به گزارش قدسآنلاین به نقل از سازمان فضایی ایران، در مراسمی با حضور مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران، حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و معاونان و مدیران دو مجموعه، ماهواره «پارس ۱ » پس از انجام موفقیت آمیز تمام تست های مربوطه، به سازمان فضایی ایران تحویل شد.
در این مراسم دکتر براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توانمندسازی شبکه طراحی و ساخت ماهواره را یکی از راهبردهای اصلی در پروژه های فضایی دانست و افزود: هدف ما تداوم همکاری های شبکه های ایجاد شده در مسیر طراحی و ساخت ماهواره ها است و تلاش می کنیم با توانمندسازی این شبکه همکار، از رسوخ علمی و دانش ایجاد شده به نحو احسن برای توسعه فناوری فضایی و شکوفایی صنعت فضایی کشور بهره ببریم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ماهواره «پارس ۱ » را یکی از عملیاتی ترین و پیشرفته ترین ماهواره های بومی کشور دانست و گفت: طی طراحی و ساخت این ماهواره گلوگاه های فناوری متعددی پیش روی متخصصان ما بود که برای اولین بار در کشور و با کمک متخصصین خلاق ایرانی توانستیم این فناوری ها را بومی سازی کنیم و اکنون توانمندی طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی عملیاتی با کاربردهای مورد نیاز در پژوهشگاه فضایی ایران نهادینه شده است.
دکتر براری با تشکر و تقدیر از تلاش تمامی متخصصین و تیم اجرایی پروژه ماهواره «پارس ۱ » در پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان فضایی ایران ابراز امیدواری کرد تا با ادامه روند توسعه فناوری فضایی درکشور، شاهد ارائه خدماتی کاربردی به کشور باشیم.
ویژگی ماهواره «پارس ۱»
ماهواره «پارس۱» بهعنوان یک ماهواره سنجشی قرار است با استفاده از دوربین دارای رزولوشن بالا و توان تفکیک ۱۵ متری، از تمام نقاط کشور عکسبرداری کند و با استفاده از فرستنده پرقدرت مخابراتی عکسهای خود را از مدار ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین به ایستگاههای زمینی ارسال کند.
این تصاویر قرار است برای پایش اراضی کشاورزی و جنگلها، بررسی وضعیت دریاچهها و تخمین وسعت مخاطرات طبیعی همچون آتشسوزیها و سیل مورد استفاده قرار گیرد. دقت تصاویر پارس ۱ آنقدر زیاد است که میشود از فضا فهمید حوض وسط میدان فردوسی پایتخت پر است یا خالی.
نظر شما