تحولات منطقه

رئیس بخش آی‌سی‌یوی کرونای بیمارستان امام رضا(ع) با اشاره به اینکه قرنطینه دو هفته‌ای راه حل کاهش شیوع کروناست، اما این مورد نیز مسائل زیادی را به دنبال دارد که در دست دولتمردان است، گفت: این کار سخت است ولی برای راه حل نهایی باید انجام شود.

قرنطینه دو هفته‌ای کشور سخت است اما به عنوان راه حل نهایی باید انجام شود
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علیرضا صداقت در خصوص مهمترین دلایل ابتلا به کرونا اظهار کرد: در میان دلایلی که باعث افزایش بیماری شده است عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم را بسیار بالا می‌دانم. بیش از نیمی از بیمارانی که در  آی‌سی‌یو بستری می‌شوند، بر اثر حضور در مهمانی‌ها درگیر بیماری شده‌اند و قربانی‌های زیادی از این مهمانی‌ها خارج می‌شود. درصد بسیار بالایی از مریضان بستری در آی‌سی‌یو نیز سابقه سفر دارند. درنتیجه بیش از نیمی از بیماران بستری در آی‌سی‌یو به خاطر حضور در مهمانی‌های خانوادگی و سفر کردن به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. با وضعیت عیانی روبه‌رو هستیم و آن عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به طرز وحشتناکی است.

بعد از ۹ ماه در بدترین شرایط کاری، روحی و جسمی  قرارداریم

وی افزود: مردم خودشان رعایت نمی‌کنند و با دلیل تراشی مقصر را دولت می‌دانند. متاسفانه روزهای آخر هفته مسیرهای منتهی به طرقبه و شاندیز بسیار شلوغ است. همچنین برگزاری مهمانی‌های خانوادگی و عدم رعایت فاصله اجتماعی در خیابان‌ها، هایپرمارکت‌ها و مغازه‌ها فاجعه انسانی را رقم می‌زند. این در حالی است که ما و همکاران ما بعد از ۹ ماه در بدترین شرایط کاری، روحی و جسمی  قرارداریم.

رئیس بخش آی‌سی‌یوی کرونای بیمارستان امام رضا خاطرنشان کرد : جراید و خبرگزاری‌ها باید این اخبار را منتشر کنند. این اخبار با درد همراه است. یکی از پزشکان مهم خط اول درمان کرونا به مدت دو هفته  در آی‌سی‌یوی بیمارستان امام رضا بستری است و به دلیل عواقب ناشی از این بیماری بخشی از روده‌اش پاره شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته است. بیش از ۵۰ درصد پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه ما به بیماری کرونا مبتلا و  از این حدود ۲۰ درصد در آی‌سی‌یو و بخش بستری شده‌اند که این یک فاجعه  است.

اگر بعد پیک دوم کرونا را کنترل می‌کردیم ۸۰۰ میلیارد تومان در مشهد صرفه‌جویی می‌شد

وی ادامه داد: بر اساس یک برآورد بعد از پیک دوم که تعداد مریض‌ها و فوتی‌ها به کمترین میزان رسید، اگر تعداد مریض‌ها و فوتی‌ها را  در شهر مشهد به همان حد نگه می‌داشتیم نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان پول صرفه جویی می‌کردیم که این مبلغ را می‌توانستیم در پیشگیری و کمک به خانواده‌های آسیب دیده استفاده نماییم. این مورد نیاز به همت مردم و دولت دارد. بارها عنوان شده است که کرونا درمان قطعی ندارد اما این به این معنا نیست که نمی‌توان کاری برای  این بیماری انجام داد بلکه درمان قطعی کرونا پیشگیری است.

کرونا در ایران سه پیک و در کشورهای دیگر دو پیک داشته است

صداقت عنوان کرد: در ایران بیماری کرونا سه پیک داشته در حالی که در سایر کشورهای دنیا دو پیک بیماری وجود داشته است. پیک دوم مربوط به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بی توجهی به مساله پیشگیری است.   بیماری کرونا در پیک اول که زمان غافلگیری بوده است  با یک حرکت جهادی و کمک و تجهیز بیمارستان‌ها توسط مسئولین، خیرین سلامت و همکاری مردم کنترل شد.

وی ادامه داد: بعد از پیک اول سایر کشورها شروع به پیشگیری ثانویه و بالا بردن محدویت‌ها کردند، اما در ایران با بی توجهی مردم به پیک دوم ورود پیدا کردیم و در این پیک نیز دچار غافلگیری شدیم زیرا  پیش‌بینی می‌شد  پیک دوم در زمستان به وجود بیاید، اما با این وجود در پیک دوم با تجهیز بیمارستان ۶۱۰ تخت خوابی امام رضا (ع) پذیرش مریض‌ها افزایش یافت و همچنین خادمین سلامت با وجود تمام مشکلات پای کار بودند، اما در پیک سوم با رسیدن به فصل سرما برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌ها انجام شده و ما در حال حاضر هیچ مشکلی در زمینه کمبود امکانات و فضای فیزیکی  نداریم. چیزی که وجود دارد خستگی  و عدم جایگزینی تیم درمان  است.

مشکل جدی درمورد کمبود اکسیژن نداشته‌ایم/باید هزینه‌های درمان را به سمت پیشگیری ببریم

رئیس بخش آی‌سی‌یوی کرونای بیمارستان امام رضا با اشاره به اینکه «ما در مشهد تا امروز مشکل جدی مربوط به کمبود دستگاه‌های اکسیژن را نداشته‌ایم» بیان کرد: در اوایل این بیماری کمی در کمبود دستگاه‌های اکسیژن مشکل پیدا شد اما خوشبختانه این مشکل درمورد بیمارستان‌های امام رضا و بیمارستان شریعتی در همان ابتدا به  سرعت حل شده است. در حال حاضر مشکل اصلی در بیماری کرونا تعداد تجهیزات نیست بلکه باید بدانیم مشکل اصلی عدم رعایت پروتکل‌ها و افزایش رو به روز بیماران است. هر چقدر در  بخش درمان هزینه کنیم همانقدر هم ضرر کرده‌ایم. ما باید این هزینه‌ها را به بخش پیشگیری و مراقبت و فرهنگ‌سازی رعایت بهداشت و پروتکل‌ها ببریم. امیدواریم در کنار محدودیت‌هایی که به تازگی اعمال شده، برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت گرفته باشد.

بیماران برای درمان دیر مراجعه می‌کنند

وی در مورد انتقادات مطرح شده مبنی بر  اینکه بیماران دیر به آی‌سی‌یو منتقل می‌شوند، گفت: این مساله اشتباه است بلکه این بیماران هستند که دیر وارد بخش درمان می‌شوند؛ یعنی اینکه در مشهد بیماران برای درمان دیر مراجعه می کنند. یکی از دلایل این موضوع ترس است.

درحال حاضر هر بیماری حاد تنفسی کرونا است

صداقت افزود: باید بدانیم  در حال حاضر به خاطر وجود پاندمی هر بیماری حاد تنفسی کرونا است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. باید این اصل جا بیفتد که اگر فردی شرایط بستری را دارد حتما بستری شود. دوم اینکه بیماران به مراکز غیر استاندارد مراجعه می‌کنند در حالی که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراکزی که باید مردم مراجعه کنند به وضوح مشخص شده است. همچنین  مردم به بعضی از توصیه‌های فضای مجازی یا بعضی از توصیه‌های غیر استاندارد افراد در طب سنتی روی می‌آورند. مردم باید بدانند طب سنتی یک علم است. دانشگاه علوم پزشکی دانشکده و اصول علمی خودش را دارد. متاسفانه به همین دلایل  بیماران زمانی هم که مراجعه می کنند بیماران بسیار بد حال هستند.

راه حل کنترل کرونا قرنطینه دو هفته‌ای کشور است

 وی در خصوص راهکار کاهش شیوع کرونا عنوان کرد : طول دوره انتقال بیماری دو هفته است؛ بنابراین قرنطینه دو هفته‌ای راه حل این قضیه است، اما این مورد نیز مسائل زیادی را به دنبال دارد که در دست دولتمردان است. این کار سخت است ولی برای راه حل نهایی باید انجام شود. همچنین اعمال محدودیت‌هایی که  در حال حاضر  انجام شده است و رعایت اصول ساده بهداشتی نیز اهیمت بالایی دارد.

اگر با همین روند پیش برویم به فاجعه ختم می‌شود/ قدرت بیماری‌زایی کرونا یک به ۱۰ است

 صداقت عنوان کرد: اگر با همین روند کلی پیش برویم به فاجعه ختم می‌شود. قدرت بیماری‌زایی این ویروس افزایش یافته است. قدرت بیماری‌زایی ویروس کرونا در اوایل حدود یک به سه بوده است، اما در حال حاضر یک به هشت یا ۱۰ است. یعنی یک نفر می‌تواند حدودا ۸ تا ۱۰ نفر را آلوده کند. این افزایش بیماری‌زایی به خاطر تغییرات و موتاسیون‌های ایجاد شده در ویروس و تغییر رفتار مردم و عدم رعایت فاصله اجتماعی است.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.