به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در دیدار با جامعه قاریان حرم مطهر رضوی که در تالار ولایت بارگاه امام رضا(ع) برگزار شد، با تأکید بر اینکه حرم مطهر حضرت ثامن الحجج(ع) باید کانون تربیت قاریان، حافظان و مفسران قرآن کریم باشد، گفت: در حرم مطهر رضوی در وهله نخست قرآن کریم اولویت دارد و سپس تبیین و اشاعه معارف اهلبیت عصمت و طهارت(ع) موردتوجه و تأکید ماست.
قرآن باید در رأس امور باشد
وی تصریح کرد: قرآن و معارف آن به شقوق مختلف در آستانهای مقدس اهلبیت(ع) باید در رأس برنامهها قرار داشته باشد و اگر اینگونه باشد قطعاً حضرت رضا(ع) بیشتر از ما راضی خواهند بود، زیرا ائمه اطهار تمام تلاشی که کردند و همه رنجی که متحمل شدند و درنهایت در این مسیر به شهادت رسیدند، برای احیای قرآن بود.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه کار برای قرآن از برنامههای محوری و اصلی آستان قدس در حوزه فرهنگ است، افزود: به سبب اهمیت قرآن کریم در معارف دینی و مذهبی، ما نمیتوانیم قرآن را از برنامههای آستان قدس حذف و یا کمرنگ و تشریفاتی کنیم. چراکه اگر غیر از این باشد در روز قیامت نزد خداوند متعال پاسخی در برابر ادای حق این امانت بزرگ الهی که بر عهده ما نهاده شده است، نخواهیم داشت.
اولویت دادن به گسترش امور قرآنی
حجتالاسلاموالمسلمین مروی یادآور شد: فعالیتهای مختلف قرآنی ازجمله قرائت، حفظ، تفسیر و بیان معارف قرآن کریم پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد قابل ملاحظهای داشته است؛ با این وجود ما باید با تشویق و تربیت فعالان این حوزهها، به رشد و گسترش امور قرآنی بهویژه در میان نسل جوان کمک کنیم.
وی، گستره روزافزون علوم و معارف قرآنی را از برکات اهتمام و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به قرآن کریم و جامعه قاریان دانست و با اشاره به تأکیدات معظمله در خصوص ضرورت حضور قرآن در زندگی اجتماعی و لزوم تدبّر در قرآن و انس بیشتر جامعه با قرآن، گفت: رهبری نسبت به برپایی جلسات و محافل قرآنی چه قبل و چه بعد از انقلاب اهتمام ویژه داشتند و هر آنچه امروز از پیشرفت در حوزههای مختلف تربیت نسل قرآنی در اختیار داریم، از برکات توجه ایشان به قرآن است.
تلاش برای احیای دورههای سنتی قرآن
تولیت آستان قدس رضوی از فعالان قرآنی کشور خواست با ارائه طرحها، برنامهها و پیشنهادهای خود به اعتلای فعالیتهای قرآنی آستان قدس رضوی کمک کنند و ادامه داد: هر آنچه از آستان قدس به میزان توان و امکانات ساخته باشد، انجام خواهد داد و این امر را وظیفه خود میدانیم.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی با تاکید بر تلاش در جهت عدم کمرنگ شدن دورههای سنتی قرآن کریم در میان مردم، بیان کرد: احیا و برپا داشتن دورههای خانگی و محلی به تقویت قرآن در جامعه کمک میکند؛ خوب است که در جهت رونق دوباره این محافل در منازل و مساجد برنامهریزی و تلاش شود.
وی، دورههای سنتی قرآن را مانند منبر دارای اثرات بسیار ارزیابی و عنوان کرد: تأثیرگذاری قرآن در دیدارها و مواجهههای چهره به چهره اهالی قرآن از طریق این محافل قرآنی، بیشتر از دیدن آن از طریق رسانههای گروهی است. ما باید این دورههای سنتی قرآن و منبرها را باقوت حفظ کنیم.
استفاده زائران از قرائت قراء برجسته مصری درحرم مطهر
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پخش صوت تلاوت قراء برجسته مصری در حرم حضرت رضا(ع)، توضیح داد: برخی از اوقات اقامه نماز جماعت در حرم مطهر با استفاده از صوت قاریان برجسته مصری همراه شده است؛ اما این امر به هیچ عنوان به این معنا نیست که به قاریان ایرانی و قرائت زنده بیاعتنایی و بیتوجهی میشود. برخی از زائران از صوت قراء مصری بهره مندی خاصی دارند و اشکالی هم ندارد.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی، برخی از قاریان مصری را برخوردار از استعداد خاصی در صوت و تلاوت قرآن کریم عنوان کرد و گفت: برخی قاریان مصری مانند مصطفی اسماعیل، منشاوی، عبدالباسط و غیره در تلاوت شماری از سورههای قرآنی، حس خاصی را به شنونده منتقل میکنند. بسیاری از این قاریان در سنین طفولیت حافظ قرآن بودهاند و افراد بسیاری با صوت و تلاوت آنها مسلمان شدهاند.
اولویت حرم رضوی قاریان ایرانی و قرائت زنده است
وی در ادامه تأکید کرد: ما به دستاندرکاران امور فرهنگی و قرآنی حرم مطهر رضوی توصیه کردهایم که بعضی از روزها، از صوت بعضی از قاریان مصری استفاده کنند؛ اما این به معنای تعطیل شدن قرائت زنده قرآن نیست و پخش صوت قراء مصری در لابهلای تلاوت قاریان ایرانی، ضمن تنوعبخشی به فضای قرآنی حرم مطهر، موجب تقویت روابط با طیف مختلف زائران با سلایق و عقاید گوناگون میشود.
تولیت آستان قدس رضوی با توصیه به بیشتر شدن اوقات قرائت زنده در حرم رضوی ابراز کرد: به نظرم باید مسجد گوهرشاد قرائت زنده داشته باشد. مسجد جای قرائت قرآن است. خوب است که زمان تلاوت هم از حدود ۵ دقیقه تا نیم ساعت افزایش پیدا کند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی، با بیان اینکه؛ زمان کوتاه قرائت زنده قرآن کریم در اماکنی چون حرم منور رضوی پذیرفتنی نیست، افزود: قرائت قرآن در حرم مطهر موضوعیت دارد، باید برای این امر جایگاهی مناسب و در شأن قرآن کریم در نظر گرفت.
وی همچنین از معاونت تبلیغات حرم مطهر رضوی خواست که دورههای قرآن در مسجد گوهرشاد حرم رضوی دایر شود و تصریح کرد: تشکیل این محافل نباید به ماه رمضان و ترتیل خوانی محدود شود، قرآن فقط به ماه رمضان تعلق ندارد. معتقدم که باید قرائت زنده در بارگاه مطهر رضوی بیشتر شود.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: این شعار، هدف و اعتقاد ماست که باید از طریق قرآن به زیارت امام رضا(ع) برسیم و فضای حرم مطهر حضرت رضا(ع) باید فضایی قرآن شود و از همه دلسوزان و دغدغهمندان امور فرهنگی و قرآنی درخواست میکنیم که برای رسیدن به این هدف ما را یاری کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی پرداختند به معنا و مفاهیم آیات قرآن کریم در جهت تأثیرپذیری جامعه را از دیگر نکات حائز اهمیت برشمرد و از قاریان و حافظان ممتاز ایرانی شرکت کننده در مسابقات بینالمللی قرآن به سبب ارائه محصول پربرکت انقلاب اسلامی به جهان تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است، در این مراسم که بیش از دو ساعت به طول انجامید، چند تن از حافظان و قاریان، ضمن بیان نقطه نظرات خود به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت و حجتالاسلام حجت گنابادی نژاد معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی گزارش کاری از فعالیتهای قرآنی حرم امام رضا(ع) را ارائه کرد.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما