که با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، برای افرادی که طی ماههای گذشته در مواجهه مستقیم با کرونا بودند امتیازاتی قائل شدیم. به طوری که برای کسانی که در این عرصه فعالیت کردند، به ازای هر ماه فعالیت ۲ امتیاز برای استخدامهای آتی انجام شده است. سقف این امتیازات ۲۰ امتیاز خواهد بود و تا ۱۰ ماه افرادی که فعالیت کردند، ۲۰ امتیاز را به خود اختصاص میدهند.
وی ادامه داد: بحث پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران نیز انجام شد. اقدام مهم ما این بود که میزان مطالبات کارانه پرستاران و پزشکان را از ۲۴ ماه به زیر ۱۰ماه کاهش دادیم که هم از نظر تامین اعتبار و هم از نظر هماهنگی با سازمانهای بیمهگر و تقویت وضعیت درآمدی بیمارستانها این اتفاقات افتاد.
توسعه دو برابری تختهای ویژه در بیمارستانها
تقوینژاد همچنین گفت: خوشبختانه ۳۷۰ بخش ویژه ایجاد شده که به مردم نوید میدهیم که با این توسعه، تختهای ویژه در کشور دو برابر شد. اگر اتفاقات مهمی را در زمینه کنترل بیماری در بیمارستانها شاهدیم، بخشی از آنها به آماده بودن زیرساختها بازمیگردد. همچنین ۲۶۲ بلوک زایمانی ایجاد شده است. به نوعی باید گفت کمتر شهری در کشور وجود دارد که بلوکهای زایمانی در آنها بازسازی نشده باشد. همچنین ۱۸۳ کلینیک ویژه را در این مدت به بهرهبرداری رساندیم تا خدمات سرپایی توسعه یابد. حدود ۱۰۰ طرح اورژانس و ۹۷ مرکز بیماریهای خاص و سرطان در کشور راهاندازی شده است.
کاهش نرخ فرسودگی تختهای بیمارستانی
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که ۳۶ هزار تختی که توسعه دادیم، بازسازی کردیم و راه اندازی کردیم، یکسوم تختهای موجود در کشور هستند. نکته بسیار مهم این است که علاوه بر توسعه این تختها، نرخ فرسودگی را از ۵۷ درصد به ۴۳ درصد کاهش دادیم.
بیمارستانهایی که تا سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسند
تقوینژاد ادامه داد: در پویش راه سلامت تاکنون ۹۶ بیمارستان به بهرهبرداری میرسد که حدود ۱۱ هزار ۳۵۵ تخت هستند که حدود یک میلیون و ۲۰۳ هزار مترمربع در قالب توسعه و احداث تختهای درمانی تا پایان سال جاری خواهد بود و بعد از آن هم ۲۳ پروژه با ظرفیت ۲۷۹۸ تخت و ۳۰۰ هزار متر مربع داریم که در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهند رسید. از ابتدای سال ۱۳۹۴ با الگوی طراحی و رویکردهای معماری اسلامی توانستیم طرح احداث کلینیکهای ویژه را در دستور کار قرار دهیم که حدود ۵۰ پروژه با ۱۲۰ هزار مترمربع تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد و ۲۴ پروژه هم با زیربنای ۶۷۰۰ مترمربع در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد. ۱۴۸ تخت نیز در حوزه بلوکهای زایمانی تا پایان سال جاری اضافه میشود و ۹ پروژه دیگر در این حوزه که شامل ۷۰ تخت هستند، در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
۲۰ پروژه برای بیماران خاص و مبتلا به سرطان
وی گفت: در زمینه احداث مراکز خاص و سرطان در کشور ۲۰ پروژه در دستور کار هستند که شامل ۳۶ تخت با زیربنای ۱۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع که تا پایان سال و شش پروژه دیگر با ۴۲ تخت و زیربنای ۴۶۰۰ مترمربع در این حوزه در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد. هدف هم این بوده که تشخیص اولیه، ارجاع بیمار به سطوح بالاتر و... انجام شود. در حوزه طرح بهسازی و توسعه اورژانسهای کشور نیز با هدف ارتقاء کیفیت، افزایش ظرفیت بخش اورژانس و... انجام میشود، ۵۸ پروژه را داریم که با ظرفیت ۱۲۸۰ تخت در دستور کار است. تکمیل و بهره برداری ۳۱ پروژه از این پروژهها در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
تقوینژاد گفت: خوشبختانه برای تکمیل و توسعه فضاهای بهداشتی و ارتقاء سرانه آنها از ۴۴ متر به ۷۵ متر در ۱۰۰۰ نفر جمعیت را برنامه ریزی کردیم. حدود ۹۹۴پروژه با زیربنای ۳۷۴ هزار مترمربع تا پایان سال جاری و ۵۶۰ پروژه نیز با زیربنای ۳۰۵ هزار مترمربع در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید.
بیمارستان سازی در نقاط مختلف کشور
وی ادامه داد: نکته دیگر بحث گسترش عدالت در تامین نیازهای بهداشتی و درمانی مردم در اقصی نقاط کشور است. تعداد بیمارستانهایی که قبل از انقلاب وجود داشته بسیار کم بوده است. اکنون ۹۶ هزار تخت را در سال ۱۳۹۲ داشتیم و ۱۲۶ هزار تخت را هم تا پایان مرداد ماه امسال خواهیم داشت. یکی از دلایل پراکندگی این تختها این است که دولت بیمارستانسازی را در نقاط مختلف کشور در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام/
نظر شما